Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chmielów - co sądzicie o tym projekcie?

Recommended Posts

Bardzo podoba mi się ten projekt! Też się nad nim zastanawialiśmy, a odpadł ze względu na to, że nie było możliwości zrobić wygodnych schodów-do piwnicy i ewentualnego poddasza. I chociaż wybraliśmy inny domek, to praktycznie nasz różni się tylko układem wnętrza, kątem nachylenia dachu i u mnie wyjście na taras jest na południe.

Mnie ten domek" chwyta za serce" :D

pozdrawiam :D

coś nie tego, teraz będzie dobrze

projekcik extra

ma cos w sobie ale nie był bym soba gdybym go nie przerobił

1 . na tylniej ścianie zamiast okiem drzwi tarasowe nawet jesli miałbym z nich nie korzystać i

2 małe okna w pokojach na ścianie szczytowej

A jakże, w salonie są już zaprojektowane taaaaakie drzwi tarasowe (z widokiem na las)

Tego bocznego tarasu nie ma, centralnie jest okno przy którym stanie stół.

ania67 - bardzo ładny i co ważne proporcjonalny. Nasza Pani architekt też nam go proponowała ale jednak wybraliśmy chmielów. Chyba jakoś tak że to co dla Ciebie było minusem to dla nas jest plusem - czyli nie będzie schodów na poddasze (tzn. poddasza nie będzie wogóle) i piwnicy :D

Ale tak to jest, co inwestor to inne potrzeby.

Szanowni forumowicze a może ktoś z Was zna kogoś kto buduje dom według tego projektu lub widział gdzie taki dom zbudowano? Region nie ma znaczenia.

Może jest coś na co przed rozpoczęciem budowy należałoby zwrócić uwagę, ulepszyć bądź zmienić?

Będę wdzięczna za wskazówki i rady :D

ania67 - bardzo ładny i co ważne proporcjonalny. Nasza Pani architekt też nam go proponowała ale jednak wybraliśmy chmielów. Chyba jakoś tak że to co dla Ciebie było minusem to dla nas jest plusem - czyli nie będzie schodów na poddasze (tzn. poddasza nie będzie wogóle) i piwnicy :D

Ale tak to jest, co inwestor to inne potrzeby.

To prawda! My musieliśmy doprojektować piwnicę, ponieważ działkę mamy na stoku i w związku z tym musielismy doprojektowac schody. A jak będą juz schody do piwnicy i czemu nie na poddasze? Ale i tak nie bedziemy poddasza póki co wykańczać.

Gdyby nie ta piwnica, to kto wie może i byłby Chmielów??? Naprawdę śliczny domek! Czy wprowadzacie jakieś zmiany?

Powodzenia w realizacji :D

No właśnie tak myślałam, że zamiast garderoby pom. gosp.- też tak bym zrobiła. A jeżeli chodzi o wyjście na taras, to tam jest dwoje drzwi. Czy rezygnujecie w ogóle z wyjścia na taras, czy okno zamiast jednych drzwi? a może wyjscie z innej strony?

W projekcie tym podoba mi się też duża łazienka, czego w moim nie ma :cry:

• 2 weeks później...
  • 5 weeks później...
  • 3 years później...