Depi 01.02.2007 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 thx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 01.02.2007 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Ach! Przypomniało mi się - Preafa daje 50 lat gwarancji na ściany. Czy te pęknięcia nie podchodzą pod wadę? Tu nawet rękojmia powinna zadziałać, chyba, że w umowie jest wyraźnie napisane, że rysy mogą powstawać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Filo 01.02.2007 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Ach! Przypomniało mi się - Preafa daje 50 lat gwarancji na ściany. Czy te pęknięcia nie podchodzą pod wadę? Tu nawet rękojmia powinna zadziałać, chyba, że w umowie jest wyraźnie napisane, że rysy mogą powstawać. Życie jest tylko jedno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 01.02.2007 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Życie jest tylko jedno Jasne, ale lepiej się żyje, jak ci producent zwróci 1/2 kasy za ściany, w których się pojawiło tylko kilka rys, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wari 01.02.2007 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Depi, poszło na priva. Mogę tez prosić. Rozważam to rozwiązanie całkiem poważnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 04.02.2007 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Jakby kogoś interesowało, to parę słów po wizycie u mieszkańców keramzytowo-legalettowego domu: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1622231#1622231 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mol2005 20.02.2007 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Mam zamiar zbudować dom wg projektu Wspaniały II w technologi Praefa.Czy ktoś ma doświadczenia z tą technologią i może podzielić się opiniami i uwagami?http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=389&IdKolekcji= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.02.2007 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Poszukaj w archiwum, było tego trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycholas 11.03.2007 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Depi, poszło na priva. Mogę tez prosić. Rozważam to rozwiązanie całkiem poważnie... Ja też bym poprosił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rorvik 12.03.2007 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Czy i ja mogę prosić? Pozdrawiam r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakusz 20.03.2007 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 to i ja poproszę jeżeli można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr O. 27.04.2007 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Cześć Filo Po latach znów czytam Twoje listy i widzę, ze masz nowe ciekawe doświadczenia. Tak masz rację dom z Praefa trudniej jest przebudować. Ale można coś dobudować. Szkoda, że na etapie planowania budowy (raptem kilka lat temu) nie zaplanowałeś powiększenia rodzinki. To poważny błąd! Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Filo 27.04.2007 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Witam, to fakt planowanie zawiodło na całej linii PRAEF'y już ruszać nie zamierzam (pewnych rzeczy lepiej nie ruszać ) , więc pozostaje mi wzbogacenie planowanego budynku garażowego o poddasze mieszkalne i przeprowadzenie tam córy zaraz jak skończy 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 28.04.2007 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2007 Jak skończy 18 to się może w ogóle wyprowadzi i zamieszka z jakimś 40 letnim hipisem? P,NMSP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 28.04.2007 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2007 Czy praefa musi byc koniecznie montowana na plycie z legaletem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 28.04.2007 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2007 Teoretycznie nie. Nie wiem czemu właściwie zawsze to robią razem. zaraz jadę do gościa, który robite domy na rozmowę i się go wypytam. Pewnie robią tak z powodu szybkości obu rozwiązań i, być może, z racji tego, że płyta jest stabilniejsza niż ławy, więc może się te rysy nie pojawiają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr O. 30.04.2007 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Witajcie Filo, a ile ma teraz lat Twoja córa? Podzielam zdanie Depi - kto to wie czy córa będzie zainteresowana pozostaniem w domu? My celowo wybudowaliśmy mały dom, bo z naszych i wielu innych doświadczeń wynika, że dzieci nie zostają z rodzicami. Takie czasy... Irma - Praefa może być wykorzystana na dowolnym fundamencie i nie jest prawdą, że "właściwe zawsze to robią razem". Poczytajcie info na stronie www Praefa. Powinno się raczej napisać czasami robią to razem. Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 30.04.2007 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Piotr.oFilodzieki za odpowiedz, jak bedziecie wiedzuiec ile kosztuje m2 stanu surowego otwartego to sie odezwijcioe, please Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr O. 30.04.2007 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Irmo, przykro mi, ale nie będę mógł Ci odpowiedzieć na Twoje pytanie, bo takich danych nie otrzymam. Ja dom wybudowałem w 2003 r. Dom typowy D04 Muratora kosztował mnie niecałe 180 tys. w stanie do zamieszkania. Co dało około 1800 zł/m2 (wtedy cena m2 mieszkania w Rzeszowie wynosiła 2000-2400 zł/m2). Pozdrawiam, powodzeniaPiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boruta1 03.06.2007 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 Dawno nikt nie pisał w tym wątku i jak śledzę równoległy http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1040042#1040042 to wydaje mi się, że nie do końca jest tak, że cena przeraża wszystkich i jednak ktoś się decyduje na budowanie w tej technologii. Mnie przede wszystkim podoba się to, że budowa trwa krótko, ściany są gładnie, nie trzeba się obawiać o fuszerki wykonawcy (co przy obecnym braku specjalistów - wszyscy w Irlandii nie jest do pominięcia) no i wydaje mi się, że kłopoty z materiałami nie do końca dotyczą tej technologii. Jak czytam na forum, że inwestorzy poszukują materiałów, że dostawcy nie wywiązują się z terminów to coraz bardziej myślę o tym systemie. W związku z tym mam prośbę aby osoby, które jednak zdecydowały się na ten system w ostatnim czasie podzieliły się swoimi doświadczeniami. Interesuje mnie szczególnie czy ktoś budował w tyn systemie na pomorzu środkowym? Jeśli tak to jakiego wykonawce miał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts