KrzysiekMarusza 29.11.2005 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 Dzięki Piotrze ! Tylko u mnie nic nie pęka, mimo że pewnie pracuje (i to jak !) bo ja na szkodach górniczych ..... ale oczywiście pozdrawiam (jak Legalett) gorąco - Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr O. 30.11.2005 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 Nie ma za co Krzysztofie! Oczywiście czuwasz i odpowiadasz szybciutko Nie chcę Ciebie martwić, ale u nas już przestanie pękać, a u Ciebie dopiero zacznie i to ze zdwojoną siłą! Oby nie. Pozdrawiam serdelecznie Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekMarusza 01.12.2005 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 Cóż - nie jestem prorokiem -> pożyjemy, uwidzimy, choć konstrukcja była zrobiona "pod szkody górnicze" bo u nas nie ma innej możliwości pozdr - Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klakier 29.01.2006 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2006 Czy ktoś ma doświadczenie z budową domu w systemie praefa? Czy budowa jest rzeczywiście tak szybka i tania, a domek ciepły>Prosze o opinie i doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 29.01.2006 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2006 Klakier my też rozważamy taką możliwość i tez jestem ciekawa odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
71kkk 09.02.2006 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 moge pomoc- widzialem taki dom w swinoujsciu na etapie budowy, jakby co to dzwoncie, kkk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 13.02.2006 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Ja taki dom w trakcie budowy oglądałam w Bielsku-Białej. Dom postawiony na płycie Legalett, chociaż można budować na zwykłym fundamencie. Ściany postawiono podobno w jeden dzień. Grubość ścian zew. 15 cm, ściany wew.10cm. BARDZO GŁADKIE!!! W takich ścianach można się zakochac Właściciel budynku mówił, że koszt 1m2 to 1200zł netto (dom 240m2): płyta Legalett, ściany, strop drewniany, więźba, pokrycie gontem bitumicznym, okna i drzwi wraz z montażem, bramy garażowe, ocieplenie styropianem i tynk zewn. Malowanie ścian, schody, podłogi(terakota itp.)i biały montaż we własnym zakresie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekMarusza 13.02.2006 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Klakier wpisz w wyszukiwarce na tym Forum hasła i Legalett - trochę tego jest np. ten wątek: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1040042#1040042 pozdr - Krzysiek PS wcale nie wychodzi tak tanio jak niektórym się wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pik33 14.02.2006 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Fajnie to wyglądało na etapie wstępnych negocjacji, potem cena mnie zabiła i na miejscu, na budowie, zmieniałem technologię z Praefy na BK600. Nie miałem pod ręką kilkudziesięciu tysięcy na ściany. Może i prawda że ich się nie tynkuje i nie robi bruzd pod instalacje, ale za to są po prostu potwornie drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
71kkk 14.02.2006 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 chlopaki- skoro zalezy wam na gladkich scianach, to czemu nie wezmiecie silki? ja z niej zbudowalem dom i jest super. sciany gladkie, przewody w bloczkach, material najlepszy jesli chodzi o akustyke. wada- chlopnie wode i wolniej schnie. no i jest zimna- trzeba dawac 15 cm welny lub styropianu. kkk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sarah 09.09.2006 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 nie bede sie wypowiadac na temat prefy, bo budowa domu dopiero przede mna, musze tylko powiedziec, ze od jednego pzedstawiciela prefy ucieklismy do innego, ktory zaoferowal nam inna- bardziej normalna cene, chce nawiazac tylko do szkod gorniczych= w obu firmach dostalismy wyliczenia dodatkowego zbrojenia, po wybudowaniu mamy dostac kosztorys, ktory idzie na kopalnie-więc ze zwrotem nie ma problemu, z wyliczeniem ceny zbrojenia takze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 16.10.2006 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 sarah, czy możesz coś więcej o tych przedstawicielach?? ewent. na priv. My mamy kategorię 1 szkód a wy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.10.2006 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Alan,interesowałem się tą technologią jakieś 4 lata temu. Byłem w fabryce w Międzyrzeczu. Widziałem zarówno linie produkcyjną jak i rozmawiałem z projektantmi na temat swojego projektu.Odwiedziłem też domy zbudowane w tej technologii pod Międzyrzeczem. W jednym byłem w środku i naprawdę mi się podobał.Jednak podobnie jak pozostałych przytłoczyła mnie cena. Jest ona bycć może akceptowalna przez niemców, gdzie idzie gro produkcji dla mnie była trochę zaporowa. A to, że nie robili dachu ich ofertę robiło dla mnie jeszcze mniej kuszącą. Dla tych jednak co mają kasę, chcą się w ciągu jednego sezonu wprowadzić technologia wydaję sie byc o.k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parafawel 24.10.2006 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Sarah napisz z jakiej na jaką firmę zmieniliście , jeżeli nie na forum to na [email protected]Jest to dla mnie ważne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cichy8028 25.01.2007 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 WitamWłaśnie dowiedziałem się o nowym sposobie stawiania domów w systemie Praefa (z scian kermazytowych), mam więc prośbę do wszystkich którzy w ten sposób budowali lub budują o info jak sie mieszka w takim domku:), czy jesteście zadowoleni?Jaka jest wytrzymałość takich scian? z góry dzieki za wszelkie posty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piompo 28.01.2007 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Witam Praefa (z scian kermazytowych), mam więc prośbę do wszystkich którzy w ten sposób budowali lub budują o info jak sie mieszka w takim domku:), czy jesteście zadowoleni? Witam, przyłączam się do pytania, czy budowa z Praefą jest droga? Ile wychodzi za m2? (mniej więcej) Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 29.01.2007 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Też się przyłączam do pytania, choć nie wiem po co, skoro już się zdecydowałem na tę technologię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr O. 29.01.2007 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Witam Mieszkam w domu zbudowanym w systemie Legalett+Praefa+Mitek od 4 lat.Dom zbudowałem i zmieszkałem w nim w nieco ponad 3 miesiące (95 m2 - parter).Szczegóły można poczytać w nr 1-2/2007 czasopisma "Własny dom z konceptem". Powodzenia Piotr PSPolecam macierzystą firmę Praefa z Międzyrzecza. Inne tylko, gdy poleci ta pierwsza (znam smutne przypadki podrobionej Praefy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 29.01.2007 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Jeśli jest ww. czasopismo w sprzedaży jeszcze, to zakupię niezwłocznie - potem dopiero zacznę dręczyć Cię irytująco namolnymi pytaniami dodatkowymi Rozumiem, że Ty jesteś jednym z tych zadowolonych użytkowników, bo jak zacząłem czytać to forum, to lekko zmiękłem i prawie już rezygnowałem z tej Praefy... Prawie sami malkontenci i przeciwnicy. Zresztą jeszcze w sumie projekt nie zamknięty - mogę narazić się na atak furii architekta i kazać mu zmienić technologię na tradycyjną Np. z kamienia ciosanego... Albo z ziemi ubijanej... Ewentualnie z krowich placków (popularne w Indiach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cichy8028 29.01.2007 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 witam dzięki za odpowiedz, ale powiedz coś więcej na temat firmy skanna, jak wygłada koszt takiego domu w porównaniu z domem w technologii murowanej budowanego przez firmę? Jak oceniasz współpracę z tą firmą , ja będę dopiero się kontaktował a przedstawicielem tej firmy ale chciałbym poznać Twoją opinię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts