19501719500414 09.03.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 12.03.2007 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Wavin podrożał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 14.03.2007 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 przypominam, istnieje możliwość zakupu materiałów instalacyjnych i sanitarnych, w największej sieci hurtowni instalacyjnych w Polsce, (54 oddziały),z dobrym rabatem, gwarancją i fakturąjeżeli chcesz kupić to:po pierwsze, kontaktujesz się ze mną,po drugie, uzgadniamy co, za ile, w jakich cenach,po trzecie, po uzgodnieniach w najbliższej hurtowni kupujesz - z rabatem, fakturą, pełną gwarancją na zamówiony towar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
płebla 16.03.2007 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 przypominam, istnieje możliwość zakupu materiałów instalacyjnych i sanitarnych, w największej sieci hurtowni instalacyjnych w Polsce, (54 oddziały), z dobrym rabatem, gwarancją i fakturą jeżeli chcesz kupić to: po pierwsze, kontaktujesz się ze mną, po drugie, uzgadniamy co, za ile, w jakich cenach, po trzecie, po uzgodnieniach w najbliższej hurtowni kupujesz - z rabatem, fakturą, pełną gwarancją na zamówiony towar Witam 1950 To moze mi cos zaproponujesz.Chodzi mi o kocioł. Segment pow.176 ,garaz w bryle ,2 pietra ,2 lazienki na gorze ,kuchnia i kibelek na dole.Podlogowka tylko w wiatrołapie.. 2 osoby mieszkajace,czasem goscie Ktos mi polecil IMMergasa chyba Zeusa z zasobnikiem wbudowanym 60 l. Jesli mozna to prosze na priva. Ddzieki Płebla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 20.03.2007 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 przepraszam, że tak długo ze względu na dwie łazienki nie polecam kotła z zasobnikiem 60 l. preferuję De Dietricha jeżeli komuś to nie odpowiada to Vaillanta, polecam albo MCR 24/BS 130 z zasobnikiem 130 l. albo wyższą półkę Inovensa MC25 LP do tego dowolny zasobnik obydwa kotły De Dietrich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 20.03.2007 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 polecam albo MCR 24/BS 130 z zasobnikiem 130 l. albo wyższą półkę Inovensa MC25 LP do tego dowolny zasobnik obydwa kotły De Dietrich 1950, mam dwa pytania: - czy MC25 może pracować z rurą zamiast komina? (wydaje mi się że przy tej mocy maksymalnej nie, ale chcę się upewnić) - podasz mi cenę, ile ten kociołek z BS130 kosztuje u Ciebie? Co prawda już zamówiłem, ale chcę się upewnić, czy dostałem cenę najlepszą z możliwych Może być oczywiście na priv. Pozdrawiam Brzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 21.03.2007 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 nie do końca wiem co rozumiesz pod słowem rura,jeżeli chodzi Ci komin typu rura w rurze, jak najbardziej, to przecież też komin,co do cen to tutaj są aktualne dwufunkcyjny kocioł kondensacyjny MCR 24/28 MI od 5000 złkocioł kondensacyjny MCR 24/BS 80 z zasobnikiem 80 l. wiszącym obok kotła 6200 złkocioł kondensacyjny MCR 24BS 100 z zasobnikiem stojącym 100 l. 5610 złkocioł kondensacyjny MCR 24BS 130 z zasobnikiem stojącym 130 l. 6940 zł są to ceny brutto z VAT 22% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaroR 26.03.2007 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 witam wszystkich jestem na etapie wyboru kotla na gaz ziemny do mojego domu. W komin mam wpuszczona kwasowke. Myslalem o kotle kondensacyjnym, lecz moj hydraulik powiedzial mi ze nie potrzeba w moim przypadku takiego kotla, ze ten kociol stosuja osoby ktore nie maja komina, a spaliny wypuszczaja rura na zewnatrz. (Moj hydraulik polecal "Niedzwiedzia" Saunier Duval jednofunkcyjny z wbudowanym zasobnikiem) Ja bardziej jestem za kondensatem, Duzo naczytalem sie na forach Muratora o tym ze kotły kondensacyjne sa duzo bardziej ekonomiczne i ich koszt po jakims czasie sie zwraca. Czy ktos moze mi doradzic jaki kociol wybrac?, lub polecic sprawdzonego fachowca z W-wy lub okolic. Dom 158m uzytk. "bluszcz 2" z pracowni Archon http://www.archon.pl/index.php?act=12&menu_act=1&sid=m42e0dba9d7b79 - sciany ceramika Porotherm 30 + styropian 12cm - podloga na gruncie: styropian 13cm - ocieplone fundamenty: 10cm styropian - ocieplenie poddasza: wełna mineral 15cm+10cm (dobrej izolacyjnosci) + folia paroizolacyjna z aluminium - okna 5-komorowe Instalacja hydraul z alu-pex izolowana Tubolitem (jakos tak to sie nazywalo Grzejniki aluminiowe armatura Krakow (juz zakupilem, ale jeszcze nie zamontowalem do wszystkich pomieszczen na parterze i pietrze) Podłogówka: parter: kuchnia, wiatrołap, korytarz, WC Podlogowka pietro: łazienka W sumie podłogówki ~30m2 Dla 4 osobowej rodziny Dzieki z gory za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 27.03.2007 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 witam wszystkich jestem na etapie wyboru kotla na gaz ziemny do mojego domu. W komin mam wpuszczona kwasowke. Myslalem o kotle kondensacyjnym, lecz moj hydraulik powiedzial mi ze nie potrzeba w moim przypadku takiego kotla, ze ten kociol stosuja osoby ktore nie maja komina, a spaliny wypuszczaja rura na zewnatrz. (Moj hydraulik polecal "Niedzwiedzia" Saunier Duval jednofunkcyjny z wbudowanym zasobnikiem) Ja bardziej jestem za kondensatem, Duzo naczytalem sie na forach Muratora o tym ze kotły kondensacyjne sa duzo bardziej ekonomiczne i ich koszt po jakims czasie sie zwraca. Czy ktos moze mi doradzic jaki kociol wybrac?, lub polecic sprawdzonego fachowca z W-wy lub okolic. Dom 158m uzytk. "bluszcz 2" z pracowni Archon http://www.archon.pl/index.php?act=12&menu_act=1&sid=m42e0dba9d7b79 - sciany ceramika Porotherm 30 + styropian 12cm - podloga na gruncie: styropian 13cm - ocieplone fundamenty: 10cm styropian - ocieplenie poddasza: wełna mineral 15cm+10cm (dobrej izolacyjnosci) + folia paroizolacyjna z aluminium - okna 5-komorowe Instalacja hydraul z alu-pex izolowana Tubolitem (jakos tak to sie nazywalo Grzejniki aluminiowe armatura Krakow (juz zakupilem, ale jeszcze nie zamontowalem do wszystkich pomieszczen na parterze i pietrze) Podłogówka: parter: kuchnia, wiatrołap, korytarz, WC Podlogowka pietro: łazienka W sumie podłogówki ~30m2 Dla 4 osobowej rodziny Dzieki z gory za pomoc jeżeli Twój instalator ma takie wiadomości na temat kotłów, to może zastanów się nad wyborem innego co Ci mogę polecić, skoro nie mogę kondensata, bo instalator tak mówi to przynajmniej kocioł z zamkniętą komorą spalania, ale nie, on też może znowu stwierdzić, że to dla ludzi którzy nie posiadają kominów no cóż kocioł City 1.24/II z zasobnikiem 80 l. wiszącą obok kotła i konsolą sterowniczą Standard za 5280 zł, albo kocioł City 3.24/II z zasobnikiem stojącym 130 l. i konsolą Easymatic za 8000 zł obydwa kotły z otwartą komorą spalania, nie obraź się za uszczypliwości względem Twojego instalatora, ale te stwierdzenia spowodowały że czuję się skonsternowany acha, obydwa oczywiście De Dietrich a jak już uznasz, że instalator mówi rzeczy o których chyba nie ma pojęcia, to przejrzyj wątek tam są ceny kondensatów które nie tak bardzo różnią się od tych kotłów z otwartą komorą spalania, i każdy kocioł w zakresie od 18-24 kW będzie odpowiedni do Twojego domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaroR 28.03.2007 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 1950 czy działasz w okolicach Warszawy?, jesli tak to wpadłbys do mnie przy jakiejs okazji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 28.03.2007 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 do Stolycy mam 300 km niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaroR 29.03.2007 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 no to szkoda, ale jakby zdarzyl sie wypad do stolicy to zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 30.03.2007 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 UWAGA! UWAGA! jedyna i niepowtarzalna okazja, w trybie pilnym chcę zaproponować kondenstata dwufunkcyjnego Saunier Dival Thema Condenst F 24 E, z pogodówką i konsolą przyłączeniową o mocy 18 kW centralne ogrzewanie i 24 kW c.w.u. i zakresie modulacji od 8,4 kW w bardzo dobrej cenie 4750 zł brutto z VAT 22 % warunki odbioru jak wyżej niejednokrotnie pisałem, ale jest jeden warunek, decyzja musi zapaść do 6 kwietnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 30.03.2007 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 kocioł fabrycznie nowy do odbioru z hurtowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 01.04.2007 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 Witam serdecznie opiszę szczegółowy interesujacy mnie zakres prac wraz z podziałem na " części i robotę " , przed tym kilka szczegółów dotyczących miejsca instalacji dom ma około 170 m2 powierzchni razem z 25 metrowym garażem w tym , wysoki 2,6 m, zresztą ponizej rzuty domu,ogrzewany gazem ziemnym ------------------------ rzut parteru - tu podłogówka 70-80m2 - grzejnik po sztuce w garażu i wiatrołapie i drabinka w łazience http://www.domywstylu.pl/projekty/jednorodzinne_z_uzytkowym_poddaszem/viola_5/rzut.asp?id=458&action=parter&view=normal&ver=CE rzut poddasza - to po grzeniku w kazdym pomieszczeniu plus drabinka w łazience http://www.domywstylu.pl/projekty/jednorodzinne_z_uzytkowym_poddaszem/viola_5/rzut.asp?id=458&action=poddasze&view=normal&ver=CE a oto zestawienie :które mnie interesuje 1Materiał do wody ciepłej i zimnej oraz cyrkulacja w domu + podlewanie ogrodu : razem = ? zł 2. Ogrzewanie materiały (część ogrzewania grzejnikowa) alupex - grzejniki komplet ile szt? jakie? ile ? zł -rury grzewcze i izolacja ? zł - zawory odcinajace do grzejników oraz głowice termostatyczne ? zł razem ok : ? zł 3. Ogrzewanie (część podłogowa ok 70-80 m2) - rury ? zł - rozdzielacz + szafka+ zawory ? zł - mata systemowa + klipsy ? zł - plastyfikator do betonu ? zł razem ok : ? zł 4. Kotłownia : - kocioł vaillant VSC 246-C170 CENA KATALOGOWA 14518 , pan ze swoim upustem jaką może mi dac cenę ? zł - automatyka ?0 zł -zawory,filtry ,armatura ok. ? zł - regulatory do pomieszczeń vr-90 ( 2 szt) ? zł - wkład do komina z podłączeniem spalin ? zł razem :? zł 5. R O B O C I Z N A etap przed pierwszą wylewką i tynkami : - podłączenie wody od studzienki do domu wraz z materiałem ? zł - podłączenie kanalizacji do budynku oraz rozprowadzenie w budynku przed chudziakiem wraz z materiałem ? zł etap po pierwszej wylewce i tynkach : - wykonanie instalacji wody ciepłej , zimnej , cyrkulacji oraz podlewania ogrodu ? zł - wykonanie ogrzewania grzejnikowego oraz podłogowego ? zł - wykonanie kotłowni prace instalatorskie ? zł - wykonanie instalacji centralnego odkurzania wraz z materiałem w podanym domu ? zł ----------------------------------------------------------------------------------------------------- razem wszystko ??? zł proszę Was o opinie na ten temat , myslę że wszystkim rzydałby się obraz cen aktualnych z góry dziękuję jesli możecie odpisać na forum to miło lub na priv pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 01.04.2007 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 Witam serdecznie opiszę szczegółowy interesujacy mnie zakres prac wraz z podziałem na " części i robotę " , przed tym kilka szczegółów dotyczących miejsca instalacji dom ma około 170 m2 powierzchni razem z 25 metrowym garażem w tym , wysoki 2,6 m, zresztą ponizej rzuty domu,ogrzewany gazem ziemnym ------------------------ rzut parteru - tu podłogówka 70-80m2 - grzejnik po sztuce w garażu i wiatrołapie i drabinka w łazience http://www.domywstylu.pl/projekty/jednorodzinne_z_uzytkowym_poddaszem/viola_5/rzut.asp?id=458&action=parter&view=normal&ver=CE rzut poddasza - to po grzeniku w kazdym pomieszczeniu plus drabinka w łazience http://www.domywstylu.pl/projekty/jednorodzinne_z_uzytkowym_poddaszem/viola_5/rzut.asp?id=458&action=poddasze&view=normal&ver=CE a oto zestawienie :które mnie interesuje 1Materiał do wody ciepłej i zimnej oraz cyrkulacja w domu + podlewanie ogrodu : razem = ? zł 2. Ogrzewanie materiały (część ogrzewania grzejnikowa) alupex - grzejniki komplet ile szt? jakie? ile ? zł -rury grzewcze i izolacja ? zł - zawory odcinajace do grzejników oraz głowice termostatyczne ? zł razem ok : ? zł 3. Ogrzewanie (część podłogowa ok 70-80 m2) - rury ? zł - rozdzielacz + szafka+ zawory ? zł - mata systemowa + klipsy ? zł - plastyfikator do betonu ? zł razem ok : ? zł 4. Kotłownia : - kocioł vaillant VSC 246-C170 CENA KATALOGOWA 14518 , pan ze swoim upustem jaką może mi dac cenę ? zł - automatyka ?0 zł -zawory,filtry ,armatura ok. ? zł - regulatory do pomieszczeń vr-90 ( 2 szt) ? zł - wkład do komina z podłączeniem spalin ? zł razem :? zł 5. R O B O C I Z N A etap przed pierwszą wylewką i tynkami : - podłączenie wody od studzienki do domu wraz z materiałem ? zł - podłączenie kanalizacji do budynku oraz rozprowadzenie w budynku przed chudziakiem wraz z materiałem ? zł etap po pierwszej wylewce i tynkach : - wykonanie instalacji wody ciepłej , zimnej , cyrkulacji oraz podlewania ogrodu ? zł - wykonanie ogrzewania grzejnikowego oraz podłogowego ? zł - wykonanie kotłowni prace instalatorskie ? zł - wykonanie instalacji centralnego odkurzania wraz z materiałem w podanym domu ? zł ----------------------------------------------------------------------------------------------------- razem wszystko ??? zł proszę Was o opinie na ten temat , myslę że wszystkim rzydałby się obraz cen aktualnych z góry dziękuję jesli możecie odpisać na forum to miło lub na priv pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wozik 01.04.2007 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 Hej 1950, dzięki za zakupy, no i za cenę na towar Kocioł jest już w hurtowni w moim mieście i czeka na posadzki w domu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 01.04.2007 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 rozumiem, że wszystko już załatwione tak jak powinno być, fakturę już chyba dostałeś, napisz kiedy odbierzesz kocioł, pamiętaj o czym mówiliśmy, jeżeli nie masz gdzie go dać to jakiś okres czasu Ci go przechowają, no i fajnie, że dziękujesz, bo jest za co dziękować w takiej cenie nigdzie byś nie kupił, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 02.04.2007 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 i co? nikt w takiej cenie nie chce dwufunkcyjnego kondensata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 03.04.2007 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Xena z Xsary poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts