19501719500414 26.09.2007 04:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 jeszcze tylko 2 dni do końca promocji MCR 24 BS/100, za 4550 zł netto, później też będzie ale już nie w tej cenie niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DR 26.09.2007 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 witam 1950 jak można zamówić piec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubi41 26.09.2007 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Witam, ja na tym forum pierwszy raz. POtrzebuję pieca do nowego domu 170m2 pow.uzytkowej, z tego ok 60m2 ogrzewanie podłogowe. Po prześledzeniu forum wiem już, że De Dietrich MCR 24 za 4550netto z zas bS100 mi starczy. Pytanie tylko o możliwość odbioru produktu w Warszwie/okolicach i o koszt ewentualnych dodatków. Chodzi mi o rozdzielenie ukłądu napowietrzająćego i odprowadzenia spalin (ten pierwszy chcę na skróty pobierać z za ściany), programator tygodniowy naścienny, jesli wymagane przez producenta podłąćzenie do komina ( średnica komina 140mm, ceramiczny, przystosowany do kondensatu) i ewentualnie propozycję na sprzęgło hydrauliczne do pracy podłogówki. Słyszałem, że przydatne. Z tego powodu, że zaraz końćzy sie promocja, będe wdzięczny za szybką odpowiedź.Pzdr, Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubi41 26.09.2007 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 jeszcze jedno, co Pan sądzi o zestawie Buderus GBO22-24, jendofunkcyjny + zas.S120/2 + reg. RC20 Czy poza tym zajmuje się Pan także instalacjami z kominkami wodnymi?? Jeśli tak to czy kominki z Kratki.pl, np Amelia 24są dobre? czy lepiej dołozyć i kupić Edilkamina 26KW ? Innych nie przewiduję, bo sa po prostu brzydkie....ach te kobiety... będę wdzięczny za odpowiedź Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 26.09.2007 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Witam, ja na tym forum pierwszy raz. POtrzebuję pieca do nowego domu 170m2 pow.uzytkowej, z tego ok 60m2 ogrzewanie podłogowe. Po prześledzeniu forum wiem już, że De Dietrich MCR 24 za 4550netto z zas bS100 mi starczy. Pytanie tylko o możliwość odbioru produktu w Warszwie/okolicach istnieje możliwość odbioru w W-wie, i o koszt ewentualnych dodatków. Chodzi mi o rozdzielenie ukłądu napowietrzająćego i odprowadzenia spalin (ten pierwszy chcę na skróty pobierać z za ściany) nie trzeba rozdzieilać, wystarczy Ci pobieranie powietrza z szachtu kominowego wychodzi taniej a odprowadzanie spalin i tak musisz wykonać rurą fi 80 z kwasówki, , programator tygodniowy naścienny jeżeli podłogówka ma być sterowana z kotła to potrzebny Ci będzie sterowanie Easymatic za 464 zł netto, oraz interface do Easymatic z zaworem mieszającym za 389 zł , jesli wymagane przez producenta podłąćzenie do komina ( średnica komina 140mm, ceramiczny, przystosowany do kondensatu) tak jak pisałem do komina musisz włożyć wkład z kwasówki fi 80, a powietrze będzie zasysane szachtem kominowym, do tego potrzeba Ci pakiet DY 709 z trójnikiem rewizyjnym rurą powietrza i rozetą za 295 zł, oraz pakiet DY 711 z kolanem spalinowym z podporą, kołnierzem przeciwdeszczowym i rurą spalin fi 80 za 237 zł, rurami fi 80 w ilości zależnej od długości komina i redukcją 60/100x80/125 za 90 zł, lub tak jak chcesz, rozdzielnie, do tego trzeba redukcję jw., rozdzielacz fi 80/125 na 2x80 za 332 zł, oraz rury fi 80 za 75 zł szt, oraz ustnik poziomy do przejścia przez ścianę za 98 zł, skalkuluj sobie sam, co będzie tańsze i ewentualnie propozycję na sprzęgło hydrauliczne do pracy podłogówki. Słyszałem, że przydatne. przy tej ilości podłogówki sterowanej zaworem trójdrogowym, sprzęgło jest zbędnym wydatkiem Z tego powodu, że zaraz końćzy sie promocja, będe wdzięczny za szybką odpowiedź. wszystkie ceny jak wszędzie piszę to ceny netto do których trzeba dodać 22% VAt, z czego 15% odzyskuje się w rozliczeniu rocznym, 1950 Pzdr, Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 26.09.2007 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 jeszcze jedno, co Pan sądzi o zestawie Buderus GBO22-24, jendofunkcyjny + zas.S120/2 + reg. RC20 nic nie sądzę bo nie znam tego kotła Czy poza tym zajmuje się Pan także instalacjami z kominkami wodnymi?? Jeśli tak to czy kominki z Kratki.pl, np Amelia 24są dobre? czy lepiej dołozyć i kupić Edilkamina 26KW ? Innych nie przewiduję, bo sa po prostu brzydkie....ach te kobiety... też nie odpowiem bo instaluję jedynie Makroterma uważając, że są to, jeżeli nie najlepsze kominku na rynku, to na pewno są w ścisłej czołówce będę wdzięczny za odpowiedź Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 26.09.2007 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 to już jutro kończy się promocja MCR 24/BS 100 za 4450 netto, niestety, hurtownia kończy pracę o godzinie 16.00, a w sobotę nie pracują,czyli maksymalnie do jutra do 15.00 można składać zamówienia na MCR-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 27.09.2007 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 mam dobre wieści, byłem dzisiaj w hurtowni, okazało się że w promocji na paździieriik też są MCR-y zabawa trwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsiaIAdam 30.09.2007 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 No i bardzo dobrze. Więcej czasu do zastanowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
To_masz 01.10.2007 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 W domu mam zrobione podłogowe i podejścia pod grzejniki, na razie rurki (tece) jeszcze nie są 'zarobione' i nie ma na nich żadnych złączek. co zrobić i jak to powinno wyglądać, żeby tam gdzie mam podłogówkę wystawić ze ściany rurki od grzejników, 'jakoś je zarobić' tak żeby w przyszłości ewentualnie można było podłączyć grzejniki - sęk w tym że nie chcę mieć rurek wystających ze ściany na 7-10cm z wielką(?) baterią przyłączeniową tylko 'dyskretne coś do 3cm od ściany-lepiej mniej' o co mi nie zahaczy dzieciak w trakcie gonitwy/zabawy itd. mam nadzieję że się wyraziłem dość jasno.sprawa pilna - hydraulik twierdzi że takie rozwiązanie to bez sensu, bo lepiej to schować w ścianie i zakorkować na rozdzielaczu albo od razu wystawić na odpowiednią długość i odpowiednio uzbroić. cytuję: robota głupiego pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 01.10.2007 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 W domu mam zrobione podłogowe i podejścia pod grzejniki, na razie rurki (tece) jeszcze nie są 'zarobione' i nie ma na nich żadnych złączek. co zrobić i jak to powinno wyglądać, żeby tam gdzie mam podłogówkę wystawić ze ściany rurki od grzejników, 'jakoś je zarobić' tak żeby w przyszłości ewentualnie można było podłączyć grzejniki - sęk w tym że nie chcę mieć rurek wystających ze ściany na 7-10cm z wielką(?) baterią przyłączeniową tylko 'dyskretne coś do 3cm od ściany-lepiej mniej' o co mi nie zahaczy dzieciak w trakcie gonitwy/zabawy itd. mam nadzieję że się wyraziłem dość jasno. sprawa pilna - hydraulik twierdzi że takie rozwiązanie to bez sensu, bo lepiej to schować w ścianie i zakorkować na rozdzielaczu albo od razu wystawić na odpowiednią długość i odpowiednio uzbroić. cytuję: robota głupiego pozdrawiam nie Ty jeden nie masz zaufania do podłogówki, jeżeli jest prawidłowo zrobiona to nie będziesz z tych dodatkowych podłączeń korzystał, dlatego instalator dobrze Ci radzi, schowaj w ścianie, jak będzie tak daleko że będziesz potrzebował to zawsze można to podkuć i dostać się do rur, one i tak będą pod grzejnikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek_Wilkszyn 01.10.2007 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 Czy mógłby mi pan wyjaśnić różnice między kotłami MCR 24/BS 100 czy MC25LP BS130 DIEMATIK? Różnica w cenie jest dosyć spora a mój instalator namawia mnie na MC25LP. Mój budżet wskazuje na ten drugi wariant;)Dom, który trzeba ogrzać to około 130 m2 powierzchni użytkowej, zbudowany z Porothermu 25, docieplony 15cm styropianu. Do tego jeszcze rekuperator i kominek. Jest sens kupować ten droższy kocioł? Z góry dziękuję za pomoc,Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 02.10.2007 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 różnice: przede wszystkim cena ale poważnie, Inovens moduluje od 3 kW dwie pompy, wypasiona automatyka w tym zestawie zasobnik 130 l. MCR 24 od 6,5 kW pompa i zawór trójdrogowy skromniejsza automatyka, zasobnik 100 l. do Twojego domu w zupełności wystarczy MCR 24/BS 100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek_Wilkszyn 02.10.2007 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 różnice: przede wszystkim cena ale poważnie, Inovens moduluje od 3 kW dwie pompy, wypasiona automatyka w tym zestawie zasobnik 130 l. MCR 24 od 6,5 kW pompa i zawór trójdrogowy skromniejsza automatyka, zasobnik 100 l. do Twojego domu w zupełności wystarczy MCR 24/BS 100 Czy mógłbyś mi napisać coś więcej o tej różnicy w automatyce i różnicy między dwoma pompami a pompą i zaworem trójdrogowym? Z góry dzięki za pomoc, Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 02.10.2007 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Inovenszasilanie centralnego jest realizowane jedną pompą ładowanie zasobnika drugą pompą, obydwie oczywiście sterowane automatyką,w MCR o czy jest grzane centralne czy woda decyduje zawór trójdorgowy który przełącza automatyka,różnice w automatyce,po prostu Diematic w Inovensie więcej może,ale zarówno do jednego jak i drugiego powinno się kupić termostat pokojowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek_Wilkszyn 02.10.2007 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 ... po prostu Diematic w Inovensie więcej może, ... Podejrzewam, że pod pojęciem 'więcej może' może się kryć coś co będzie miało istotny wpływ na mój komfort korzystanie z kotła, więc jeśli możesz to napisz chociaż parę słów na ten temat. Dzięki z góry, Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 02.10.2007 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 ... po prostu Diematic w Inovensie więcej może, ... Podejrzewam, że pod pojęciem 'więcej może' może się kryć coś co będzie miało istotny wpływ na mój komfort korzystanie z kotła, więc jeśli możesz to napisz chociaż parę słów na ten temat. Dzięki z góry, Krzysiek http://www.dedietrich.pl/07_08/9/92.htm http://www.dedietrich.pl/07_08/9/93.htm poczytaj i wybieraj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 03.10.2007 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Widzę, że jest tu specjalista od de dietricha Wykonawca wystawił mnie do wiatru pozostawiając nieskończoną instalację i kocioł de dietrich WHE 2.24 dwufunkcyjny z zamkniętą komorą. Jak najlepiej podpiąc go di komina? Czy podobnie jak radziłeś dla kubi41, bardzo proszę o dokładne informację bo sama sobie nie poradzę a każdy mówi mi co innego. Mam 155 m podłóg z czego ok 45 to podłogówka + 7 grzejników i 2 drabinki. Połogówka nie jest jeszcze wpięta do rozdzielaczy - wystają rurki z podłogi. Jak to najlepiej podłączyć i co potrzebuję do sterowania podłogówką? Chciałbym też mieć przenośny sterownik do pieca, słyszałam o Eurostarze czy Eurostelu - proszę o pomoc w wyborze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 04.10.2007 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Widzę, że jest tu specjalista od de dietricha Wykonawca wystawił mnie do wiatru pozostawiając nieskończoną instalację i kocioł de dietrich WHE 2.24 dwufunkcyjny z zamkniętą komorą. Jak najlepiej podpiąc go di komina? Czy podobnie jak radziłeś dla kubi41, dokładnie tak, bardzo proszę o dokładne informację bo sama sobie nie poradzę a każdy mówi mi co innego. Mam 155 m podłóg z czego ok 45 to podłogówka + 7 grzejników i 2 drabinki. Połogówka nie jest jeszcze wpięta do rozdzielaczy - wystają rurki z podłogi. Jak to najlepiej podłączyć za pomocą złączek do alupexa 3/4"x16 mm takie występuje najczęściej, ale ta druga część zależy od średnicy rury z polłogówki, jeżeli będziesz kupować to spytaj się w sklepie lub hurtowni, wytłumaczą Ci i pokażą i co potrzebuję do sterowania podłogówką? Chciałbym też mieć przenośny sterownik do pieca, słyszałam o Eurostarze czy Eurostelu - proszę o pomoc w wyborze. tutaj muszę Cię zasmucić, De Dietrich może być jedynie sterowany swoimi sterownikami, nie bardzo wiem co rozumiesz pod pojęciem przenośny, czy taki który możesz wziąć do ręki i chodzić z nim po pokoju, jeżeli tak to nie mają czegoś takiego w ofercie, natomiast jeżeli chodzi Ci o sterownik co do którego nie trzeba przeprowadzać kabli to mają Easyradio, lub sterowany przewodowo Easymatic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 04.10.2007 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Kurcze trochę rzeczywiście mnie zasmuciłeś, bo ten co mnie wystawił (chyba umieszczę go na czarnej liście) twierdził, że eurostar może być. Zresztą serwisant de dietricha też tak mi mówił. Jesteś pewien, że do dietricha tylko dietrich? Przenośne rozumiem w ten sposób: jest centrala matka i przenośny element, który ustawiam gdzie chcę. W którym miejscu wstawić kolektor skroplin? I czy redukcja ma być przed tym trójnikiem z pakietu DY 709? Po co w tym zestawie jest rura 125? Czy nie powionna być 80 /125, która w szchcie przechodzi w 80? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts