19501719500414 30.04.2008 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 wysłałem maila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 10.05.2008 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2008 jeszcze do końca miesiąca MCR 24 BS 100 za 5300 brutto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 22.05.2008 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Witam! Mam pytanie, jaka bylaby cena zasobnika acv hl 130?? Kilka dni temu wyslalam zapytanie o schemat podlaczenia kotla kondensacyjnego do komina systemowego sps presto, czy jest gdzies taki schemat dostepny?? Pozdrawiam Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 25.05.2008 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 już jestem, markoto w komin systemowy wsadź rurę fi 80 którą będą wyrzucane spaliny, powietrze do spalania zasysane będzie kominem systemowym, każdy producent ma tego typu rozwiązania systemu spalinowego, ACV HL 130 cena 625 € brutto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 26.05.2008 04:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Witaj! Dzieki za odpowiedzi, domyslam sie ze te rure fi 80 jakos trzeba uszczelnic w tym kominie?? Pozdrawiam Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 26.05.2008 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 ona musi być z uszczelkami,fabrycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 26.05.2008 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Czyli nie bedzie problemu z podlaczeniem kotla vaillanta bo producent kotla ma system podlaczeniowy do komina systemowego?? Instalator nam zamieszal i juz nic nie wiemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sli 26.05.2008 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Witam! Mam pytanie, jaka byłaby cena kotła z zasobnikiem ACV HM 25TC?http://www.acv.com/pl-pl/03_04/229/app.rvb I jakie ogólnie jest zdanie na temat kotłów kondensacyjnych ACV?Bo niestety opinii na forum w zasadzie nie ma, a z opisu na folderze ten kocioł wstępnie mi się spodobał... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 02.06.2008 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Witaj! Wiem ze twoim faworytem jest de dietrich ale czy wsrod znanych ci kotlow kondensacyjnych sa takie z obsluga przyjazna dla uzytkownika do ktorych czesci zamienne nie sa za drogie?? Bylismy nastawienia na vaillanta ale rodzice maja piecyk gazowy vaillanta taki typowy do blokow i teraz po 5 latach musza wymienic nagrzewnice, ona zaczela juz cieknac rok temu, my mamy junkersa, ktory jest nawet starszy, jedyne co to czyszczony jest raz na rok czy dwa nic wiecej nie bylo z nim robione. Ta sama nagrzewnica do naszego junkersa kosztowala by polowe mniej niz do tego vaillanta. Stad zaniepokoil mnie ewentualny koszt czesci zamiennych. Mam pytanie tez o zasobniki z anoda. Wyczytalam, ze trzeba ja wymieniac co jakis czas, jaki jest koszt wymiany?? I jak czesto trzeba ja wymianiac?? Pozdrawiam Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaszop 07.06.2008 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 Witam, Buduje dom o powieszchn do ogrzania ok 200 m2 Bardzo interesuje mnie De Dietrich ELIDENS 24 kW z zasobnikiem 130l, kominek z płaszczem, oraz podłogówka ok 140m2 powierzchni. Czy masz może coś do zopropowania. Z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 07.06.2008 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 Witaj! Wiem ze twoim faworytem jest de dietrich ale czy wsrod znanych ci kotlow kondensacyjnych sa takie z obsluga przyjazna dla uzytkownika do ktorych czesci zamienne nie sa za drogie?? Bylismy nastawienia na vaillanta ale rodzice maja piecyk gazowy vaillanta taki typowy do blokow i teraz po 5 latach musza wymienic nagrzewnice, ona zaczela juz cieknac rok temu, my mamy junkersa, ktory jest nawet starszy, jedyne co to czyszczony jest raz na rok czy dwa nic wiecej nie bylo z nim robione. Ta sama nagrzewnica do naszego junkersa kosztowala by polowe mniej niz do tego vaillanta. Stad zaniepokoil mnie ewentualny koszt czesci zamiennych. Mam pytanie tez o zasobniki z anoda. Wyczytalam, ze trzeba ja wymieniac co jakis czas, jaki jest koszt wymiany?? I jak czesto trzeba ja wymianiac?? Pozdrawiam Marta przepraszam że to tak długo trwa, ale niestety nie zawsze się chce usiąść wieczorem po robocie, jak wiadomo nie jestem zwolennikiem Junkersa, wiem że to jest moje osobiste zdanie i znalazło by się wielu zadowolonych użytkowników Junkersa, ale tak mam, preferuję De Dietricha bo uważam że to bardzo dobre kotły i w bardzo dobrych cenach, części też mają ceny do zaakceptowania, co do zasobnika z anodą, każdy zasobnik oprócz zasobników z nierdzewki ma anodę z reguły magnezową i tą trzeba wymieniać co jakiś czas jak się zużyje, działanie anody polega na szybszej reakcji magnezu z tlenem rozpuszczonym w wodzie, w związku z tym nie ma już tlenu który mógłby reagować z żelazem ze ścian zasobnika, koszt takiej wymiany jest uzależniony od kosztu anody, robocizny, kosztów dojazdu, stawki, regionu z którego jesteś, popytaj się u siebie, ale sądzę że nie powinien być wyższy od 150-200 zł, co ile? też Ci nie odpowiem jednoznacznie bo nie można, zużycie anody zależy od temperatur pracy zasobnika, jakości wody, z reguły od roku do 3 lat, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 07.06.2008 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 Witam, Buduje dom o powieszchn do ogrzania ok 200 m2 Bardzo interesuje mnie De Dietrich ELIDENS 24 kW z zasobnikiem 130l, kominek z płaszczem, oraz podłogówka ok 140m2 powierzchni. Czy masz może coś do zopropowania. Z góry dziękuje. poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konmak 10.06.2008 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 witam a w jakiej cenie może Pan mieć Vaillanta EcoCOMPACT z zasobnikiem 100 l w zakresie do około 21 kW? szukam jakiegoś dobrego kotła do domu - 250m2, podłogówki 60m2 reszta klasyka. pozdr.Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 11.06.2008 04:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Dzieki za wszystkie odpowiedzi. Jeszcze jedno pytanie anoda magnezowa i tytanowa zakamieniaja sie tak samo czy ma to w ogole jakies znaczenie jaki material?? Jeszcze prosba o cene zasobnika acv hl e 130 Pozdrawiam Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 11.06.2008 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 A jaka propozycja na jednofunkcyjny kondensat na ok 150mkw plus zasobnik do solarów (solary na później) pewnie jakieś 300L (nie musi być oryginalny firmowy z hologramem itd ) Montaż w okolicach końca lata. De Dietrich MCR 24 24 kW - 3836 netto, 4680 brutto z VAT 22% sterownik Easymatic - 472 netto, 575 brutto z VAT 22%, zasobnik biwalentny (dwuwężownicowy) 640 € netto 781 brutto z VAT 22% A czy do podłogówki (na max 30 mkw) trzeba jeszcze coś dołożyć do tego kompletu (jekieś sterowanie itp)? A czy możesz podać ceny dla tego samego zestawu ale piec vaillant? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leench 15.06.2008 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 Witam, chcialbym zapytac o koszt systemu grzewczego dla mojego wlasnie projektowanego domu. Parterowy z uzytkowym poddaszem. okolo 140m na parterze (w tym mieszkanie rodzicow 50m) - wspolny kociol. I jakies 100 m2 na poddaszu. Ogrzewanie bedzie raczej gazowe ale ostatkiem sil rozwazam jeszcze kociol na pelety i takie tam smieci. Z tym ze sklaniam sie ku instalacji gazowej. Mamy dosc duzy dach skierowany na poludnie - myslimy o solarach. Tu jednak konczy sie moja wiedza i zaczynaja sie schody. To co mam w projekcie to 30kW i piec dwufunkcyjny z wbudowanym zasobnikiem. Ale wydaje mi sie ze ta instalacja jest zrobiona troche na odwal. Czy ktos moze mi napisac co powinienem kupic - czy kociol z zasobnikeim czy zasobnik osobno (mam miejsce na postawienie zasobnika osobnego). Jednofunkcyjny czy dwufunkcyjy? Lazienek bedzie razem 3. Ogrzewanie podlogowe na parterze i moze podlogowe na gorze a moze kaloryfery. Jeszcze nie wiem. Jak mam zaplanowac ilsoc i wielkosc urzadzen? Dom ocieplony styropianem 150mm. I jakis porotherm 25. Dach oczywiscie tez dobrze ocieplony welna ineralna. Dzieki za wszelkie wskazowki i porady. oraz o oszacowanie kotlow. A poza tym strona http://www.ogrzewanie.abc24.pl nie dziala. Trzeba zaplacic abonament radiowo - telewizyjny Pozdrawiam Leench Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 15.06.2008 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 fajne pytanie zadałeś, koszt ogrzewania może się zamknąć szacunkowo od dwudziestu paru tysięcy wzwyż, górna granica zależy od zasobności portfela i widzimisię klienta, żeby coś powiedzieć to trzeba widzieć co ma być zrobione, tzn rzuty przekroje i budowę przegród, Twoje wstępne założenia już mam w mailu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 15.06.2008 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 przykra wiadomość, od końca maja grzejniki ECA podrożały średnio o 4% nie miałem czasu i ochoty oznajmiać tego wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leench 15.06.2008 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 Nie bardzo wiem o jakie przekroje i przegrody chodzi. Jesli chodzi o przekroje domu to moge cos takiego wyslac na maila, moge tez wyslac proejkt instalacji grzewczej taki jaki jest w tej chwili. Jesli mozesz napisac cos blizej to chetnie podziele sie tym co mam. Chodzi mi rowniez o przeliczenie o ile drozsza bedzie instalacja z kolektorami i po ilu latach ma szanse sie zwrocic.pozdrawiamLeench Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 15.06.2008 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 chodzi o rzuty kondygnacji,przekrój pionowy budynku oraz materiały z grubościami z których składają sie ściany i stropy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts