tome 04.12.2008 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Witam serdecznie. Jestem tu nowy i nowy tematem. Straciłem troszeczkę czasu na przeczytanie wszystkich postów dotyczących pieców. I już również mam faworyta Proszę Cię 1950 o wycenę. Mieszkanie bardzo stare (przedwojenne) - bez ocieplenia elewacji - ale za to z grubymi ścianami ? Czy MCR II -24 S z zasobnikiem poradzi sobie z tym tematem ? Dodam jeszcze że dom ma 2 mieszkania - moje mieści się na 1 pietrze (około 5 metrów do kotłowni) Czy to ma jakiś wpływ na grzanie c.o i c.w.u ? Proszę o wycenę z zasobnikiem i bez - najlepiej wszystkie potrzebne rzeczy do tego kotła (konsola podłączeniowa, czujnik pogodowy itp.) Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tome 04.12.2008 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Witam serdecznie. Jestem tu nowy i nowy tematem. Straciłem troszeczkę czasu na przeczytanie wszystkich postów dotyczących pieców. I już również mam faworyta Proszę Cię 1950 o wycenę. Mieszkanie bardzo stare (przedwojenne) - bez ocieplenia elewacji - ale za to z grubymi ścianami ? Czy MCR II -24 S z zasobnikiem poradzi sobie z tym tematem ? Dodam jeszcze że dom ma 2 mieszkania - moje mieści się na 1 pietrze (około 5 metrów do kotłowni) Czy to ma jakiś wpływ na grzanie c.o i c.w.u ? Proszę o wycenę z zasobnikiem i bez - najlepiej wszystkie potrzebne rzeczy do tego kotła (konsola podłączeniowa, czujnik pogodowy itp.) Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam Kurcze zapomniałem dodać że piec musi mieć możliwość współpracy z innym piecem - np z cieplikiem miejskim maibess( w razie jakby się zapsuł piec mam coś zapasowego do ogrzania domu i wody) a z tego co wiem MCR II/24S ma tą możliwość bo poprawili jakieś błędy w konstrukcji czy coś takiego - nie wiem nie znam się na tym. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 04.12.2008 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Witam serdecznie. Jestem tu nowy i nowy tematem. Straciłem troszeczkę czasu na przeczytanie wszystkich postów dotyczących pieców. I już również mam faworyta Proszę Cię 1950 o wycenę. Mieszkanie bardzo stare (przedwojenne) - bez ocieplenia elewacji - ale za to z grubymi ścianami ? Czy MCR II -24 S z zasobnikiem poradzi sobie z tym tematem ? Dodam jeszcze że dom ma 2 mieszkania - moje mieści się na 1 pietrze (około 5 metrów do kotłowni) Czy to ma jakiś wpływ na grzanie c.o i c.w.u ? Proszę o wycenę z zasobnikiem i bez - najlepiej wszystkie potrzebne rzeczy do tego kotła (konsola podłączeniowa, czujnik pogodowy itp.) Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam jeżeli mieszkanie nie ma 3,60 wysokości i 160 m2 powierzchni (bo w takim kiedyś mieszkałem) to swobodnie sobie da radę, co do współpracy z drugim źródłem ciepła, wprawdzie DD pisze że to błąd konstrukcyjny, ale śmiem twierdzić że jedynka doskonale sobie radzi przy współpracy z drugim źródłem ciepła tylko trzeba zrobić dobrze instalację i nie żałować na zawory zwrotne, lub zainstalować je tam gdzie mają być, w dwójce, żeby to wyeliminować błędy większości instalatorów, zastosowano zawór przełączający z siłownikiem, ceny poszły na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 05.12.2008 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 i robi się problem coraz dłużej trzeba czekać na realizację zamówienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot1 07.12.2008 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 Do 1950 Witam serdecznie. Przeglądam forum już od dłuższego czasu, przeczytałem setki postów i nadal nie wiem co kupić. Jestem na etapie zakupu i wykonastwa sprzętu do CO, c.w.u, kominka itd. Początkowo miał być kocioł na eko groszek + kominiek z DGP, potem plany się pozmieniały i teraz myśle o kotle gazowym (Viessmann, Vaillant lub De dietrich) + kominek z p.w. (CTM, tarnava, może makroterm). Ile takie rozwiąznie z montażem może kosztować ? Z poprzednich Twoich postów wnioskuje, że wszystkie te rzeczy kupie w Tadmarze w Tychach (to nie jest reklama ). Poszukuję dobrego instalatora, który poskładał by to wszystko do kupy tak ja się należy. Sprzęt chciałem kupić jeszcze w grudniu, a montaż do końca lutego 2009. Polecam się na priva. Pozdrawiam Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 08.12.2008 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Witaj! Mam pytanie odnosnie programatora pogodowego do kotla vaillant. Mam ogrzewanie podlogowe, a ewentualne grzejniki w garazu i lazience na parametrach jak w podlogowce i w zwiazku z tym czy programator calormatic 400 bedzie wystarczajacy, czy cos przemawia za zakupem 430? Pozdrawiam Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 08.12.2008 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 markoto, w tym to lepszy jest VPS,widziałem go dzisiaj na forum, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 08.12.2008 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 10.12.2008 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 w związku z pytaniami, mam firmę na zakupione towary wystawiam faktury, towar nie spadł z TIR-a, jest towarem pełnowartościowym, produkowanym na rynek polski z gwarancją producenta, o cenach nie wspomnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 12.12.2008 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 De Dietrich, od stycznia 3% do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 12.12.2008 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 Cześć, A robisz też na towarze klienta - moja żona jako pracownik ma spore upusty na rehau. Dom w Mikołowie, ok 200 m2, wszędzie podłogówka, do tego woda kanaliza, termin - może luty/marzec ?? w związku z pytaniami, mam firmę na zakupione towary wystawiam faktury, towar nie spadł z TIR-a, jest towarem pełnowartościowym, produkowanym na rynek polski z gwarancją producenta, o cenach nie wspomnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 12.12.2008 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 zawsze można porozmawiać, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 12.12.2008 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 zbiorę co mam i wyślę mailem zawsze można porozmawiać, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 14.12.2008 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 przeglądałem, parę pytań mi się nasuwa, między innym na temat tych rewelacyjnych cen drogo, ale to wszystko jest do ustalenia, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 14.12.2008 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 ceny cennikowe.... dla mnie też kosmos. ale te dla pracownika są nieco poufne... choć to jasne że o niebo niższe...pogląd daje zestawienie materiałów... z tym raczej nie ma dyskusji.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 16.12.2008 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 zbliża się koniec roku i rozliczenia z US poniżej jest link opisujący krok po kroku procedurę odzyskania VAT za zakup materiałów budowlanych sorry, strzeliłem babola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 17.12.2008 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 Ekhm... A czytałeś Waść ten tekst? Jest tam wyraźnie napisane, że dotyczy zwrotu za rok 2007 i wnioski mają być składane najpóźniej do 30 czerwca 2008r, a w chwili obecnej mamy, jakby nie patrzeć, 17 grudnia A.D. 2008 Może by poszukać jakiejś nowej wykładni procedury zwrotu za rok 2008 (o ile w ogóle jeszcze obowiązuje)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 18.12.2008 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Ciepłych Świąt Bożego Narodzenia oraz najlepszego w Nowym Roku 2009 r. A może pod choinkę: MCR II 24/BS 100 za 4705 zł z VAT 22%, cena brutto producenta 7175 zł, lub MCR II 24/BS 150 za 5091 zł z VAT 22%, cena brutto producenta 7763 zł, albo MCR II 24/28 BIC z zasobnikiem wbudowanym ze stali nierdzewnej, o pojemnośći 80L, za 6360 zł z VAT 22%, cena brutto producenta 9699 zł, czy też kocioł dwufunkcyjny, też kondensat MCR II 24/28 MI za 3792 zł z VAT 22%, cena brutto producenta 5783 zł, jak już wspomniałem, wszystkie kotły to kondensaty, produkcji czołowego producenta w technice grzewczej, De Dietricha i niezbyt przyjemna wiadomość, od stycznia wzrost cen w granicach 3% http://www.geocities.com/~bug_hut/Christmas/HLLYCND.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 19.12.2008 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 zbliża się koniec roku i rozliczenia z US poniżej jest link opisujący krok po kroku procedurę odzyskania VAT za zakup materiałów budowlanych Ekhm... A czytałeś Waść ten tekst? ; Jest tam wyraźnie napisane, że dotyczy zwrotu za rok 2007 i wnioski mają być składane najpóźniej do 30 czerwca 2008r, a w chwili obecnej mamy, jakby nie patrzeć, 17 grudnia A.D. 2008 Może by poszukać jakiejś nowej wykładni procedury zwrotu za rok 2008 (o ile w ogóle jeszcze obowiązuje)? powodowany wyrzutami sumienia udałem się na stronę Castoramy http://www.castorama.pl/o-firmie/materialy-do-pobrania.html i przeczytałem następujący tekst ZWROT NIEKTÓRYCH WYDATKÓW ZWIĄZANYCH Z BUDOWNICTWEM MIESZKANIOWYM PONIESIONYCH OD DNIA 1 MAJA 2004 R. ZOSTAŁ PRZEDŁUŻONY BEZTERMINOWO dlatego sądząc że nie narażaliby się na ewentualne sprawy sądowe z czystym sumieniem wklejam ten adres http://www.castorama.pl/uploads/media/zwrotvat_krokpokroku.pdf acha, żeby nie było że tak bezinteresownie nie, wszyscy Ci co kupili i się nie chwalą, oraz wszyscy Ci co kupią i być może się pochwalą, macie możliwość kupując De Dietrichy i inny materiał odliczyć te 15% a wtedy to już rzeczywiście ceny są nie do przebicia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 20.12.2008 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 Jak będzie z tymi pytaniami? przeglądałem, parę pytań mi się nasuwa, między innym na temat tych rewelacyjnych cen drogo, ale to wszystko jest do ustalenia, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts