Franek Dolas 07.09.2005 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 z polowki tzw. suporexu czyli 12cm. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 07.09.2005 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 U mnie są z Ytong'a 11,5cm odm.600 . Nie jest żle. Odgłosy z kibelka? Jak mieszkałem w bloku, to dopiero było co podziwiać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarzeb 07.09.2005 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 kurcze...troszke mnie zmartwiliscie z tymi cienkimi sciankamia jak spisuja sie (odn dzwieku) scianki z KG - ile dac welny aby wizyta w kibelku byla komfortowa?? Jaki stelaz - drewno czy stalowy? A jak spisuja sie bloczki z gipsu? Chodzi tez o cene tynku - sama gladz zrobie sam, caly tynk x dwie strony - spore koszta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxymov 07.09.2005 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 W projekcie miałem GK 7 cm Zrobiłem z cegły kratówki (K3) 12 cm + tynk. Po założeniu dzwi przekonam się jak jest z akustyką. Kumpel ma tak zrobione i przy dwójce dzieciaków mówi że jest lepiej niż OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarzeb 07.09.2005 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 W projekcie miałem GK 7 cm oni projektuja - mieszkasz TY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasssmine 07.09.2005 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 porotherm 11,5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarzeb 08.09.2005 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 niech sie wypowie ktos , kto ma scianki z KG (karton - gipsu) powoli musze podjac decyzje a cienkie scianki z bloczkow widze odpadaja pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sakus 08.09.2005 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 Na parterze mamy ścianki z bk 12 cm. Natomiast na poddaszu są ścianki K-G zbudowane w ten sposób , iż z każdej strony są 2 płyty a w środku wełna 10 cm (razem grubość ok 15 cm). Pod nimi oczywiście podkładki ze specjalnej taśmy. Mamy obok siebie łazienke i pralnię i jeżeli chodzi pralka to jej nie słychać w łazience. Dużo więcej dźwięków dochodzi przez drzwi. Tak więc dobrze izoluje akustycznie. Gdzieś wyczytałem , że izolacja w ten sposób pobudowanej ściany działowej jest na poziomie 45 dB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarzeb 26.09.2005 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Na parterze mamy ścianki z bk 12 cm. Natomiast na poddaszu są ścianki K-G zbudowane w ten sposób , iż z każdej strony są 2 płyty a w środku wełna 10 cm (razem grubość ok 15 cm). Pod nimi oczywiście podkładki ze specjalnej taśmy. Napisz prosze cos wiecej o tej tasmie - slyszałem ze dobrze sie sprawuje jako podkladka izolujaca takze ekran zagrzejnikowy - cienki styropian pokryty aluminium??? ktoś probował?? Oraz jakie odczucia BK kontra GK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 26.09.2005 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 mam działówkę z K3, to solidna ściana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarzeb 26.09.2005 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 najbardziej przekonuje mnie siporeks zamierzam sam to robic i wydaje sie najprostsze . Ponadto uzyskujesz gladka sciane do przeszpachlowania i gotowe ale moze sie myle no i jak jest naprawde z akustyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 26.09.2005 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 U mnie będą z BK, chyba 12 cm. To na poddaszu. Na dole praktycznie wszystkie ściany działowe są nośnymi - z silikatu 18 cm, więc o ochronę akustyczną się nie obawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bonga 26.09.2005 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 na parterze scianki z silikatu na poddaszu z k/g osobiscie jestem przeciwnikiem k/g ale w projekcie poddasze miało być nieużytkowe i nie chce dodatkowo obciązać stropu no i da mi to mozliwość łatwej zmiany pomieszczeń w przyszłości na poddaszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 26.09.2005 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 ceramik trad. cegła K3 12cm w nowym domu, obecnie BK 9cm - akustycznie do kitu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarzeb 27.09.2005 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 ceramik trad. cegła K3 12cm w nowym domu, obecnie BK 9cm - akustycznie do kitu witam stawiane na zywca czy z podkladkami?? Wiesz ludze sie ze te podkladki izolujace wiele daja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chechlak 27.09.2005 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Cegła pełna fatalna do przewiercania, kucia, robienia bruzd pod instalacje i bardzo wolno sie stawia żeby było prosto. U mnie w domu jest wszystko pełna cegła, BK, działowa ceramika 12 i K-G jedna mało istotna ścianka między korytarzem a suszarnią byle oddzielić. Jeśli chodzi o wygodę stawiania to zdecydowanie najlepszy BK duże, równe bloczki, póżniej 12 działowa z ceramiki i daleko daleko cegła a 6 cm ściana z cegły to już całkowite nieporozumienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts