kze 06.05.2005 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 Ostatnio spotkałem się z taką ofertą POS http://www.bioeko.ires.pl Ponoć da się to zmieścić na niecałych 5mkw.. Co sądzicie o takich POS i technologi oczyszczalni na takim małym kawałku działki? Wydawało mi się, że taką powierzchnię (porównywalną) to może zajmować szambo, ale nie POS... Ktoś już miał doświadczenia z taką maszynerią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 08.05.2005 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 I co nikt nie miał doczynienia z taka technologią?? Może to rzeczywiście jest jakaś nowa techonologia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rzyraf 08.05.2005 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 Budowaliśmy 2 lata temu dom i inwestor postawił sobie taką oczyszczalnię, ze względu na duży spadek działki. Cała miała 3 zbiorniki (są i 2 zbiornikowe i 4). Wszystko działało bez zarzutu, nie narzekaja. Szczegółow technicznych nie powiem bo jestem od drewna ale rozmawialiśmy o tej oczyszczalni (też chcę taką u siebie:) ) i było OK. Tylko koszt był wyższy o około 20%. Tam jednak tobyło jedyne wyjscie. WOdę oczyszczoną odprowadzano do studni chłonnej a cześć szła do systemu nawadniania ogrodu. pozdrawiam Paweł Adamski http://republika.pl/polskiedomydrewniane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Boowa 08.05.2005 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 ja wlasnie bede we wtorek montował oczyszczalnię POLIPLAST EP-6, na którą potrzeba dosłownie mniej niż 7m2.. (+ewentualna studnia chłonna) koszt wyższy od POS z osadnikiem gnilnym (proszę pamietać że gmina zwraca 30-50% poniesionych wydatków), ale ścieki dużo dużo czystsze i nie potrzeba drenażu.. tutaj link:http://www.poliplast.pl/home.php?my=xx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 08.05.2005 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 Budowaliśmy 2 lata temu dom i inwestor postawił sobie taką oczyszczalnię, ze względu na duży spadek działki. Cała miała 3 zbiorniki (są i 2 zbiornikowe i 4). Wszystko działało bez zarzutu, nie narzekaja. Szczegółow technicznych nie powiem bo jestem od drewna ale rozmawialiśmy o tej oczyszczalni (też chcę taką u siebie:) ) i było OK. Tylko koszt był wyższy o około 20%. Tam jednak tobyło jedyne wyjscie. WOdę oczyszczoną odprowadzano do studni chłonnej a cześć szła do systemu nawadniania ogrodu. pozdrawiam Paweł Adamski http://republika.pl/polskiedomydrewniane Dzięki za info. A jaki to był producent? Poliplat, Bioeko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 08.05.2005 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 ja wlasnie bede we wtorek montował oczyszczalnię POLIPLAST EP-6, na którą potrzeba dosłownie mniej niż 7m2.. (+ewentualna studnia chłonna) koszt wyższy od POS z osadnikiem gnilnym (proszę pamietać że gmina zwraca 30-50% poniesionych wydatków), ale ścieki dużo dużo czystsze i nie potrzeba drenażu.. tutaj link: http://www.poliplast.pl/home.php?my=xx Dzięki za namiary. A jaki to jest koszt? Ciekawe, czy moja gmina też zwraca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rzyraf 08.05.2005 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 na stronie jest pełen cennik do pobranie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 08.05.2005 13:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 na stronie jest pełen cennik do pobranie:) Na stronie, którą mi podałeś nie ma adresu.. Są tylko informacje o drewnie... http://republika.pl/polskiedomydrewniane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w40 08.05.2005 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 Na stronie Poliplast ) Ale cena ! 9990 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rzyraf 08.05.2005 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 chodziło mi o stronke ze strony Boowa:) jak pisałem, ja się tylko w drewnie bawię Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 08.05.2005 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 Na stronie Poliplast ) Ale cena ! 9990 No 10tyś to spora kwota... Ale z drugiej strony szczelne szambo to 6-7tyś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 08.05.2005 13:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 chodziło mi o stronke ze strony Boowa:) jak pisałem, ja się tylko w drewnie bawię Pozdrawiam Może ja dziś mam gorszy dzień (np. ukradli mi komórę), ale jaki jest adres www Boowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Boowa 08.05.2005 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 9990 to cena netto, ale to tylko cennikowa oferta, pytajcie dystrybutorów ze strony Poliplastu o rzeczywistą kwotę do zapłaty.. za szambo gmina nie oddaje, a za oczyszczalnie TAK, poza tym jak masz szambo i wybydują sieć kanalizacyjną to masz obowiązek przyłączenia się do niej (pieniądze wydane na szambo można traktować jako wyrzucone w błoto), a mając POS nie trzeba przyłączać się do kanalizy.. poza tym opróżnianie szamba to stały koszt przez cały rok, a z POS powiedzmy raz na dwa lata.. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 08.05.2005 14:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 To zaczyna już rozumieć. Są 2 firmy (konkurencyjne) Bioeko i Poliplat. A ja w pierwszej chwili myslałem, że znacie jakąś trzecią... Coś dziś mam chyba pod górkę... 10tyś + vat, ale może da się jakiś upust uzyskać? Ciekawe, czy wszystkie gminy zwracaja część kasy za POS i czy w kazdej gminie nie trzeba podłaczać się do kanalizy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 08.05.2005 14:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 Na stronie Poliplast ) Ale cena ! 9990 Doszukałem się tej ceny w końcu... Była na .. 54 (na 56) stronie pliku PDF... Rzeczywiście samo przez się wychodzi, że w tym miejscu będzie ta cena.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Boowa 08.05.2005 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 w każdej gminie mająs POS nie trzeba się podłączać do sieci kanalizacyjnej, a co do możlwiości odzyskania części poniesionych wydatków to zadzwoń do urzędu gminy i tam rozmawiaj z kompetentną osobą czy instalując oczyszczalnie w danym miejscu jest to możliwe.. Upust? na pewno da się coś wytargować.. i to nie mało:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 08.05.2005 14:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 w każdej gminie mająs POS nie trzeba się podłączać do sieci kanalizacyjnej, a co do możlwiości odzyskania części poniesionych wydatków to zadzwoń do urzędu gminy i tam rozmawiaj z kompetentną osobą czy instalując oczyszczalnie w danym miejscu jest to możliwe.. Upust? na pewno da się coś wytargować.. i to nie mało:-) To jak będę negocjował, to powołam się na Cieie, że upust mozna dostać... Musze tylko do tej gminy przejść się z zorientować się w temacie. W każdym wypadku dzięki za info i jestem niezmiernie ciekaw opinii na temat działania tej maszynerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w40 08.05.2005 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 Bioeko mają ok 7000 netto, do końca kwietnia była promocja za ok 6000 netto, więc chyba można się targować ) Bioeko sprzedają oczyszczalnie słowackie, ciekaw jestem możę nie jest to jedyny dystrybutor. Kze, daj znać czego się dowiesz w gminie. Możliwe że wszystko ($$$) planują na "Czajkę" i dla ind. inwestorów nic nie zostanie z funduszy unijnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w40 08.05.2005 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 Znalazłem jeszczehttp://www.ja-ck.com.pl/oczyszczalnie.htm (nie znalazłem na ich stronie ceny)http://www.sumax.com.pl/ocz_neb_opis.html - raczej dla okolic Krakowa i Łodzi (producent, cena ofertowa 9000 netto + 2zł/km za transport)Ogłoszenie z Rzeszowa, nie wiem jakiego producenta ale wydaję się że też słowackie przez Bioeko (tekst reklamy podobny), za 6300 (chyba brutto, transport gratis) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arko 09.05.2005 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 U mojego sąsiada zamontowali oczyszczalnię biologiczną ze względu na brak miejsca na działce koszt całkowity zamknął się kwotą 8000 +7 % VAT, montowali szybko i sprawnie 1 dzień. Ze względu na fakt że oczyszczalnia może pbsługiwać do 12 osób namawiam teścia i jego 3 sąsiadów do zamontowania. Firma montująca oczyszczalnię robiła mi drenaż opaskowy wokół domu i stąd ich znałem. Polecam wiedzą o co chodzi w tym temacie - tel 063-289-30-40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts