Kokoski 15.01.2010 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Witam,Poszukuję licencjonowanego sprzedawcę i montażystę POŚ SotralentzBio-Duo, przeznaczoną dla 4-6 osób.Zna ktoś kogoś kto mi to w sposób profesjonalny zamontuje ??? Budowa: Gliwice (śląsk).Teren : piaszczysto-iglasty.Odprowadzenie ścieków do studni chłonnej. Pozdrawiam Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiochman 15.01.2010 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 zajrzyj na stronkę sotralentza tam znajdziesz autoryzowanych serwisantów albo zadzwon do przedstawiciela na twoj rejon to on ci poleci kogos dobrego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiochman 15.01.2010 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 No jakbys tak bardzo chcial to mogę ci tez dobrze ją sprzedać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolorado 15.01.2010 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Witam, Poszukuję licencjonowanego sprzedawcę i montażystę POŚ Sotralentz Bio-Duo, przeznaczoną dla 4-6 osób. Zna ktoś kogoś kto mi to w sposób profesjonalny zamontuje ??? Też szukam takiego Póki co, napisałem do nich i zadzwonił gościu. Ma mi dać namiary na jakąś ekipę. Jak znajdziesz kogoś - daj znać. Też buduję w okolicach Gliwic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JurekM 15.01.2010 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Pytanie! Jeśli bierze się POŚ bezdrenażowe to co się dzieje z "wodą" po oczyszczeniu. Myślę o POŚ, nie mam gdzie zrzucać tej "wody" (strumyk, rzeczka itp) i czy będę w związku z tym musiał robić drenaż ? Skoro bez drenażowe to nie robisz drenażu. Studnia chłonna, oczko wodę. W cennikach przy takich oczyszczalniach podana jest cena z montażem. Czy ona obejmuje zrobienie studni chłonnej ?? Jeśli nie to ile to może kosztować dodatkowo. Już się ucieszyłem, że POŚ będzie mnie kosztować max. 7-8 tys. pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 15.01.2010 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Pytanie! Jeśli bierze się POŚ bezdrenażowe to co się dzieje z "wodą" po oczyszczeniu. Myślę o POŚ, nie mam gdzie zrzucać tej "wody" (strumyk, rzeczka itp) i czy będę w związku z tym musiał robić drenaż ? Skoro bez drenażowe to nie robisz drenażu. Studnia chłonna, oczko wodę. W cennikach przy takich oczyszczalniach podana jest cena z montażem. Czy ona obejmuje zrobienie studni chłonnej ?? Jeśli nie to ile to może kosztować dodatkowo. Już się ucieszyłem, że POŚ będzie mnie kosztować max. 7-8 tys. pln Najtaniej będzie jak sam zrobisz. Wykopiesz dołek wkładasz dreny. MOżna jakąś geowłókninę użyć czy żwiru nasypać. Co do cen. Zapytaj producenta nie znam cenników nie handluje POŚ'ami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiochman 15.01.2010 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Cena BIO DUO to 11500 Brutto katalogowo ale mozna sie dogadac. Ja takimi handluję, montuję i serwisuję. Ale kurcze w lubuskim...A wy kiedy byscie chcieli montować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
StolarzS 15.01.2010 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Pytanie! Jeśli bierze się POŚ bezdrenażowe to co się dzieje z "wodą" po oczyszczeniu. Myślę o POŚ, nie mam gdzie zrzucać tej "wody" (strumyk, rzeczka itp) i czy będę w związku z tym musiał robić drenaż ? Skoro bez drenażowe to nie robisz drenażu. Studnia chłonna, oczko wodę. W cennikach przy takich oczyszczalniach podana jest cena z montażem. Czy ona obejmuje zrobienie studni chłonnej ?? Jeśli nie to ile to może kosztować dodatkowo. Już się ucieszyłem, że POŚ będzie mnie kosztować max. 7-8 tys. pln Najtaniej będzie jak sam zrobisz. Wykopiesz dołek wkładasz dreny. MOżna jakąś geowłókninę użyć czy żwiru nasypać. No ale napisał, że nie chce drenażu... Studnia chłonna to osobny, dodatkowy koszt. Myślę, że bez problemu można wykonać ją samodzielnie - popytaj co i jak i do dzieła. W cale nie musi być głęboka, jak masz chłonny grunt to chyba ze 3m wystarczy. Ja kopałem ręcznie szambo na 3 kręgi na działce letniej, więc dokładasz ze 2 i podkopujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am76 15.01.2010 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Tak się zastanawiam - dlaczego jedna oczyszcalnia kosztuje 12tyś a inna 3 tyś. Zoaczcie np tutaj: http://www.solareko.com. Oczyszczlania z tunelem drenarskim 3800netto. Czy jej coś dolega że nie kosztuje 12 tyś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 15.01.2010 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Tak się zastanawiam - dlaczego jedna oczyszcalnia kosztuje 12tyś a inna 3 tyś. Zoaczcie np tutaj: http://www.solareko.com. Oczyszczlania z tunelem drenarskim 3800netto. Czy jej coś dolega że nie kosztuje 12 tyś? A wiesz jaka jest różnica między oczyszczalnią ekologiczną a biologiczną? Jeśli tak to wiesz czemu jedna kosztuje 3800netto a inna 10000netto a jeśli nie to poczytaj trochę to zobaczysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 16.01.2010 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Ja chyba jednak zdecyduje się na oczyszczalnie bilogiczną BIO-EKO firmy EKO-POL szczególnie, że zrobili teraz promocję ważną do końca stycznia.http://oczyszczalnia.net/view_document/Promocje_19Ewentualnie czy możecie polecić (nie ukrywam, że patrzę też na cenę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
StolarzS 16.01.2010 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 http://oczyszczalnia.net/view_document/Promocje_19 Zasada działania jak Aquamatic STM, a cana 50% niższa. Dobre warunki dostawy i magazynowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 17.01.2010 04:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Ja chyba jednak zdecyduje się na oczyszczalnie bilogiczną BIO-EKO firmy EKO-POL szczególnie, że zrobili teraz promocję ważną do końca stycznia. http://oczyszczalnia.net/view_document/Promocje_19 Ewentualnie czy możecie polecić (nie ukrywam, że patrzę też na cenę) 5500zł za oczyszczalnie do 5 osób. NIe jest źle. http://img508.imageshack.us/img508/9388/cennikekobioduzy9849972.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 17.01.2010 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 http://oczyszczalnia.net/view_document/Promocje_19 Zasada działania jak Aquamatic STM, a cana 50% niższa. Dobre warunki dostawy i magazynowania. Aquamatic ma obracające się bębny ze złożem. Wg nich bardziej skuteczne. Parametry oczyszczonych ścieków bardzo podobne. Cena za Aquamatic prawie trzy razy wyższa. Moim faworytem jest na razie: http://www.traidenis-pol.com/page.php?id=39&cat=ok. Cena wyższa o jakieś 3 tyś. ale jeden nieduży zbiornik bez osadnika wstępnego (dla mnie ma znaczenie). Gwarancja 10 lat, zbiornik jak twierdzą bardzo wytrzymały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
StolarzS 17.01.2010 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Cena za Aquamatic prawie trzy razy wyższa. E, no przesadzasz. Dostałem wycenę z Aquamatic na 11200 bruto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 17.01.2010 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Cena za Aquamatic prawie trzy razy wyższa. E, no przesadzasz. Dostałem wycenę z Aquamatic na 11200 bruto. A ja w sierpniu na najmniejszą 16 tyś z montażem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desmear 17.01.2010 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 jak już przeglądacie oferty to zapytajcie także o to : http://www.gmginstal.pl/index.php?dzial=oferta parametry niezłe a w dodatku odchodzi problem pt. "co się stanie z plastykową beczką za 10 lat" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 17.01.2010 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 jak już przeglądacie oferty to zapytajcie także o to : http://www.gmginstal.pl/index.php?dzial=oferta parametry niezłe a w dodatku odchodzi problem pt. "co się stanie z plastykową beczką za 10 lat" Parametry oczyszczonych ścisków ma trochę gorsze niz traidenis czy aquamatic ale mieszczą się w normie. A tej nierdzewki to ścieki nie zjedzą? Znasz cenę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 17.01.2010 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Dostałem taką ofertę: 1) Wycena 1 - oczyszczalnia EKO-BIO 4000 zmodyfikowana, zbiornik o pojemności 4000, przystosowany do pełnienia funkcji oczyszczalni dla 5 użytkowników z dodatkowo wydzieloną przepompownią ścieków oczyszczonych, nadbudowy włazów rewizyjnych 3szt. po 40cm każda - koszt całkowity (z pompą) -6.245,00zł netto Powyższy wariant, jest do zastosowania, gdy nie da się przeprowadzić wody pościekowej od oczyszczalni do studni chłonnej grawitacyjnie, w przeciwnym wypadku proponuję: 2) Wycena 2 - oczyszczalnia EKO-BIO 2500, trzykomorowa z nadbudowami włazów rewizyjnych, bez przepompowni, dla gospodarstwa do 5 użytkowników, cena z kompletem nadbudów - 4.885,00zł netto.To jest rozwiązanie, gdzie wszystko odbywa się grawitacyjnie. Oferta jest dość ciekawa. Firmę polecił mi mój architekt, spotkałem się już z autoryzowanym monterem około 6 miesięcy temu. Firma dopuszcza montaż we własnym zakresie nie tracą gwarancji. Czy można odpisać sobie różnice VAT w US? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 17.01.2010 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Cena Eko-Bio 2500 jest bardzo interesująca. Jeśli zaprojektujemy odpływ do rowu melioracyjnego to co się stanie podczas takiej pogody jak teraz? Pół metra śniegu, minus kilkanaście itd. Dobowo to chyba czasem i ponad 150 litrów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts