rzufik1 28.01.2010 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Sorki ale ostatnio mam mało czasu... Musiałbym bliżej się przypatrzec bio eko. Co do Sotraletza to napewno jakość zbiorników. Są nadmuchiwane z jednego rękawa folii. Żadnych zgrzewów. Warto też spojrzeć na efekt końcowy czyli parametry oczyszczonego ścieku. Sieć autoryzowanych serwisantów w całym kraju. Pierwsze uruchomienie oczyszczalni przez serwisanta (bezpłatne). Okresowe (raz w roku) serwisowanie urządzenia (cena do uzgodnienia , ja u siebie biorę 150-200 pln) Może to i dodatkowy koszt , ale też pewność że wszystko pracuje jak należy. Klient nie musi znać się na regulowaniu dysz, sprawdzaniu dyfuzorów czy filtrów. a mógłbyś okiem fachowca popatrzyć na te oczyszczalnie i coś więcej o tym powiedzieć. Jeszcze mamy kilka dni na decyzje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjakob 28.01.2010 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Nie, jestem z Mazowsza Nie wiem, skąd Ci się wziął ten Ślunsk... Montowała mi firma z Nowego Dworu Mazowieckiego, więc siłą rzeczy nie była to firma, o której wspominałeś. Zerknij na stronę JPR Systems i tam mają przedstawicieli handlowych na terenie całej Polski, więc na pewno kogoś znajdziesz. Powodzenia A nie wiem - tak jakoś skojarzyłem Dzięki za odp., popatrze na stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rzufik1 29.01.2010 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 i stało się /...... bede właścicielem BIOEKOCENTA 3300 pro..... fajna promocja teraz na to jest.... więc dałem się namówic instaltorowi na to. Mam nadziej że dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 29.01.2010 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 i stało się /...... bede właścicielem BIOEKOCENTA 3300 pro..... fajna promocja teraz na to jest.... więc dałem się namówic instaltorowi na to. Mam nadziej że dobrze Chyba bardzo dobry wybór za tę cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 29.01.2010 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 BIOEKOCENT 3300 pro jest za 8360(cena z www, nie wiem czy z promocji). Możecie laikowi powiedzieć w czym jest lepszy od EKO-BIO 2500 Eko-Polu za 4800? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rzufik1 29.01.2010 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 różnica wyszła zdecydowanie mniejsza.... oj bardzo zdecydowanie... a na moim terenie nie ma nikogo kto by chciał EKO-POl montowac ..więc pozostaje mi własna robota... i może nie było by to takie straszne gdy nie jeden upierdliwy sąsiad... jeśli by mu zaśmierdziało zaraz bym miał SM na działce... sanepid i wiele innych ekologicznych organizacji. A tak... robi mi wszystko firma.. z papierami jak sie pojawi smrodek... dzownie do pana z firmy x i nie przejmuję się sąsiadem. No wsumie jeszcze jest zdecydowanie większy zbiornik.... 3300 l i gwarancja na niego 15 lat. juz nie bede pisał o najwytrzymalszym zbironiku na rynku..... bo to jest tekst od którego zaczynał każdy z producntó z którym rozmawiałem o oczyszczalni..... Centroplast od gwarancji i parametrów zaczął rozmowe. z tego co się jeszcze zorientowałem to mniejsze koszty utrzymania...ale to okaze sie w trakcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqlio 29.01.2010 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 U mnie zloze czynne - oczyszczalnia AT6 (sprzedaz i montaz Ekotech z Jastrzebia).Na razie dziala bez zarzutu (pol roku).Pewnym minusem jest w porownaniu z podziemnymi POS, ze widoczna jest zielona pokrywa na gorze. Ale to mozna jakos oslonic krzewami, a moze lepiej, ze mozna bez problemu dostac sie do srodka, jakby rzeba bylo cos naprawic.Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 29.01.2010 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 U mnie zloze czynne - oczyszczalnia AT6 (sprzedaz i montaz Ekotech z Jastrzebia). Na razie dziala bez zarzutu (pol roku). Pewnym minusem jest w porownaniu z podziemnymi POS, ze widoczna jest zielona pokrywa na gorze. Ale to mozna jakos oslonic krzewami, a moze lepiej, ze mozna bez problemu dostac sie do srodka, jakby rzeba bylo cos naprawic. Pzdr Wszystkie oczyszczalnie mają włazy rewizyjne większe lub mniejsze. Jakiś dostęp do wnętrza zawsze musi być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqlio 29.01.2010 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 U mnie zloze czynne - oczyszczalnia AT6 (sprzedaz i montaz Ekotech z Jastrzebia). Na razie dziala bez zarzutu (pol roku). Pewnym minusem jest w porownaniu z podziemnymi POS, ze widoczna jest zielona pokrywa na gorze. Ale to mozna jakos oslonic krzewami, a moze lepiej, ze mozna bez problemu dostac sie do srodka, jakby rzeba bylo cos naprawic. Pzdr Wszystkie oczyszczalnie mają włazy rewizyjne większe lub mniejsze. Jakiś dostęp do wnętrza zawsze musi być. No u mnie "wlaz rewizyjny" jest raczej wiekszy niz mniejszy 1,5metra srednicy... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał_kamel 29.01.2010 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Co pewien czas z tęsknotą przeglądam posty o POS-ach, której niestety nie będę mieć W PnB miałem szambo, żeby szybciej dostać pozwolenie i ruszyć z budową. Po wybudowaniu SSO zrobiłem zgłoszenie o POS, wraz z mapkami itp. Sprawę zleciłem pani architekt, która zajmowała się całą papierologią, bo zna się z paniami z urzędu. Po wizycie w urzędzie, powiedziała że nie powinno być problemu. Urząd bardzo przychylny POS. Dotują nawet trochę. Szczęśliwy już uzgadniałem szczegóły przyszłego zamówienia, rezerwowałem termin i ........ Czar prysł Urocza sąsiadka (Pani z TVP) wniosła sprzeciw, że nigdy nie wyrazi zgody na to, aby ktoś wylewał ścieki do ziemi, bo tu i tak słaba ziemia, kwiatki nie chcą kwitnąć Zachowując wymaganą odległość od studni z wodą pitną u sąsiada, umieściliśmy w mapce POS 10 m od granicy z sąsiadką. Stwierdziła, że 20m jej działki będzie skażone i nie przyjmuje do wiadomości, że się myli. Wszelkie rozmowy, tłumaczenia, spełzły na niczym. Jestem załamany. Wychodzi na to, że będę zmuszony wykopać szambo Normalnie ręce opadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 29.01.2010 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Przepraszam, bo nie jestem w temacie, ale na jakiej podstawie pani sąsiadka chce Ci zablokować budowę POŚ? Myślę, że jej obrzydnie, jak będziesz zamawiał szambiarkę tylko na dni z wiatrem w jej kierunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyk123 30.01.2010 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Przepraszam, bo nie jestem w temacie, ale na jakiej podstawie pani sąsiadka chce Ci zablokować budowę POŚ? No właśnie. Jeśli spełniasz wszystkie warunki to widzimisie sąsiadki nie ma znaczenia (no chyba, że jest jakiś nowy przepis, o którym nie słyszałem, że na POSia wszyscy sąsiedzi muszą wyrazić zgodę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JurekM 30.01.2010 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Powiedzcie mi jaką moc muszę założyć ad elektryki do POŚ???Muszę powiedzieć projektantowi.Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyk123 30.01.2010 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Powiedzcie mi jaką moc muszę założyć ad elektryki do POŚ??? Muszę powiedzieć projektantowi. Dzięki ???? Przecież tam tylko jakaś marna pompka do napowietrzania chodzi. Moc jak do dużego akwarium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 30.01.2010 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 ???? Przecież tam tylko jakaś marna pompka do napowietrzania chodzi. Moc jak do dużego akwarium Czasem są jakies pompki inne niż mamutowe ale to dalej tyle co do akwarium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JurekM 31.01.2010 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Dobrze już dobrze. Już będę wiedział na przyszłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
StolarzS 31.01.2010 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Co pewien czas z tęsknotą przeglądam posty o POS-ach, której niestety nie będę mieć ... Jestem załamany. Wychodzi na to, że będę zmuszony wykopać szambo Normalnie ręce opadają Przestań się szczypać i stawiaj POŚ! Prawo jest po Twojej stronie: POŚ min. 15m od ujęć wody pitnej, pkt. odprowadzający ścieki min. 30m od ujęć wody. I tyle. Jak te warunki spełniasz to nikogo nie pytasz o zgodę, a protest Pani z TVP jest bezpodstawny. A jak będzie fikać, to powiedz, że wezwiesz TVN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rzufik1 01.02.2010 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 lepiej chyba TV TRWAM Ojciec Dyrektor wspiera przeciez pomyslowość i tego typu rozwiązania:) wsumie sam studnie wierci:) tylko że nie chłonna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyk123 01.02.2010 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Co pewien czas z tęsknotą przeglądam posty o POS-ach, której niestety nie będę mieć ... Jestem załamany. Wychodzi na to, że będę zmuszony wykopać szambo Normalnie ręce opadają Przestań się szczypać i stawiaj POŚ! Prawo jest po Twojej stronie: POŚ min. 15m od ujęć wody pitnej, pkt. odprowadzający ścieki min. 30m od ujęć wody. I tyle. Jak te warunki spełniasz to nikogo nie pytasz o zgodę, a protest Pani z TVP jest bezpodstawny. A jak będzie fikać, to powiedz, że wezwiesz TVN Najgorzej jak sąsiadka wezwie na pomoc koleżankę z firmy: http://www.tvp.pl/publicystyka/magazyny-reporterskie/sprawa-dla-reportera Wtedy przerąbane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
StolarzS 11.04.2010 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 Cisza w temacie... Wie ktoś, czy cena 7930zł brutto za Sotralenz Bio Uno (4 osoby, zbiornik 3500l) jest akceptowalna?Bo robocizna/montaż to już wiem, że nie do przyjęcia - 4270zł brutto.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts