AxLe 09.03.2005 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 MIRONO Niezauważyłem że Ty też jesteś Łodzi, napisz proszę gdzie miałby powstać ten domek (mój faworyt to LMB 20 a wersja z garażem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirono 09.03.2005 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 MIRONO Niezauważyłem że Ty też jesteś Łodzi, napisz proszę gdzie miałby powstać ten domek (mój faworyt to LMB 20 a wersja z garażem) Domek miałby powstać w okolicach Aleksandrowa,czekam na wejście w życie planu zagospodarowania,może będzie to lmb 20 lub c88 muratora.,pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirono 09.03.2005 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 Pytasz o likwidację wejścia do kuchni z wiatrołapu. Włączam się bo przeglądałem wiele razy katalog projektów Lipińskich i w końcu wybrałem do realizacji Ich projekt. Moje uwagi bedą jednak ogólniejsze, krytyczne ale z życzliwoscią: Nie podoba mi się to ,że jedyna łazienka w domku jednorodzinnym, wolnostojacym jest bez okna Wiatrołap w obecnym kształcie jest mało ustawny. Wejscie do kuchni z wiatrołapu, dla mnie, kontrowersyjne. W samej kuchni ciąg technologiczny bardzo krótki i długie blaty po drugiej sronie z miejscem do jedzenia z widokiem na scianę (?) Wąski korytarzyk z wiatrołapu do salonu - dla mnie wąskie gardło. Popatrz jak osoba wychodząca z łazienki wali drzwiami osobe wchodzacą z wiatrołapu. Ja nie preferuję wejścia do sypialni z salonu. Reasumujac, moim zdaniem, nie jest to najciekawszy projekt Rzeczywiście pewnych rzeczy człowiek szukający nie widzi,bardzo cenne uwagi;a jakie sugestie odnośnie projektu Muratorahttp://www.projekty.murator.pl/prezentacja.htm?IdProjektu=270 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 09.03.2005 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 a jakie sugestie odnośnie projektu Muratorahttp://www.projekty.murator.pl/prezentacja.htm?IdProjektu=270 Cóż, skoro pytasz (a nie jestem żadnym fachowcem od projektów): Tutaj układ jest klarowny czyli moim zdaniem poprawny. A uwagi i pytania: - duze powierzchnie sypialni w stosunku do powierzchni salonu, - stół: na codzien wystarczy w kuchni, od święta będzie wędrował bardziej do salonu, ale da sie to zrobić, - kominek tak naprawde wyjdzie duzo bardziej na salon. Musi być i komin i obudowa kominka, chyba żeby wkład wpuścić w komin, - wszystkie pomieszczeniamają po dwa okna - to nie bład, ale zwróc na to uwagę i na konsekwencje tego (ustawnosc pomieszczen) - trochę mała łazienka - gdzie kocioł CO i zasobnik cwu? (chyba,ze kocioł dwufunkcyjny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dodek 06.05.2005 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 Przygotowuję się do starości. Dom mały, łatwy, stosunkowo tani(jeden komin).Zamierzam zrobić spiżarkę z korytarza kuchennego. Sciany murowana 25-tka, ocieplona wełną 10-tką i uwaga obita deską calówką(wygląd skandynawski).Ciekaw jestem Waszej opinii. Dodek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AxLe 07.05.2005 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2005 Sam się przymierzałem do tego projektu (wersja z garażem) Pomyśl tylko o uciążliwości konserwacji takiej elewacji z drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1dolar2 15.02.2006 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 czy ktos buduje lub wybudowal dom z kolekcji DOM W STYLU PANSTWA LIPINSKICh nr 20a? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wari 10.05.2006 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Też myślę o C88 Roztropny z kolekcji Muratora:http://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=270&IdKolekcji= Podejrzewam, że łazienkę i kibelek da się wydłużyć, kosztem korytarza (wówczas jednak znikną drzwi bezpośrednio do kuchni) i kawałeczka kuchni. Mam nadzieję, że wówczas w kibelku zmieszczą się urządzenia związane z CO (bedzie ok. 2 m2), a sedesik do powiększonej łazienki (miałaby ok. 6m2). Prawdopodobnie z sypialni nr 3 musiałbym wykroić jeszcze wąskie pomieszczenie gospodarcze (rowery, etc.) z wejściem z wiatrołapu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.05.2006 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 mam ten projekt kupiłem w styczniu, jest po przeróbkach, dostawiony garaż, "poprostowane" ściany, pomieszczenie gospodarcze, salon kuchnia otwarta ale tak, że można zamknąć gdyby się znudziło, dwie sypialnie, zmieniony kąt nachylenia dachu, poszerzony hol tak aby schody na poddasze można było zrobić w przyszłości a obecnie szafa na ich miejscu, to taka przeróbka podobna do d06mam zamiar zacząć we wrześniu tak mam umówioną ekipę czekam na pozwolenie, te papiery to...no już spokojnie, już myślałem że sam jeden jestem z tym projektem a tu też ktoś się zastanawiapozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
menia78 17.10.2006 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 chodzi o domek http://www.lipinscy.pl/project.xml?id=53888&page=1 Czy komus tez sie podoba, jak on sie sprawdza, czy jest funcjonalny.Czy zmieszcze sie w 200 tys zl stan pod klucz (kosztorys ze strony) Czekam na opinie pozytywne i negatywne rowniez. Porownuje go z Iskierka i sama jeszcze nie wiem.... http://www.projekty.ign.com.pl/?p=detail&id=152 Dlatego prosze o rade.Dzieki z gory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 18.10.2006 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 LMB 20a to domek parterowy a Iskierka ma jeszcze mieszkalne poddasze. Co do LMB 20a - ostatnio ceny materiałów bardzo skoczyły, więc wyliczenie może już nie być takie aktualne. Zero pomieszczenia gospodarczego, to jednak minus (może przedłużyć garaż na równo ze ścianami budynku). Położenie kominka można wykorzystać do ogrzewania domu. W wariance oszczędnościowym można zrezygnować z wykusza w jadalni (uprości się też konstrukcja dachu nad tym miejscem). W Iskierce bardzo przytłacza podwójny balkon na górze - zaburza proporcje ściany szczytowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
menia78 18.10.2006 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 LMB20a faktycznie jest domkiem parterowym ale z mozliwoscia adaptacji poddasza...kiedys w przyszlosci razem liczylby jakies 107 m2 pow uzytkowej a 125 calkowitej, to i tak chyba nie byloby tak duzo.To dobrze latwy do ogrzania.Minus tego domku to brak pomieszczenia gospodarczego (i wc razem z łazienka), gdyby udalo sie wygospodarowac gdzies takie miejsce na rupiecie itp.... Czy macie jakis pomysl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
menia78 20.10.2006 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 moze ktos wybudowal LMB 20a? Chetnie zobaczylabym ten domek w rzeczywistosci. Najlepiej w okolicach Krakowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 20.10.2006 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 Budujemy marysię - bliźniaczą - odrobinę większą siostrę iskierki i na poczatku też braliśmy pod uwagę lmb20 dlaczego go nie wybralismy: -nie ma żadnego pomieszczenia gospodarczego -my potrzebowalismy kotłowni - jest tam możliwe zagospodarowanie "góry" - ale, przy dwóch sypialniach na dole - nie potrzebna nam była taka powierzchnia (a nasze dziecko marzyło o pokoju na górze) - jeden pokój ma wejście z salonu -----teraz mi się przypomniało!!! nie ma za bardzo miejsca na ewentualne schody! i kominek ma kiepskie usytuowanie - na scianie łazienkowej pozdrawiam i zyczę dobrego wyboru (pamiętaj o wszystkich domownikach i o waszych potrzebach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
menia78 21.10.2006 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2006 Dziekuje.Szczerze mowiac mnie wlasnie podoba sie to ze sa 2 pokoiki na dole . Poniewaz:- wole domki parterowe (te niewielkie) i tym samym jak najmniej "latania" po schodach - mozna wykonczyc sobie dol i dlugo, dlugo na tym poprzestac (oszczednosciowo) - jeden pokoik na dole moze zostac na poczatek nie wykonczony tzn. bedzie otynkowany i mial podloge, ale nam wystarczy salon + 1 pokoik - brak pomieszczenia gospodarczego to tez nie tragedia ze wzgledu na duzy strych, duza lazienke a w razie czego mozna go wygospodarowac obok kuchni (kosztem przejscia przez korytarz do kuchni) - domek ten ma perspektywe na przyszlosc, gdyby dzieciom bylo ciasno na dole:-) mozna powiekszyc domek i na poddaszu wygospodarowac tam 2 pokoje i ewentulanie mala lazieneczke Zalezaloby mi na tym zeby zobaczyc domek w realu zanim ostatecznie podejmiemy decyzje, jesli to tylko mozliwe, ale jak narazie nie odezwal sie nikt z budujacych domek. Chcialabym tez zasiegnac opinii co do kosztow budowy takiego domku:- ma 102 m2 pow calkowitej, 78 pow uzytkowej, dach dwuspadowy- kosztorys na stronie: 160 tys zl netto (wiem ze nie zawsze wiarygodny, ale czy zmieszcze sie w 200 tys zl??) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
menia78 23.10.2006 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 podciagam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
menia78 30.10.2006 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 czy naprawde nikt nie buduje tego dmoku??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
menia78 18.11.2006 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 projekt prawie wybrany...szukam w dalszym ciagu kontaktu z budujacymi badz zamierzajacymi budowac LMB20a:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
honu 08.12.2006 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Witam ja tez wybralem ten projekt na98% bedzie to ten ale budowe zaczynam na przyszly rok teraz czekam na papiery pozd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
menia78 08.12.2006 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 to fajnie, zawsze jest nas wiecej, niestety nie znalazlam jeszcze kontaktu z nikim z budujacych. Masz moze jakies zdjecia z realizacji?My tez chcemy ruszyc na wiosne, obecnie zalatwiam pozwolenie na budowe. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts