SławekD 29.08.2005 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2005 Podciągam zależy mi na pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 30.08.2005 03:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 do spoinowania beztasmowego to Cekol C-40, a potem na to jakas gladz chocby gipasr uni a do tasmowwego jest tego pelno, wiele stosowalem i tak naprawde jakos lidera nie widze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD 30.08.2005 05:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 do spoinowania beztasmowego to Cekol C-40, a potem na to jakas gladz chocby gipasr uni a do tasmowwego jest tego pelno, wiele stosowalem i tak naprawde jakos lidera nie widze Wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD 19.10.2005 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 I znów powrót do tematu Poddasze wykończone, zaczynam ściany i sufit gruntować mniej wiecej miesiąc po zrobieniu GK a tu sruuuu http://dolasie.photosite.com/~photos/tn/60_348.ts1129665050000.jpg Duże zdjęcie Planuję zostawić wszystko do wiosny, niech popracuje i popęka ..... Jak najlepiej pozbyc sie tych peknięć i kiedy ... teraz czy tak jak myślę czyli na wiosnę ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 19.10.2005 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 a jak wykonczyles ta spoine ?? byla siatka ?? opowiednia szpachla ?? powierchnie odpylone ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 19.10.2005 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 A czym wykańczaliście styk płyty k-g ze ścianą murowaną? Kierownik kazał tam zostawić szczelinę 0,5 cm - ale czym to zamaskować? W pokojach wymyśliłam jakieś ćwirćwałki (tam będą garderoby, to i tak mało co widać). Ale co dać w łazienkach? Przecież nie powinna tam wchodzić para wodna, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD 19.10.2005 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 a jak wykonczyles ta spoine ?? byla siatka ?? opowiednia szpachla ?? powierchnie odpylone ? Z tego co wiem był tam tylko sam cekol c-40 bez niczego i na to c-45 szlifowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 19.10.2005 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 a profile pod spodem byly skrecone ?? @joasia styki plyt GK ze scianna murowana nie moga byc laczone na sztywno, powinna zostac szczelina (moze byc troche mniejsza niz 0,5cm) wypelniona masa trwale elastyczna, albo zwykla szpachla, tylko ze przy wypelnianiu nalezy na sciane nakleic kaalek tasmy, aby szpachla sie nie przykleila do sciany. Bedziemy wowczas miec wlosowata szczeline. Ja jednakze tez warto zamaskowac masa trwale elastyczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślimak Maciek 19.10.2005 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 A ja sie nie szczypalem, tylko przykleilem mate z wlókien szklanych na calej scianie i poddaszu. Po pomalowaniu wygląda jak sciana w McDonald's, ale nie ma prawa pękać. Przekorek, o jakiej macie mówisz? To rodzaj tapety? Nakleiłeś to na g-k czy zamiast płyt? Jakieś zdjęcia może? Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 19.10.2005 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 invx, dzięki . I wybacz jeszcze laickie pytanie - masa trwale plastyczna to po prostu silikon, czy może być coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 19.10.2005 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 masa trwale elastyczna to np. silikon, moze to byc tez akyl. Istnieje tez inne wynalazki trwale elastyczne. duzo o plytch GK i ich laczenie jest w najczesciej zadawanych pytananiach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD 19.10.2005 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 a profile pod spodem byly skrecone ?? Nie do końca rozumiem pytanie.... na krokwie i na jętki szły profile, na nie gk i ich łaczenie walnęło.... a co jeszcze niby powinno być skręcone ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarzeb 19.10.2005 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 A ja sie nie szczypalem, tylko przykleilem mate z wlókien szklanych na calej scianie i poddaszu. Po pomalowaniu wygląda jak sciana w McDonald's, ale nie ma prawa pękać. Przekorek, o jakiej macie mówisz? To rodzaj tapety? Nakleiłeś to na g-k czy zamiast płyt? Jakieś zdjęcia może? Pozdrawiam, Maciek tez mnie zainteresowala ta mata - rodzaj tapety? Jakie koszta? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 19.10.2005 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 na skosach te profile sie lacza ? i czhodzi mi o to czy sa tylko dociete do siebie czy skrecone ze soba ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 19.10.2005 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 A ja sie nie szczypalem, tylko przykleilem mate z wlókien szklanych na calej scianie i poddaszu. Po pomalowaniu wygląda jak sciana w McDonald's, ale nie ma prawa pękać. Przekorek, o jakiej macie mówisz? To rodzaj tapety? Nakleiłeś to na g-k czy zamiast płyt? Jakieś zdjęcia może? Pozdrawiam, Maciek tez mnie zainteresowala ta mata - rodzaj tapety? Jakie koszta? pzdr to jest tapeta z włókna szklanego, od 5-......?zł/mkw najtańsze wyglądają jak worek na kartofle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 19.10.2005 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 A ja mam pytanko powiązane z tematem.Czy płyty na suficie przykręca się do profili przyściennych UD?Doradcy firmowi twierdzą, że nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 20.10.2005 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 Wszystkie te sposoby opisywane przez was sa super ale jednak jeśli krowiew czy jakakolwiek inna belka będzie sie wyginac i ruszy sie o np: 5mm to nic nie powstrzyma pękania. przy 5mm puści i klej i sam płyta i wszyskie siatki i papiery. U szwagra dwa miechy temu robili dach. W pore odrzucili jedna krokiew i teraz po dwóch miesiącach się wykręciła o 90 stopni. SZOK.Taki urok drewna a co siedzi w środku belki nigdy nie wiadomo do końca. Wszelkie połączenia nie zabezpieczą w 100% przed pękaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buzek 20.10.2005 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 Ja po 2 latach położyłem na k-g tapetę z włókna szklanego i nie mam rzadnych rys i pęknięć. Na drygi raz to bym sie nie bawił w szpachlowanie i czyszczenie, tylko poszpachlować łączenia i na to odrazu tapeta i farb. Nawet ładnie to wygląda i szybciej się robi.Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD 20.10.2005 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 na skosach te profile sie lacza ? i czhodzi mi o to czy sa tylko dociete do siebie czy skrecone ze soba ? Tak był zrobiony stelaż pod gk http://foto.onet.pl/upload/39/84/_529992_n.jpg a tak wygląda po zalożeniu gk (oczywiście to pokój po drugiej tronie domu - lustrzany - ale tak samo robiony) http://foto.onet.pl/upload/24/66/_530592_n.jpg Czy widzisz tu jakiś "błąd w sztuce" ? Wg mnie nie da się połączyć profili tak jak piszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lenart 20.10.2005 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 Przepraszam, a ja w sprawie technicznej.Większość zamieszczonych tu postów przekracza mi i to znacznieszerokość ekranu i jest niewidoczna, i trzeba cały czas przesuwać.Czy Wy też tak macie i czy można to jakoś ustawić. (monitor 17',Inernet Explorer) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts