Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Minikonkurs: Czy my się jeszcze czegoś uczymy?

Recommended Posts

• 1 month później...

Jakiś taki smutny ten watek się zrobił.

Ponieważ jestem optymistą to od razu powiem że nie uważam za prawdziwe przysłowie: "Czego Jaś się nie nauczy tego Jan nie będzie umiał"

Ja uczę się całe życie. A mianowicie:

1. Wraz z moją ukochaną żoną uczymy się wzajemnie miłości, oraz umiejętności przebaczania.

2. Od moich urwisów (dwójka dzieci w wieku 2 latka i 5,5 roku) uczę sie cierpliwości, poświęcenia.

3. Od przyjaciół (nawet z okresu szkoły podstawowej) uczę się czynnej przyjaźni, pomimo różnic zdań, poglądów. Ta przyjaźń jest ponad to.

4. W pracy uczę się cały czas

5. A w ostatnim okresie chłonę wiedzę z zakresu BUDOWNICTWA. Po trochu z Muratora, po trochu z Forum, od znajomych, od majstrów i wszystkich ludzi dobrej woli.

Na naukę nigdy nie jest za późno!!!! :D :wink:

• 5 months później...

Uczymy się i to cały czas. W przeciągu ostatnich 10 lat najwięcej nauczyła mnie budowa i forum.

Liznąłem wiedzy tajemnej, poznałęm trochę technologii i już wiem, że kolejna budowa (jeśli kiedykolwiek nastąpi) potoczy się inaczej. Nie oznacza to, że ta była zła, ale wiem, że mogłą być lepsza.

Ogólnie budowa bardzo zmienia człowieka - szczególnie jeśli jest wyżeczeniem i ciągłym szukaniem lepszych rozwiązań. Ludzie z dużą kasą zlecający budowę pod klucz, a po wszystkim zamieszkujacy w domu wiele tracą...

Budowa nauczyła mnie większej otwartości i mówienia "nie - na to nas nie stać" bez całkowitego skrępowania.

Forum nauczyło mnie otwartości na ludzi, dało wiarę w innego człowieka któy będąc daleko myśli o mnie i stara się doradzić i robi to wszystko całkowicie bezinteresownie.

Przez te lata staliście się mi bliżsi, forum to wielka rodzina, bo często stosunki między forumowiczami bywają dużo lepsze niż w niejednej rodzinie.

Pozdrawiam

• 1 year później...