Dar 21.10.2002 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2002 Napiszcie jak samemu przygotować sadzonki berberysu. Próbowałem z gałązek - nie wyszło. Teraz zebrałem owoce i odzyskuję nasiona, ale nie wiem czy coś z tego będzie. Jeśli da się z nasion, to napiszcie jak z nimi postępować? Pozdrawiam Dar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga99 01.11.2002 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2002 Spróbuj jeszcze raz wczesną wiosną z gałazkami. Przygotuj kilka niedużych doniczek z ziemią. Obetnij gałązki berberysu. Jeśli będą mieć listki musisz dolną część z nich ogołocić, zanurz je w ukorzeniaczu, włóż do doniczek. Każdą gałązkę nakryj butelką po wodzie mineralnej (oczywiście obciętą), w ten sposób powstanie mini szklarenka. Nie zapomnij o podlewaniu. Powinny się ukorzenić po kilku tygodniach.Życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts