BOBO1 06.05.2005 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 3 dni temu posadziłem trawę, porządnie polałem wodą, a teraz jescze deszcz utrzymuje stałąwilgotność gleby. Kiedy mogę zastosować specjalny nawóz do trawników; czy jak trawa jescze nie urosła, czy jak urośnie czy po ścięciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 08.05.2005 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 Proponuję nawet po II-im cięciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.05.2005 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 Lepiej byłoby przed posianiem, teraz daj jej na razie spokój i tak urośnie a młodą trawkę nawozy mogą przypalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek 09.05.2005 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 Wszytko zależy od stanowiska. Ja swojej trawy nie nawoziłem od 5 lat. I tylko dlatego moge nad nią zapanować. Działkę mam położoną na najlepszych kopleksach pseznno-buraczanych. Na początku ze zrozą patrzyłem jak np. przez 2 tyg. padał deszcz bo trawsko rosło jak zwariowane. Oczywiście zupełnie inaczej jest jeżli gleba jest słaba lub w trakcie prac wyciągnieto na wierzch jałowe podglebie. To będzie widoczne jak trawa wzejdzie jedno jest pewne jeżeli jest sucho należy podlewać. Majowe i czerwcowe upały (haa w tym roku ) potrafią wypalić doszczętnie młodą trawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts