ghost34 27.07.2009 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 loba -wakol impact oil 2 skladnikowy tanszy a praktycznie to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izabela Wawrzeń 27.07.2009 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 loba -wakol impact oil 2 skladnikowy tanszy a praktycznie to samo ahhhaaa no to rzeczywiście zmienia postac rzeczy , tak to jest jak się nie ma o czyms zielonego pojęcia zaraz poszperam i poszukam owego oleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izabela Wawrzeń 27.07.2009 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 loba -wakol impact oil 2 skladnikowy tanszy a praktycznie to samo a może podpowie mi pan gdzie go kupie wpisuje w google i nic konkretnego nie znalazłam na tą chwile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 27.07.2009 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 http://www.wakol.pl/karty/loba/ATI%20HS%202K%20ImpactOil%20PL_zablokowany.pdf na dole pdf-u telefony do loby 5 sekund mnie zajeło:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izabela Wawrzeń 27.07.2009 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 http://www.wakol.pl/karty/loba/ATI%20HS%202K%20ImpactOil%20PL_zablokowany.pdf na dole pdf-u telefony do loby 5 sekund mnie zajeło:) ogromne dziękuje co ja bym bez tego forum zrobiła dobrej nocki pozdrawiam Iza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cashmir 29.07.2009 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Parkiet już zaolejowany Magic Oil 2 KA transparentnym. Wyglada pięknie, aksamitnie z satynowym polyskiem. Jestem zadowolona. W salonie jednak chcialabym osiagnąć efekt rozbielonego beżu. Ponawiam więc pytanie czy zdecydować się na biay olej Pallmann Magic Oil czy lepszy efekt osiagnę czymś innym, tańszym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 29.07.2009 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Parkiet już zaolejowany Magic Oil 2 KA transparentnym. Wyglada pięknie, aksamitnie z satynowym polyskiem. Jestem zadowolona. W salonie jednak chcialabym osiagnąć efekt rozbielonego beżu. Ponawiam więc pytanie czy zdecydować się na biay olej Pallmann Magic Oil czy lepszy efekt osiagnę czymś innym, tańszym. rozmowa o kolorach na odległość to zbyt wielkie ryzyko. Kolor a raczej odcień zmienia się również od sposobu szlifowania. Im drobniej szlifowana posadzka tym kolor deklikatniejszy. Biały Pallman to nie rozbielony beż. Musisz wykonać próby. Nie każdy potrafi olejować kolorantami. Raczej mało kto! Uważaj! Jest bejca Pallmanna za 198 zł/litr. To wystarcza na 10m2. Zaletą jest to, że tą bejcą może każdy pracować, oczywiście zgodnie z instrukcją producenta. Ty chcesz taniej i piękniej niż Pallmannem. Możesz mieć trudności. Dlatego musisz wybrać wykonawcę, który już to robił i to dość często. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cashmir 30.07.2009 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Dziękuję za pomoc.Porozmawiam z wykonawcami i postaram sie wyczuć czy mają doswiadczenie w olejowaniu na kolorowo. Jesion w transparentnym Pallmannie jest wyraźnie żótawy, nie jest źle, ale chcę osiagnąć odcień beżu i najlepiej tak aby granice miedzy poszczegolnymi elementami mozaiki się ujednolicily . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegoslaw 05.08.2009 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Witam!Przeczytałm to forum, zajęło mi to bardzo długo i dalej jestem w niewiedzy. Będę kleił deski jesionowe 75m2 na poddaszu. Klej SLC dwuskł. Deska 1m długości.Zdecydowałem się na olej (jeszcze nie wiem jaki, każdy z parkieciarzy doradza inny), nie wiem, czy z wokiem, czy nie.Chciałbm jednak zachować jasność tego jesionu i aby nie żółkł. Na pewno sypialnie będę olejował ale zastanawiam się co z korytarzem? Czy też olejować. Co będzie się działo przy wejściu/wyjściu z łazienki na tym oleju. On będzie przecież narażony non stop na wilgoć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegoslaw 05.08.2009 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Mam jeszcze pytanie.Czy jako pierwszą warstwę zastosować olej Osmo (jeden raz) do egzotyków a następnie (dwa razy) osmo 3062?Czy może Uviwax (też 1 raz)? Pytam o żółknięcie deski jesionowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 05.08.2009 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Mam jeszcze pytanie. Czy jako pierwszą warstwę zastosować olej Osmo (jeden raz) do egzotyków a następnie (dwa razy) osmo 3062? Czy może Uviwax (też 1 raz)? Pytam o żółknięcie deski jesionowej. Pod olejem jesion żółknie. Nakładanie 3 warstw olejo-wosku to nieporozumienie. Codzienne polerowanie froterką. jezeli chcesz zachować jasny jesion zastosuj lakier z absorberem UV. Takie lakiery ma firma Loba. Zastosuj mat. Wygląda jak olej i mniej problemów z bieżącą pielęgnacją. Olejowana posadzka drewniana to dziecko specjalnej troski. Szczególnie gdy kładzie się olej w ciągu jednego dnia na gotowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegoslaw 05.08.2009 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 To Osmo kłamie? Uviwax-cytat z ich strony:"Bezbarwna lazura do wewnętrznych powierzchni drewnianych jedwabiście matowa z filtrem UV zapobiegającym naturalnemu żółknięciu liściastych i iglastych gatunków drewna. " I na to 2 warstwy 3062. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 05.08.2009 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 jesli to wosk z protektorem uv..to moze i nie klamie nie znam tegoz produktu wiem tylko ze filtr uv dziala tylko na drewna zawierajace tamine..ktora z czasem zolknie filtr do jakiegos czasu temoz procesowi zapobiega. czy tez mocno ogranicza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegoslaw 05.08.2009 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Nie upieram się przy Osmo, ale nie wiem (szukałem w kilku punktach) oleje, które polecacie, czyli Loba Vakol. I nie znalazłem. Piszę o Białymstoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 05.08.2009 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 jakie to ma byc drewno?gatunek?..co sie tyczy dystrybutora..zadzwon do loba polska sa heraldow 5 i zapytaj gdzie mozna to nabyc w twoim regionie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegoslaw 05.08.2009 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Deski jesion jasny. ok. 75m2. Sypialnie i korytarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 05.08.2009 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 loba ma dodatek do lakierow protect uv i na jesiona zadziala..do olejow nie ja stosowalem ten dodatek to do lakierow wodnych ..ital project ma pod marka spartan dwuskladnikowa wode wybielajaca przed podkladem jesiona miedzy innymi rownież co do osmo nawa wskazuje ze ma to rowniez zapobiegac zolknieciu jesiona ale jesli nie znam sie nie wypowiadam nie stosuje wiec nie wiem,..przepraszam,,moze jarekkur cos na ten temat napisze..ja tam na kartach technicznych nie polegam i zapewnieniach producenta..nieprzetrenowalem..nie wiem..do tej pory twierdze podobni jak i jarekkur po olejem zawsze jesion zazolknie..nie znajaac tego produktu..pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegoslaw 05.08.2009 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 A może wiesz, czy Loba ma oleje/podkłady nadające kolor. Pomyślalem , że może trochę przyciemnię i potem olej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 05.08.2009 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 nie ma..wlasnie pod olej ich koloranty pro-color nie nadaja sie niestety..juz sie zgubilem przy tobie chcesz jasne czy przyciemnione?? z tym ze stricte pod olej nie ma po tzw chybrydę olejowo lakierową global pro-color jak najbardziejj sie stosuje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegoslaw 05.08.2009 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Kupiłem jesion z zamiarem lakierowania. Po przeczytaniu wątków m.in. i z tego forum zachciało mi się olejowania. I stąd moje dylematy. A nie chcę aby ten jesion był żółty bo po prostu jest brzydki.Coś muszę zrobić i pytam co byście zrobili na moim miejscu. Deski już prawie poklejone. Muszę wybrać.Olej mi się podoba a żółty jesion nie. Bielić też nie chcę bo zmarnowany materiał. Wolę w takim razie przyciemnić. Tylko czym pod olej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts