bezik 21.08.2009 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 Chcialabym uzyskac efekt lekko pobielonej podlogi, widzialam w gazetach podlogi debowe olejowane na bialo i sa piekne. Mam kilka pytan (przebrnelam przez ca. 20 stron watku i nie znalazlam odpowiedzi na moje pytania):1. przeczyatalam w jakiejs gazecie wnetrzarskiej (komentarz do zdjecia), ze podloga debowa zostala zaolejona na bialo, a potem polakierowana. Czy to mozliwe? Myslalam, ze olejowanie wyklucza lakierowanie?2. jesli to mozliwe, to jakie polecacie "zestawy": konkretna firma i nazwa produktu? Cos slyszalam o livos:olej bialy i lakier na to, ale nie moge odnalezc strony, gdzie to widzialam...3. czy jednak sam olej wystarczy, zeby podloga byla "chroniona"? Dodam, ze planuje tez taka podloge w kuchni i pomyslalam, ze olej da efekt pobielenia a lakier dodatkowo wzmocni, uchroni.... Bardzo prosze o rad, bo kladzenie podlogi tuz, tuz a moj pan od parkietow [krewny, wiec wiecie, jak to jest] uwaza, ze przesadzam z tym lakierowaniem i ze nie trzeba - chcialabym miec argumenty fachowe. A on moze ma racje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.ajk 21.08.2009 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 Chcialabym uzyskac efekt lekko pobielonej podlogi, widzialam w gazetach podlogi debowe olejowane na bialo i sa piekne. Mam kilka pytan (przebrnelam przez ca. 20 stron watku i nie znalazlam odpowiedzi na moje pytania): 1. przeczyatalam w jakiejs gazecie wnetrzarskiej (komentarz do zdjecia), ze podloga debowa zostala zaolejona na bialo, a potem polakierowana. Czy to mozliwe? Myslalam, ze olejowanie wyklucza lakierowanie? 2. jesli to mozliwe, to jakie polecacie "zestawy": konkretna firma i nazwa produktu? Cos slyszalam o livos:olej bialy i lakier na to, ale nie moge odnalezc strony, gdzie to widzialam... 3. czy jednak sam olej wystarczy, zeby podloga byla "chroniona"? Dodam, ze planuje tez taka podloge w kuchni i pomyslalam, ze olej da efekt pobielenia a lakier dodatkowo wzmocni, uchroni.... Bardzo prosze o rad, bo kladzenie podlogi tuz, tuz a moj pan od parkietow [krewny, wiec wiecie, jak to jest] uwaza, ze przesadzam z tym lakierowaniem i ze nie trzeba - chcialabym miec argumenty fachowe. A on moze ma racje? jak się upierasz to firma Eukula ma system olej plus lakier, pewnie mają też biały olej w ofercie: http://www.eukula.pl/page19.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bklimkiewicz 21.08.2009 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 Chcialabym uzyskac efekt lekko pobielonej podlogi, widzialam w gazetach podlogi debowe olejowane na bialo i sa piekne. Mam kilka pytan (przebrnelam przez ca. 20 stron watku i nie znalazlam odpowiedzi na moje pytania): 1. przeczyatalam w jakiejs gazecie wnetrzarskiej (komentarz do zdjecia), ze podloga debowa zostala zaolejona na bialo, a potem polakierowana. Czy to mozliwe? Myslalam, ze olejowanie wyklucza lakierowanie? 2. jesli to mozliwe, to jakie polecacie "zestawy": konkretna firma i nazwa produktu? Cos slyszalam o livos:olej bialy i lakier na to, ale nie moge odnalezc strony, gdzie to widzialam... 3. czy jednak sam olej wystarczy, zeby podloga byla "chroniona"? Dodam, ze planuje tez taka podloge w kuchni i pomyslalam, ze olej da efekt pobielenia a lakier dodatkowo wzmocni, uchroni.... Bardzo prosze o rad, bo kladzenie podlogi tuz, tuz a moj pan od parkietow [krewny, wiec wiecie, jak to jest] uwaza, ze przesadzam z tym lakierowaniem i ze nie trzeba - chcialabym miec argumenty fachowe. A on moze ma racje?.Witam. To nie tylko możliwe, ale to jeden z normalnych sposobów,barwienia podłóg Bona Stain(bejca,też dostępna w kolorze białym) + olej Carl`s90 lub 45,albo zamiast oleju Prime Intense+2x Flow,Traffic czy Mega. To najzupełniej normalne i od kilku lat dostępne i stosowane wykończenie podłogi.Produkty BonaKemi dają barwę przezroczystą transparentną. Jeżeli oczekiwany jest efekt jakby rozlaną farbę olejną ktoś roztarł ścierką po podłodze, to Bona Stain ,takiego efektu nie uzyskasz. Widzisz słoje, budowę i naturę z lekką zmianą barwy jak lekka biaława patyna. Do tego nie śmierdzi, nie truje i nikt zdrowia nie traci. BonaKemi jest malina, łatwa w stosowaniu nie droga i bardzo dobre, zgodne z oczekiwaniami, efekty. Technologia prosta i łatwa do stosowania, bez konieczności używania góry dodatkowych specjalistycznych narzędzi. Ja w każdym razie na nic lepszego do tej pory nie natrafiłem. Możesz stosować i z Olejem Carl`s90 (też super efekt, na szafkach i szufladach w kuchni bardzo dobrze się sprawdza), albo z wymienionymi lakierami. I olejowane i lakierowane przy użyciu Bonakemi wymienionych produktów każdego zadowolą i to pod każdym względem. Wygląd super, trwałość malina,renowacja i pielęgnacja łatwa prosta i niedroga. B.Klimkiewicz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 22.08.2009 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 I olejowane i lakierowane przy użyciu Bonakemi wymienionych produktów każdego zadowolą i to pod każdym względem. Wygląd super, trwałość malina,renowacja i pielęgnacja łatwa prosta i niedroga. B.Klimkiewicz. bla bla bla blabla bla alternatywny system ktorych jest wiele wiecej..to bejca zar na to warstwa ich lakieru i woda dwuskladnikowa na wierzch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bezik 22.08.2009 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 z waszych wypowiedzi wynika, ze trzeba uzyc bejcy i potem lalkieru.Czyli, jesli chcialabym olejowac na bialo, to na to juz nie powinno sie klasc lakieru?Czy olejowanie na bialo zawsze oznacza biala bejce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 22.08.2009 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 nie jest fix oil przezroczysty praktycznie z ver meistera i bialy kolorant Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bklimkiewicz 22.08.2009 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 z waszych wypowiedzi wynika, ze trzeba uzyc bejcy i potem lalkieru. Czyli, jesli chcialabym olejowac na bialo, to na to juz nie powinno sie klasc lakieru? Czy olejowanie na bialo zawsze oznacza biala bejce? Wynika z tego tyle, że najpierw nakłada się białą bejcę (Bona Stain), a potem w zależności od preferencji olej Carls90 lub 45, albo zamiast oleju lakier podkładowy Bona Prime Intese( poliuretanowy) jedną warstwę i dwie lakieru nawierzchniowego 2-K Bona Flow czy Bona Traffic lub jednoskładnikowy Bona Mega. Można też uzyskać biały olej dodając do oleju Cars90 lub 45 Bona Mix Color. Krótko, można zrobić co chcesz, tylko musisz powiedzieć czego sobie życzysz.Czy barwienie na biało +olej czy lakier czy wosk czy może jeszcze inaczej? B.Klimkiewicz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bklimkiewicz 23.08.2009 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 I olejowane i lakierowane przy użyciu Bonakemi wymienionych produktów każdego zadowolą i to pod każdym względem. Wygląd super, trwałość malina,renowacja i pielęgnacja łatwa prosta i niedroga. B.Klimkiewicz. bla bla bla blabla bla alternatywny system ktorych jest wiele wiecej..to bejca zar na to warstwa ich lakieru i woda dwuskladnikowa na wierzch. Tak, systemów jest dużo, bo dużo gustów i oczekiwań. Dużo na planecie firm zajmujących się zaspokojeniem wszelkich gustów i oczekiwań. Dużo jest też kreatorów i architektów wnętrz,tworzących nowe projekty.Mnie najbardziej podobają się produkty BonaKemi i jej rozwiązania z ekologia i nieuciążliwością dla stosujących i całego otoczenia. Rozumiem inne kryteria wyboru.Rozumiem też punkt widzenia nie używam jakichś wyrobów bo są dla mnie be. Ja używałem i używam produktów BonaKemi tak olejów jak lakierów(tylko ekologicznych) i pozostałych , które spełniają wszelkie normy jakościowe i oczekiwania.Przyjmuję do wiadomości też stanowisko smakoszy,że trunek słabszy od kwasu siarkowego nie nadaje się do spożycia. Ale go nie akceptuję.Nie używam wszystkiego co każdy produkuje, tylko porównuję wzorce z tym co mam uzyskać.I stosuję, jeśli nie wytruję inwestora i jego rodziny oraz jego fauny.B.Klimkiewicz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WaWo1 23.08.2009 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Chcialabym uzyskac efekt lekko pobielonej podlogi, widzialam w gazetach podlogi debowe olejowane na bialo i sa piekne. Mam kilka pytan (przebrnelam przez ca. 20 stron watku i nie znalazlam odpowiedzi na moje pytania): 1. przeczyatalam w jakiejs gazecie wnetrzarskiej (komentarz do zdjecia), ze podloga debowa zostala zaolejona na bialo, a potem polakierowana. Czy to mozliwe? Myslalam, ze olejowanie wyklucza lakierowanie? 2. jesli to mozliwe, to jakie polecacie "zestawy": konkretna firma i nazwa produktu? Cos slyszalam o livos:olej bialy i lakier na to, ale nie moge odnalezc strony, gdzie to widzialam... 3. czy jednak sam olej wystarczy, zeby podloga byla "chroniona"? Dodam, ze planuje tez taka podloge w kuchni i pomyslalam, ze olej da efekt pobielenia a lakier dodatkowo wzmocni, uchroni.... Bardzo prosze o rad, bo kladzenie podlogi tuz, tuz a moj pan od parkietow [krewny, wiec wiecie, jak to jest] uwaza, ze przesadzam z tym lakierowaniem i ze nie trzeba - chcialabym miec argumenty fachowe. A on moze ma racje? Będę miała bieloną podłogę, ale ługiem a na to bezbarwny olej. Olej biały nie bieli tak ładnie i jest trudniejszy do nałożenia. Mam juz zrobione w ten sposób parapety. Wyszły pięknie. A najfajniejsze jest to że zrobiliśmy to z mężem własnoręcznie po przeczytaniu prawie wszystkich wpisów na forum w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bklimkiewicz 23.08.2009 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Chcialabym uzyskac efekt lekko pobielonej podlogi, widzialam w gazetach podlogi debowe olejowane na bialo i sa piekne. Mam kilka pytan (przebrnelam przez ca. 20 stron watku i nie znalazlam odpowiedzi na moje pytania): 1. przeczyatalam w jakiejs gazecie wnetrzarskiej (komentarz do zdjecia), ze podloga debowa zostala zaolejona na bialo, a potem polakierowana. Czy to mozliwe? Myslalam, ze olejowanie wyklucza lakierowanie? 2. jesli to mozliwe, to jakie polecacie "zestawy": konkretna firma i nazwa produktu? Cos slyszalam o livos:olej bialy i lakier na to, ale nie moge odnalezc strony, gdzie to widzialam... 3. czy jednak sam olej wystarczy, zeby podloga byla "chroniona"? Dodam, ze planuje tez taka podloge w kuchni i pomyslalam, ze olej da efekt pobielenia a lakier dodatkowo wzmocni, uchroni.... Bardzo prosze o rad, bo kladzenie podlogi tuz, tuz a moj pan od parkietow [krewny, wiec wiecie, jak to jest] uwaza, ze przesadzam z tym lakierowaniem i ze nie trzeba - chcialabym miec argumenty fachowe. A on moze ma racje? Będę miała bieloną podłogę, ale ługiem a na to bezbarwny olej. Olej biały nie bieli tak ładnie i jest trudniejszy do nałożenia. Mam juz zrobione w ten sposób parapety. Wyszły pięknie. A najfajniejsze jest to że zrobiliśmy to z mężem własnoręcznie po przeczytaniu prawie wszystkich wpisów na forum w tym temacie.Ja używam ,ze względu na moje i użytkowników zdrowie olejów i produktów Bona.Można to zrobić i olejem i lakierem.Jakie są różnice miedzy tymi technologiami? Pierwsze to do białego oleju konieczne jest użycie białego ługu, jeżeli chcesz podłogę olejować i ługować.Jeżeli chcesz użyć bejcy olejowej do barwienia podłogi na np. biało (Bona Stain), by potem ją polakierować, to podałem już jak to zrobić. Różnica między zabezpieczenie za pomocą oleju i lakieru jest ta,że olej ma zapach oleju ,chociaż jak właściwie postępujesz to szybko zanika, koszty olejowania i materiałów to 20% lakieru.Lakierowanie ma większą trwałość. Ale w normalnym użytkowaniu w mieszkaniu to i jedno i drugie doskonale spełnia swoją rolę. Tak olej jak lakier, wymaga pielęgnacji i sprzątania mieszkania i jedno i drugie zniszczą dzieciaki urządzając sobie osiemnastkę z tańcami w szpilkach. Żadna podłoga drewniana nie wytrzyma mebli biurowych na kółkach czy innych metalowych nóżek jeżeli nie zastosujesz pod nie maty z poliwęglanu.A swoją drogą , to w gazecie często drewno wygląda inaczej niż w naturze.Natura nie używa do prezentacji Adobe Photoshop. Zobacz próbkę zrobioną na takim gatunku i rodzaju drewna jakie masz. To będzie tak wyglądało, tego możesz oczekiwać, jeśli zastosujesz takie nie inne materiały. Czy olej o który pytałeś jest dobry. Możliwe. Ostatnio usunąłem go z 300m2 podłogi (ja go tam nie położyłem), bo inwestor był z niego niezadowolony.B.Klimkiewicz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 23.08.2009 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Chcialabym uzyskac efekt lekko pobielonej podlogi, widzialam w gazetach podlogi debowe olejowane na bialo i sa piekne. Mam kilka pytan (przebrnelam przez ca. 20 stron watku i nie znalazlam odpowiedzi na moje pytania): 1. przeczyatalam w jakiejs gazecie wnetrzarskiej (komentarz do zdjecia), ze podloga debowa zostala zaolejona na bialo, a potem polakierowana. Czy to mozliwe? Myslalam, ze olejowanie wyklucza lakierowanie? 2. jesli to mozliwe, to jakie polecacie "zestawy": konkretna firma i nazwa produktu? Cos slyszalam o livos:olej bialy i lakier na to, ale nie moge odnalezc strony, gdzie to widzialam... 3. czy jednak sam olej wystarczy, zeby podloga byla "chroniona"? Dodam, ze planuje tez taka podloge w kuchni i pomyslalam, ze olej da efekt pobielenia a lakier dodatkowo wzmocni, uchroni.... Bardzo prosze o rad, bo kladzenie podlogi tuz, tuz a moj pan od parkietow [krewny, wiec wiecie, jak to jest] uwaza, ze przesadzam z tym lakierowaniem i ze nie trzeba - chcialabym miec argumenty fachowe. A on moze ma racje? Będę miała bieloną podłogę, ale ługiem a na to bezbarwny olej. Olej biały nie bieli tak ładnie i jest trudniejszy do nałożenia. Mam juz zrobione w ten sposób parapety. Wyszły pięknie. A najfajniejsze jest to że zrobiliśmy to z mężem własnoręcznie po przeczytaniu prawie wszystkich wpisów na forum w tym temacie. I to mnie cieszy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 23.08.2009 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Chcialabym uzyskac efekt lekko pobielonej podlogi, widzialam w gazetach podlogi debowe olejowane na bialo i sa piekne. Mam kilka pytan (przebrnelam przez ca. 20 stron watku i nie znalazlam odpowiedzi na moje pytania): 1. przeczyatalam w jakiejs gazecie wnetrzarskiej (komentarz do zdjecia), ze podloga debowa zostala zaolejona na bialo, a potem polakierowana. Czy to mozliwe? Myslalam, ze olejowanie wyklucza lakierowanie? 2. jesli to mozliwe, to jakie polecacie "zestawy": konkretna firma i nazwa produktu? Cos slyszalam o livos:olej bialy i lakier na to, ale nie moge odnalezc strony, gdzie to widzialam... 3. czy jednak sam olej wystarczy, zeby podloga byla "chroniona"? Dodam, ze planuje tez taka podloge w kuchni i pomyslalam, ze olej da efekt pobielenia a lakier dodatkowo wzmocni, uchroni.... Bardzo prosze o rad, bo kladzenie podlogi tuz, tuz a moj pan od parkietow [krewny, wiec wiecie, jak to jest] uwaza, ze przesadzam z tym lakierowaniem i ze nie trzeba - chcialabym miec argumenty fachowe. A on moze ma racje? Będę miała bieloną podłogę, ale ługiem a na to bezbarwny olej. Olej biały nie bieli tak ładnie i jest trudniejszy do nałożenia. Mam juz zrobione w ten sposób parapety. Wyszły pięknie. A najfajniejsze jest to że zrobiliśmy to z mężem własnoręcznie po przeczytaniu prawie wszystkich wpisów na forum w tym temacie. bardzo slusznie i pieknie..zycze pwodzenia..to jest jak najbardziej porzadane i dobre podejscie do tematu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bklimkiewicz 23.08.2009 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Ogólnie też jestem zadowolony. choć nie odczuwam specjalnej radości z nietrafionych inwestycji kogokolwiek. Szczególnie wtedy gdy dotyczą większych powierzchni. Złe dobranie metody wykończenia parkietu powoduje znaczne nakłady na utrzymanie i odbiera zadowolenie.Często powodem jest brak informacji jakie wykończenie jest najlepsze . Co jest zaletą a co wadą. Doradców profesjonalnych co prawda nie brak, ale nie każdy ma świadomość co na prawdę może zyskać. A likwidowanie skutków bywa bolesne finansowo,chociaż nie tylko to jest kosztem. Brak satysfakcji z inwestycji bywa gorszy o frustracji nie wspominając. B.Klimkiewicz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 23.08.2009 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Ogólnie też jestem zadowolony. choć nie odczuwam specjalnej radości z nietrafionych inwestycji kogokolwiek. Szczególnie wtedy gdy dotyczą większych powierzchni. Złe dobranie metody wykończenia parkietu powoduje znaczne nakłady na utrzymanie i odbiera zadowolenie.Często powodem jest brak informacji jakie wykończenie jest najlepsze . Co jest zaletą a co wadą. Doradców profesjonalnych co prawda nie brak, ale nie każdy ma świadomość co na prawdę może zyskać. A likwidowanie skutków bywa bolesne finansowo,chociaż nie tylko to jest kosztem. Brak satysfakcji z inwestycji bywa gorszy o frustracji nie wspominając. B.Klimkiewicz. To wszystko prawda..tyle ze panaceum nie ma i boankemi nim z pewnoscia zawsze czy tez na ogoł nie jest..dlatego czasem podnosisz mi acan cisnienie..ale pax miedzy chrzescijany.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bklimkiewicz 23.08.2009 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 To się zobaczy. Bo te 300 m2 zaolejowałem Bona Carl`s90 .A ogólnie to moje wypowiedzi dotyczą braku informacji profesjonalnej. Niestety od początku roku nic się na lepsze nie zmieniło.To z pewnością ,nie producenci , proponują stosowanie takich czy innych technologii i materiałów wykończeniowych. Ja nie mam żadnych zastrzeżeń do produktów BonaKemi. Ja je stosuję codziennie, tak jak i materiały ścierne Sia. Z lepszymi w moim życiu zawodowym się nie zetknąłem. Może i one istnieją ,ale raczej w Polsce dostępne nie są. Jeśli są to jest to ściśle tajna informacja a ja służbach specjalnych czy w w wywiadzie nie mam wtyki, więc jak brak informacji , to znaczy,że nie istnieją takie wyroby. Co do innych produktów, to jak raz czy dwa w roku inwestor nalega na zastosowanie czegoś co "podobno się nadje" to w Warszawie, przecież nie tak małej mieścinie ,trudno wyśledzić gdzie jakiś produkt można kupić .Ile kosztuje i ile go potrzeba, żeby taka informację uzyskać od polskiego dystrybutora, to nieuzasadnione oczekiwania.Dlaczego w Polsce to niemożliwe, tego nie mogę zrozumieć. Socjalizm się skończył, kartki stanu wojennego też.Dlaczego oni nie chcą udostępniać informacji o swoich wyrobach? Czy dlatego,że można je porównać z innymi, np tymi,których używam codziennie? Czy może dlatego,że to wyroby tylko dla wybrańców? Ja w każdym razie jak nie wiem co mi chcą sprzedać , to nie kupię. Chyba,że trafię na wyjątkowego klamkodzioba.Specjalna sztuka naciągania . Ale dotychczas nie dotyczyło to materiałów do podłogi.B.Klimkiewicz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredi07 23.08.2009 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 To się zobaczy. Bo te 300 m2 zaolejowałem Bona Carl`s90 .A ogólnie to moje wypowiedzi dotyczą braku informacji profesjonalnej. Niestety od początku roku nic się na lepsze nie zmieniło.To z pewnością ,nie producenci , proponują stosowanie takich czy innych technologii i materiałów wykończeniowych. Ja nie mam żadnych zastrzeżeń do produktów BonaKemi. Ja je stosuję codziennie, tak jak i materiały ścierne Sia. Z lepszymi w moim życiu zawodowym się nie zetknąłem. Może i one istnieją ,ale raczej w Polsce dostępne nie są. Jeśli są to jest to ściśle tajna informacja a ja służbach specjalnych czy w w wywiadzie nie mam wtyki, więc jak brak informacji , to znaczy,że nie istnieją takie wyroby. Co do innych produktów, to jak raz czy dwa w roku inwestor nalega na zastosowanie czegoś co "podobno się nadje" to w Warszawie, przecież nie tak małej mieścinie ,trudno wyśledzić gdzie jakiś produkt można kupić .Ile kosztuje i ile go potrzeba, żeby taka informację uzyskać od polskiego dystrybutora, to nieuzasadnione oczekiwania.Dlaczego w Polsce to niemożliwe, tego nie mogę zrozumieć. Socjalizm się skończył, kartki stanu wojennego też.Dlaczego oni nie chcą udostępniać informacji o swoich wyrobach? Czy dlatego,że można je porównać z innymi, np tymi,których używam codziennie? Czy może dlatego,że to wyroby tylko dla wybrańców? Ja w każdym razie jak nie wiem co mi chcą sprzedać , to nie kupię. Chyba,że trafię na wyjątkowego klamkodzioba.Specjalna sztuka naciągania . Ale dotychczas nie dotyczyło to materiałów do podłogi.B.Klimkiewicz. Boguś starszy jesteś. Ale uwierz, że są lepsze rozwiązania niż te których używasz. Bona coś na psy zeszła a Hummel i elan jest lepszy od SP 25 i ,,gitary". SP25 to już nie jest sprzęt z którym można jechać do klienta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bklimkiewicz 24.08.2009 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 To się zobaczy. Bo te 300 m2 zaolejowałem Bona Carl`s90 .A ogólnie to moje wypowiedzi dotyczą braku informacji profesjonalnej. Niestety od początku roku nic się na lepsze nie zmieniło.To z pewnością ,nie producenci , proponują stosowanie takich czy innych technologii i materiałów wykończeniowych. Ja nie mam żadnych zastrzeżeń do produktów BonaKemi. Ja je stosuję codziennie, tak jak i materiały ścierne Sia. Z lepszymi w moim życiu zawodowym się nie zetknąłem. Może i one istnieją ,ale raczej w Polsce dostępne nie są. Jeśli są to jest to ściśle tajna informacja a ja służbach specjalnych czy w w wywiadzie nie mam wtyki, więc jak brak informacji , to znaczy,że nie istnieją takie wyroby. Co do innych produktów, to jak raz czy dwa w roku inwestor nalega na zastosowanie czegoś co "podobno się nadje" to w Warszawie, przecież nie tak małej mieścinie ,trudno wyśledzić gdzie jakiś produkt można kupić .Ile kosztuje i ile go potrzeba, żeby taka informację uzyskać od polskiego dystrybutora, to nieuzasadnione oczekiwania.Dlaczego w Polsce to niemożliwe, tego nie mogę zrozumieć. Socjalizm się skończył, kartki stanu wojennego też.Dlaczego oni nie chcą udostępniać informacji o swoich wyrobach? Czy dlatego,że można je porównać z innymi, np tymi,których używam codziennie? Czy może dlatego,że to wyroby tylko dla wybrańców? Ja w każdym razie jak nie wiem co mi chcą sprzedać , to nie kupię. Chyba,że trafię na wyjątkowego klamkodzioba.Specjalna sztuka naciągania . Ale dotychczas nie dotyczyło to materiałów do podłogi.B.Klimkiewicz. Boguś starszy jesteś. Ale uwierz, że są lepsze rozwiązania niż te których używasz. Bona coś na psy zeszła a Hummel i elan jest lepszy od SP 25 i ,,gitary". SP25 to już nie jest sprzęt z którym można jechać do klienta.Ja bezwstydnie pracuję.Nie wstydzę się,że jestem stary.też mi nie wstyd,że robię to sam,tak jak nie wstydzę się swojej pracy, do której idę codziennie z przyjemnością.Dotychczas nie wstydzę się produktów Bona Kemi,nie ma powodów.Wierzę ,że mój kot nie zjadł pliszki sąsiadom .Oni jej nie mieli nigdy.Na gitarze nie gram.Gdybym grał ,tez nie byłoby to w pracy, bo nie w tym celu tam chodzę.Bona jak zeszła na psy,koty i ludzi ,tych narodzonych i nie, to z pewnością od jej produktów zdrowia i życia nie stracą.Nie wstydzę się tez ,że do pracy nie jeżdżę BMW.W ogóle nie mam powodów by się czegokolwiek wstydzić, chociaż każdy ma w życiu lepsze i gorsze chwile.Jadę teraz na kilka dni do pracy, tez Boną i się nie wstydzę.Tylko odpowiadać na pocztę nie będę miał możliwości.Tylko tych wyjątkowej jakości produktów dalej nie dostrzegam, ty ich nie nazwałeś.Wierze kotu nie tobie. B.Klimkiewicz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bezik 24.08.2009 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 dziekuje wszystkim za wspisy. Chyba jestem zupelnym laikiem, bo nadal nie wiem, jak to zrobic, zeby podloga byla pobielona w taki sposob, zeby byla chlodna, z lekka warstwa bieli... Z wypowiedzi powyzej wynika, ze lug. Czy ktos moglby mi podac link do watku/watkow dotyczacych tej metody? Szukalam, ale nie moge trafic na taki zbiorczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bklimkiewicz 24.08.2009 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 dziekuje wszystkim za wspisy. Chyba jestem zupelnym laikiem, bo nadal nie wiem, jak to zrobic, zeby podloga byla pobielona w taki sposob, zeby byla chlodna, z lekka warstwa bieli... Z wypowiedzi powyzej wynika, ze lug. Czy ktos moglby mi podac link do watku/watkow dotyczacych tej metody? Szukalam, ale nie moge trafic na taki zbiorczy... To jest nadzwyczaj proste do wykonania.W Warszawie bym pokazał w realu jak to zrobić ,jaki będzie efekt na kawałku takiego drewna jakie Pan posiada. Ługowanie drewna to czynność,która nie barwi drewna, ale z założenia ma ułatwić jego zabarwienie i zaolejowanie, poprawia chłonność. Do olejowania na biało są dostępne ługi jaśniejsze niż do olejowania na ciemniejsze kolory.Na rynku jest wielu producentów i stosują oni różne technologie.Informacji jakie udzielają trudno zrozumieć, bo są celowo niepełne, tak by trudno było policzyć cenę takiej pracy i ilość niezbędnego do jej wykonania produktów.Materiały te są sprzedawane w różnych opakowaniach,różna jest ich wydajność.Stosowane są różne technologie od lakierowania bejcą a na nią olej,lub olej koloryzujący na niego olej naturalny,lakierobejca na nią lakier,bejca olejowa koloryzująca na nią olej lub lakier (to BonaKemi), możliwe też ługowanie, potem olej koloryzujący, potem olej naturalny. Tych technologi jest kilka. Są to różne wyroby, na różnych bazach, których nie należy ze sobą mieszać i łączyć, bo mogą być problemy najróżniejsze od plam po zakładki i inne związane z niekompatybilnością. Podłogę trzeba wycyklinować, następnie szpachlować szczeliny (ja robię to Bona Mix&Fill ),potem wyszlifować boki np Bona Edge,następnie całość bufferem.Ostatnie szlifowanie nie grubiej niż 100, drobniej też nie, bo źle wygląda.Jeśli coś konkretnie cię interesuje to odpowiem na [email protected] lub [email protected]. Tutaj jest mi trudno się zalogować.Ostatnio kilka miesięcy było niemożliwe.B.Klimkiewicz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 24.08.2009 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Chyba jestem zupelnym laikiem, bo nadal nie wiem, jak to zrobic, zeby podloga byla pobielona w taki sposob, zeby byla chlodna, z lekka warstwa bieli... Czy o taką podłogę Ci chodzi? http://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/la/eg/hakb/WBpeP35axp0xSQ1vuB.jpg Poszukaj na forum GW forumki 'falla0': http://fotoforum.gazeta.pl/71,1,35.html .To jest zdjęcie jej podłogi, którą sama doprowadziła do takiej świetności i gdzieś w treści tego forum jest opis wszystkich czynności Uff, znalazłam ten wątek: http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,35,78453942,78453942.html , http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,35,78453942,78587340.html . Miłego czytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts