dobrychłopak 28.10.2009 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 zdziwiłem się że podłoga jest tak nawilżona bo z 5 litrowego baniaka panowie wykorzystali nie całą połowę na 46m2 podłogi. oleju faktycznie jest chyba za dużo ale cyklinowanie podłogi? olej da się chyba zmyć. tak jak piszesz olej to nie lakier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 29.10.2009 00:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 zdziwiłem się że podłoga jest tak nawilżona bo z 5 litrowego baniaka panowie wykorzystali nie całą połowę na 46m2 podłogi. oleju faktycznie jest chyba za dużo ale cyklinowanie podłogi? olej da się chyba zmyć. tak jak piszesz olej to nie lakier. Każ im to zrobić a najlepiej zaproś fachowców z dobrej firmy. Oczywiście, można to zmyć potrzeba jednak trochę padów i maszyny jednotalerzowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrychłopak 29.10.2009 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 sprzedawca oleju podpowiedział mi żebym spróbował zmatowić olej brązowym padem a później nałożył odrobinę oleju dla wyrównania koloru. pokój po pokoju i myślę że jestem w stanie to zrobić ręcznie - chciałbym uniknąć dodatkowych kosztów na fachowca bo mam inne wydatki remontowe ale pytanie - czy robiąc to ręcznie nie uszkodzę w jakiś sposób powierzchni tym padem? czy powinienem na koniec wypolerować powierzchnię białym padem? w ogóle to poczytałem jeszcze trochę stron wątku i widzę, że problem mój jest dosyć powszechny (strony 21,22). jestem wkurzony na moich "fachowców" więc napiszę, że podłogę cyklinowali i olejowali panowie z firmy Janusza Lisa, Szlif-Pol (cyklinujemy.pl). nie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 29.10.2009 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 sprzedawca oleju podpowiedział mi żebym spróbował zmatowić olej brązowym padem a później nałożył odrobinę oleju dla wyrównania koloru. pokój po pokoju i myślę że jestem w stanie to zrobić ręcznie - chciałbym uniknąć dodatkowych kosztów na fachowca bo mam inne wydatki remontowe ale pytanie - czy robiąc to ręcznie nie uszkodzę w jakiś sposób powierzchni tym padem? czy powinienem na koniec wypolerować powierzchnię białym padem? w ogóle to poczytałem jeszcze trochę stron wątku i widzę, że problem mój jest dosyć powszechny (strony 21,22). jestem wkurzony na moich "fachowców" więc napiszę, że podłogę cyklinowali i olejowali panowie z firmy Szlif-Pol (cyklinujemy.pl). nie polecam \Zrób parę zdjęć. Będzie łatwiej doradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredi07 29.10.2009 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 sprzedawca oleju podpowiedział mi żebym spróbował zmatowić olej brązowym padem a później nałożył odrobinę oleju dla wyrównania koloru. pokój po pokoju i myślę że jestem w stanie to zrobić ręcznie - chciałbym uniknąć dodatkowych kosztów na fachowca bo mam inne wydatki remontowe ale pytanie - czy robiąc to ręcznie nie uszkodzę w jakiś sposób powierzchni tym padem? czy powinienem na koniec wypolerować powierzchnię białym padem? w ogóle to poczytałem jeszcze trochę stron wątku i widzę, że problem mój jest dosyć powszechny (strony 21,22). jestem wkurzony na moich "fachowców" więc napiszę, że podłogę cyklinowali i olejowali panowie z firmy Szlif-Pol (cyklinujemy.pl). nie polecam \Zrób parę zdjęć. Będzie łatwiej doradzić. Czy brązowy czy biały pad to robione są pod polerkę. Polerka ma ok 300obr/min i nacisk 30-40kg. Jeśli uzyskasz te parametry ręcznie przez godzinę to powodzenia. Nie wiem ale 21 lat jestem w zawodzie i robię podłogi. Przecież to takie proste. Ustalam z klientem czego oczekuje i to robię.Jak umowa wykonana biorę pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrychłopak 29.10.2009 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 No więc probowalem padem i raczej sobie odpuszczę bo chociaż jakies efekty sa to nie na moje siły. Zrobilem kilka zdjec. Sa kiepskiej jakosci ale zjawisko plam widac.http://img249.imageshack.us/gal.php?g=dsc0022bn.jpghttp://img517.imageshack.us/gal.php?g=dsc0038xt.jpg Zmienilem zdanie i bede szukal kogos kto doprowadzi mi podloge do porzadku. Mozecie kogos polecić? Siebie? Jakiego kosztu moge oczekiwac przy 46 matrach i jak to powinno byc zrobione? Co do tego co napisał fredi - klient oczekuje dobrej roboty. Ja sie nie znam i nie wiem jak co powinno byc zrobione. Ufam fachowcowi i szkoda ze on moja niewiedze wykorzytuje przeciwko mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sawera 02.11.2009 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 .... i ludzie w Polsce wkoncu przekonuja sie do podlog olejowanych. Oby tak dalej. Pozdrawiam wszystkich na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 02.11.2009 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 .... i ludzie w Polsce wkoncu przekonuja sie do podlog olejowanych. Oby tak dalej. Pozdrawiam wszystkich na forum Raczej jest odwrotnie. Ludzie chcieliby ale mają jak wynika z wypowiedzi na forum co raz zepsute olejowanie a to znaczy niechęc do takich rozwiązań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrychłopak 03.11.2009 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 niestety jest jak pisze jarekkur. osobiście namawiałem żonę do olejowania a teraz mamy zepsutą podłogę a żona mówi że gdyby był lakier to pewnie nie było by problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sawera 03.11.2009 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Raczej jest odwrotnie. Ludzie chcieliby ale mają jak wynika z wypowiedzi na forum co raz zepsute olejowanie a to znaczy niechęc do takich rozwiązań. No tak to fakt ale za ten stan rzeczy raczej olej nieodpowiada tylko parkieciarze a olejowanie podlog to nie jest tez taka prosta sprawa.Czlowiek uczy sie na bledach takze jeszcze troche i mam nadzieje bedzie wszystko ok z naszymi fachowcami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sawera 03.11.2009 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_de 03.11.2009 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Witam, Czy zna ktoś fachowca z Warszawy lub okolic, który pracuje na Bonie Naturale lub Vermeisterze velvet, ew. Blanchon Intensiv niewidzialna ochrona, ew. ma jakieś małe ilości tych produktów do odkupienia? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sarenka28 04.11.2009 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Witam. Mam parkiet jesionowy, który został 2-krotnie zaolejowany Rustic Oil. Po pierwszym olejowaniu pojawiły się połyskujące łaty na parkiecie. Fachowiec twierdził, że drugie olejowanie rozwiąże problem. Niestety tak się nie stało. Nadal są miejsca matowe i błyszczące. Co mam zrobić, żeby to ujednolicić ? Jestem wściekła Taki efekt mam na 60 m2 Kolejny problem to szpary po szpachlowaniu. Parkiet szpachlowany był tylko raz. Szczeliny między klepkami są minimalne, do 1 mm. Czy w takim przypadku parkiet powinien być szpachlowany kilka razy, żeby szpachla weszła dokładnie w szczeliny? czy lepiej w ogóle go nie szpachlować ? Kiepsko to wygląda Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 05.11.2009 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 parkiet powinien byc tyle razy szpchlowany aby szpar nie było..ja szpachluje 3-4x z tym ze ostatnie dwa razy na bardzo rzadko..w twoim przypadku ..skoro juz pierwsza powloke zle zatarł..i szpachlowanie masz poprawic tylko cyklinowanie..co do tych miejsc to hmm trzebaby obaczyc to..kazda klepka inaczej chłonie..widac to z góry..czy pod swiatło tylko..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sarenka28 05.11.2009 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Ghost34 miejscami widać nawet z góry, ze jedna część klepki jest matowa a inna błyszcząca. Pod światło widać to jeszcze bardziej. Nie uśmiecha mi się ponowne cyklinowanie. Parkiet i tak kosztował ponad 12 tys Co do szczelin to parkieciarz twierdził, że są one tak wąskie, ze szpachla nie chce wchodzić. Nie chciałam się z nim kłócić, przecież to on niby ma doświadczenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 05.11.2009 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 jesli maja 1 mm lub mniej..hmm czasem nawet nie warto tego szpachlowac ale jesliby mial pyl z trio badz po jakiejs setce czy 120stce przesiany i zrobił na dwa -trzy razy bardzo rzadko..moze dalby rade..ten oolej taki moze byc rzadki ..a klepki jak powiadam roznie chlona z racji budowy drewna.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sarenka28 05.11.2009 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 A jak ujednolicić teraz podłogę pod względem błyszczenia/matu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 05.11.2009 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 nie znam oleju..proby trzebaby przeprowadzic..tym samym 3eci raz..badź innymi..najlepiej do producenta zadzwonic..aprpos kto to jest..tenze producent..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sarenka28 05.11.2009 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Olej Rustic Oil firmy Junckers. Pisałam maila do producenta. Czekam na odpowiedź. Tu link do niego http://www.lakerton.pl/product.php?id_product=14 Wiem, ze parkieciarz przy olejowaniu powinien zebrać nadmiar oleju do miejsc gdzie tego oleju jest mniej, on tego nie zrobił, bo stwierdził, że nie potrzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 05.11.2009 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 zaraz zaraz..spokojnie czym nakladał blachą?? wałkiem??zacierała pierwsza warstwe jakim padem i jakim padem druga warstwe?z opisu tegoz oleju wynika..ze to raczej dosyc rzadki olej 3ecia wartwa powinna zalatwic sprawe..ale wziolbym polerke z bialym padem i pielucha..naciagnoł 1-2m/kw..i starał sie na gładko zatrzec..moze zdac egzamin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts