Renalda 10.01.2010 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 To orzech amerykański. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 10.01.2010 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 To orzech amerykański. Super wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 11.01.2010 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Dzisiaj rozmawiałam z naszym parkieciarzem, chce naszą mozaikę merbau olejować środkiem Bona Carl's. Czy to dobry olej? Czy lepiej jednak loba impact oil? Jaka jest różnica w cenie między tymi olejami? Jaki ewentualnie lakier polecacie na mozaikę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dewuka 11.01.2010 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Temat podłogi spędza mi sen z oczu od kilku miesięcy. Co mi się spodoba to cena jest zaporowa i tak w kółko. Ostanio widziałam w Castroramie podłogę, która byłabym gotowa kupić, pieknie wygląda i jest przyzwoita cenowo - 122 zl brutto. Akacja, lakier półmat, deska lita 3-lamelowa, 15 grubości, 12 szerokości z dlh. Nie wiem tylko jak taka deska sprawdzi się, 1. Czy sama akacja jest dobrym wyborem, 2. Czy hipermarket jest dobrym miejscem na zakup podłogi (jakość) 3. Czy te proporcje 15 grubości i 12 szerokości są sensowne (słyszałam o proporcji 4/1) Podzielcie się swoimi doświadczeniami w tym temacie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANTIQUE 12.01.2010 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 witam, ja jestem jak najbardziej za podłogą olejowaną - kolory są mięsiste, podłoga super w dotyku. Co do pielęgnacji to wcale nie taki kłopot. Raz na pół roku ( święta wypadają idealnie ) pastuje się ją specjalną pastą po której podłoga jest odświeżona i wygląda jak nowa. Dodam, że posiadam 2 plujące się boksery i 4 koty , a podłogę dębową ( postarzaną) mam również w kuchni. Jestem bardzo zadowolona. Oczywiście marka olejowosku jest ważna - Osmo niekoniecznie niestety, a to podłogi http://img709.imageshack.us/img709/2344/50506133.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia_z_lasu 12.01.2010 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Na wypadek jakby ktoś nie zauważył to post Antique jest wredną kryptoreklamą. Jak jesteś producentem albo sprzedawcą - to pisz o tym wprost, ja od Ciebie na pewno nie kupię po takiej zagrywce. Fuj fuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 12.01.2010 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 reklama... ? ale czego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 12.01.2010 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Temat podłogi spędza mi sen z oczu od kilku miesięcy. Co mi się spodoba to cena jest zaporowa i tak w kółko. Ostanio widziałam w Castroramie podłogę, która byłabym gotowa kupić, pieknie wygląda i jest przyzwoita cenowo - 122 zl brutto. Akacja, lakier półmat, deska lita 3-lamelowa, 15 grubości, 12 szerokości z dlh. Nie wiem tylko jak taka deska sprawdzi się, 1. Czy sama akacja jest dobrym wyborem, 2. Czy hipermarket jest dobrym miejscem na zakup podłogi (jakość) 3. Czy te proporcje 15 grubości i 12 szerokości są sensowne (słyszałam o proporcji 4/1) Podzielcie się swoimi doświadczeniami w tym temacie Pozdrawiam Drewno akacji na podłodze to dobry wybór, ale czy w układzie warstwowym? Jeśli już to sprawdż podkład na jakim jest klejona, powinien być wielowarstwowy klejony krzyżowo. Castorama jest znaną siecią HANDLOWĄ nie USŁUGOWĄ. Gwarancja jeśli będzie, to bardzo ograniczona i tylko na wyrób, na pewno nie na podłogę. Zależność proporcji - szerokości do grubości elementu w przypadku podłóg warstwowych nie ma większego znaczenia, a w przypadku ich przyklejenia do posadzki - żadnego. Jeszcze jedna istotna uwaga, gotowce lakierowane fabrycznie posiadają cienką warstwę lakieru, co przenosi się na trwałość podłogi /stąd ograniczona i obwarowana wieloma zależnościami gwarancja/. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 12.01.2010 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Na wypadek jakby ktoś nie zauważył to post Antique jest wredną kryptoreklamą. Jak jesteś producentem albo sprzedawcą - to pisz o tym wprost, ja od Ciebie na pewno nie kupię po takiej zagrywce. Fuj fuj. Przecież nie ma nawet nazwy firmy. A że tylko dwa posty i oba o podłogach... No cóż, użytkownik zarejestrował się dziś, więc od czegoś musi zacząć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 12.01.2010 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Dodam, że akacja zmienia kolor pod wpływem światła dziennego. Inne drewna zresztą też. warto jednak wiedziec na jaki ponieważ to właśnie z tym kolorem mieszka się przez kilka albo i dłużej lat aż do następnęgo cyklinowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia_z_lasu 12.01.2010 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Na wypadek jakby ktoś nie zauważył to post Antique jest wredną kryptoreklamą. Jak jesteś producentem albo sprzedawcą - to pisz o tym wprost, ja od Ciebie na pewno nie kupię po takiej zagrywce. Fuj fuj. Przecież nie ma nawet nazwy firmy. A że tylko dwa posty i oba o podłogach... No cóż, użytkownik zarejestrował się dziś, więc od czegoś musi zacząć. Gdy ja czytałam ten post, jeszcze się wyświetlał adres strony www użytkownika Antique. Potem go wyłączył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 12.01.2010 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 jarekkur pliz co dać na białą bejcę? ten olejowosk PNZ nie budzi mojego zaufania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANTIQUE 13.01.2010 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 nic nie sprzedaję i nic nie produkuję , to moje pierwsze w życiu forum - rozumiem , że niewiedza nie tłumaczy wpadek ale ponieważ większość zachwala(lub nie) różne firmy , podałam adres firmy w której zakupiłam fajne deski. Już wiem, że tak się nie robi. przepraszam i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 13.01.2010 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Antique nie przejmuj się. Jak jesteś sprzedawcą to i tak w końcu wyjdzie a jak nie to też będzie widać. A reakcjami choć może przesadzone się nie dziw. Co innego 'polecenie' jakiegoś produktu przez użytkownika który jest od trzech lat na forum albo ma jakiś rekord wpisów a co innego jak nowy użytkownik z ilością postów sztuk jeden wpada i pisze: jestem zadowolony z firmy X jest najcudowniejsza na świecie. Mam nadzieje że zauważasz różnice. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANTIQUE 13.01.2010 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 jasne, dzięki za słowa otuchypozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anka_n 17.01.2010 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Antique, sliczna masz podloge!!!! co to za drewno? i jaki wymiar deski? wyglada na szersza niz standardowo....czy mi sie zdaje? jest cudna i tez taka chce! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 17.01.2010 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Różnica między olejem a lakierem jest dość prosta.Musiałam wymienić jedną klepkę pod ilejem - wycięta , włożona nowa, zaolejować i gotowe.A teraz mam wyciek pod podłogą lakierowaną. Wycięte klepki, trzeba cyklinować, lakierować cały pokój. Proste ? No właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANTIQUE 18.01.2010 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 anka_n - też mi się podoba to jest decha dębowa, 16 cm. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgataSS 18.01.2010 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 ja się jeszcze nie zastanawiam czy olejowany czy lakierowany parkiet. Na razie mam problem czy mogę mieć parkiet czy muszę wybrać panele. Czy ktoś z was kładł deski na ogrzewanie podłogowe? W całym domu będę miałą podłogówkę, a oczywiście w sypialniach i salonie chciałabym drewno. Jakie drewno nadaje się w tym wypadku?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 18.01.2010 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Agatapo pierwsze nie jesteś zdana na panele. niemniej jednak wchodzi w grę tylko parkiet 'specjalny' czyli warstwowy. nie możesz mieć litego drewna, no chyba że będzie to mozaika przemysłowa a i to pod dodatkowymi rygorami. jest dużo gotowych klepek warstwowych (vide finishparkiet paratdos czy quick parquet). przy każdym rodzaju drewna producenci zaznaczaja czy sie nadaje czy nie na ogrzewanie podłogowe. z tego co pamiętam absolutnie odpada buczyna. za to najlepszym drewnem uznaje się merbau. niemniej jednak wiele innych gatunków jak najbardziej 'zadziała' na podłogówce. u mnie będzie jesion dąb i palisander. inna sprawa że podłogówka podłogówce nierówna. to nie jest produkt zestandaryzowany a przynajmniej nie w takim zakresie o jakim myśle. powinnaś poinformować instalatora jakie będzie wykończenie posadzki w poszczególnych pomieszczeniach (jeśli parkiet to wraz z podaniem grubości klepki - najczęściej 11 lub 14 mm - to drugie z punktu widzenia użytkowości lepsze) tak aby grzejnik podłogowy był wystarczająco wydajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts