Olleo 30.07.2014 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 ja mam wrażenie, że olejowana podłoga łatwo łapie brud w postaci pyłu, czy kurzu - w każdym razie moje schody na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zjadammisie 05.08.2014 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 Olleo zgadzam sie w 100%. wszelki kurz jest dużo bardziej widoczny... właśnie się męcze z sprzątaniem po remontowym:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 05.08.2014 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 (edytowane) Olleo zgadzam sie w 100%. wszelki kurz jest dużo bardziej widoczny... właśnie się męcze z sprzątaniem po remontowym:/ dlatego 1 wsza pielegnacje oleju najlepiej zrobic tuz po wszystkich fachowcach..na pare dni przed wprowadzka.. Edytowane 14 Sierpnia 2014 przez ghost34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 06.08.2014 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 Taki mam właśnie plan - Bona Carl's 25 za jakies 2 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zjadammisie 07.08.2014 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 Pierwsza pielegnacja- czyli użycie mydła specjalnego? -ja dodatkowo mam problem gdyż zepsułam sobie kawałek podłogi. mam jaśniejszą plame 3cmx3cm. czym ja potraktować? wodą z mydłem specjalnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atheo 10.08.2014 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2014 Witam, zaolej owalem taras z deski bangkirai olejem firmy Koopmans Olej HOUTOLIE bezbarwnym i po drugim zaolej owaniu taras nie wysechł, klei sie juz drugi tydzień. Mieliście Państwo podobny problem ? jak z tym sobie poradzić ? jest na to jakas metoda ? pozdrawiamWiktor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 11.08.2014 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 pytanko. Dwa tygodnie temu skonczono u mnie parkiet debowy olejowany. Od tego momentu od czasu do czasu cos strzela. Dzis zauwalylem, ze w kilku rogach i w paru miejscach na krancach jest pusty dzwiek. Nie wiem, czy odspoil sie od kleju i to te dzwieki, czy za malo kleju w tych miejscach bylo dane. Wg mnie to wada wykonania. Co parkieciarz z tym moze poczac i czy powinien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 14.08.2014 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 Witam, zaolej owalem taras z deski bangkirai olejem firmy Koopmans Olej HOUTOLIE bezbarwnym i po drugim zaolej owaniu taras nie wysechł, klei sie juz drugi tydzień. Mieliście Państwo podobny problem ? jak z tym sobie poradzić ? jest na to jakas metoda ? pozdrawiam Wiktor Dałeś w takowym razie znacznie za duzo...na egzoty ktore są gatunkami o b duzej gestosci daje sie raz i dopiero po jakims czasie sie poprawia..obawiam sie ze tylko mechanicznie mozesz to usunac ale lepiej podpytaj przedstawiciela producenta czy nie maja jakowegoś zmywacza choc szczerze watpie:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 14.08.2014 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 pytanko. Dwa tygodnie temu skonczono u mnie parkiet debowy olejowany. Od tego momentu od czasu do czasu cos strzela. Dzis zauwalylem, ze w kilku rogach i w paru miejscach na krancach jest pusty dzwiek. Nie wiem, czy odspoil sie od kleju i to te dzwieki, czy za malo kleju w tych miejscach bylo dane. Wg mnie to wada wykonania. Co parkieciarz z tym moze poczac i czy powinien? Nie nie powinien jeśli- Jesli klepki nie "klawiszują" tzn nie "chodzą góra dół" to wszystko jest w porzadku norma mowi o tem ze 40% deszczułki jeśli jest podklejona to jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 14.08.2014 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 Pierwsza pielegnacja- czyli użycie mydła specjalnego? -ja dodatkowo mam problem gdyż zepsułam sobie kawałek podłogi. mam jaśniejszą plame 3cmx3cm. czym ja potraktować? wodą z mydłem specjalnym? Jaki olej marka typ..przebarwieniem sie na oleju nie przejmuj zaniknie samo..choc to potrwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 14.08.2014 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 Nie nie powinien jeśli- Jesli klepki nie "klawiszują" tzn nie "chodzą góra dół" to wszystko jest w porzadku norma mowi o tem ze 40% deszczułki jeśli jest podklejona to jest ok. troche chodza - parkieciarz mowi, ze w takich miejscach wstrzyknie klej pod spod. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zjadammisie 14.08.2014 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 Olej Woca Majster (naturalny bez barwienia). Na podłodze była szara plama - podejrzewam ze to była farba. Zaczełam ją scierać. Po jakimś czasie okazało się że miejsce tarcia wygląda jak surowe drewno, i jest dużo jaśniejsze od reszty podłogi. Co z tym zrobić?? Drugi problem to to że znalazłam kilka dodatkowych plam tej farby. Na razie ich nie dotykam bo nie wiem co z nimi zrobic:( Jaki olej marka typ..przebarwieniem sie na oleju nie przejmuj zaniknie samo..choc to potrwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 20.08.2014 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Olej Woca Majster (naturalny bez barwienia). Na podłodze była szara plama - podejrzewam ze to była farba. Zaczełam ją scierać. Po jakimś czasie okazało się że miejsce tarcia wygląda jak surowe drewno, i jest dużo jaśniejsze od reszty podłogi. Co z tym zrobić?? Drugi problem to to że znalazłam kilka dodatkowych plam tej farby. Na razie ich nie dotykam bo nie wiem co z nimi zrobic:( Zakupic olej miejsca z farba oczyscic oleju troszke na sciereczke, wetrzec ..raz po 12-24 g drugi raz i tyle..plamy jak powiadam zanikna choc to potrwa a jesli miejsca sie beda bardziej wyświecac..to kilka myć podczas normalnego uzytkowania tez cała posadzkę pod tymże względem stonuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 20.08.2014 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 pytanko. Dwa tygodnie temu skonczono u mnie parkiet debowy olejowany. Od tego momentu od czasu do czasu cos strzela. a co z tym? Dzwiek, jakby cos upadlo na podloge, choc w tych pokojach jest pusto. Odspaja sie? Pracuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 23.08.2014 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2014 pracuje. Wysoka wilgotność/niska wilgotność powoduje, że pracuje. Jatoba mi nie strzelała, ale jesion (na poddaszu) potrafił mnie postawić w nocy na równe nogi. Ale tylko pierwszy sezon grzewczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bettka 25.08.2014 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2014 Dzień dobry, jakie oleje barwione (producentów) polecacie? Słyszałam o Osmo, czy coś jeszcze? Szukam czegoś, co zbliżyłoby dąb lub jesion kolorystycznie do orzecha amerykańskiego. Gdzie (Warszawa) można zobaczyć próbki takich wybarwień? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konevka 01.09.2014 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2014 Stara technika lakierowania jest o wiele bardziej wytrzymała. Nikt nie lubi cyklinowania a zwłaszcza co kilka lat, bo dużo sprzątania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 02.09.2014 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2014 mam takie pytanko:planowana jest deska trójwarstwowa klejona po posadzki - jak przygotować wylewkę? bo idealnie gładka to ona nie jest... są nierówności lekkie - pod płytki to nie przeszkadza bo klei zalepia a czy klej pod deski robi to samo?czy może lepiej kłaść na pływająco? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Flawia 02.09.2014 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2014 mam takie pytanko: planowana jest deska trójwarstwowa klejona po posadzki - jak przygotować wylewkę? bo idealnie gładka to ona nie jest... są nierówności lekkie - pod płytki to nie przeszkadza bo klei zalepia a czy klej pod deski robi to samo? czy może lepiej kłaść na pływająco? Pod deskę klejem nie wyrównasz, jego się daje mniej niż 1 mm. Jeśli ułożysz na pływająco, to będą Ci stukały jak panele. Nie wiem, kto Ci będzie kładł podłogę, ale jeśli kupujesz z montażem, to firma wszystko Ci powie, co i jak z posadzką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 02.09.2014 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2014 Pod deskę klejem nie wyrównasz, jego się daje mniej niż 1 mm. Jeśli ułożysz na pływająco, to będą Ci stukały jak panele. Nie wiem, kto Ci będzie kładł podłogę, ale jeśli kupujesz z montażem, to firma wszystko Ci powie, co i jak z posadzką. Zastanówmy się, co znaczy przykleić deskę? Czy dać milimetr kleju i tam gdzie sięgnie, to przyklei a gdzie nie sięgnie, to nie przyklei i po co tam klej? W efekcie będziemy mieli podłogę w części przyklejoną a w części pływającą. Wylewki po przeszlifowaniu mają różną porowatość i wiele drobnych nierówności, które trzeba wypełnić klejem aby solidnie zespolić deskę z wylewką. Ilość kleju jest tu sprawą, którą można określić po zamontowaniu podłogi. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts