ghost34 18.11.2015 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 Dzien Dobry zagladam chcoc ostatnio rzadziej znacznie napisze pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 17.04.2016 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2016 (edytowane) Ghost, czy masz "dojście" do oil soap Vermeistera? Potrzebuję kupić ze 3 litry bo okazało się, ze to jedyne mydło, po którym mój pies nie ma uczulenia (leży na parkiecie). Na aledrogo sprzedaje jakiś parkieciarz z Krakowa, wysłałam mu pytanie tydzień temu i zero odzewu. Jak on sprzedaje tak, jak odpowiada, to strach płacić kasę z góry aa znalazłam coś w necie, na razie kupiłam Edytowane 17 Kwietnia 2016 przez EZS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 17.04.2016 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2016 Ghost, czy masz "dojście" do oil soap Vermeistera? Potrzebuję kupić ze 3 litry bo okazało się, ze to jedyne mydło, po którym mój pies nie ma uczulenia (leży na parkiecie). Na aledrogo sprzedaje jakiś parkieciarz z Krakowa, wysłałam mu pytanie tydzień temu i zero odzewu. Jak on sprzedaje tak, jak odpowiada, to strach płacić kasę z góry jutro zadzwonie w pare miejsc i dam znac ale co ty masz zrobione i czym ze musisz myc tym mydlem?? cleanerem loby probowalas i tez ma uczulenie?? na priv ci dam numer do siebie przypomnij sie obacze co sie da zrobic.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 26.04.2016 04:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 A ja mam takie pytanie o odnowienie powłoki.4 lata temu podłogę pokryłem olejem euku-ol 2 plus HS firmy Eukula poten zgodnie z zaleceniem producenta nałożyłem refresh. Obecnie w niektórych miejscach powłoka zużyła się i chciałbym ją odnowić. Tylko jak to zrobić? Czy zdjąć jakimś środkiem ta starą powłokę następnie położyć olej i refresh, czy tylko np przeszlifować jakimś padem i potem nałożyć refresh? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 26.04.2016 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 A ja mam takie pytanie o odnowienie powłoki. 4 lata temu podłogę pokryłem olejem euku-ol 2 plus HS firmy Eukula poten zgodnie z zaleceniem producenta nałożyłem refresh. Obecnie w niektórych miejscach powłoka zużyła się i chciałbym ją odnowić. Tylko jak to zrobić? Czy zdjąć jakimś środkiem ta starą powłokę następnie położyć olej i refresh, czy tylko np przeszlifować jakimś padem i potem nałożyć refresh? pozdrawiam Po pierwsze..jak sie zuzyla..jesli tylko mocno zmatowila sie..umyc i nalozyc refreshera jesli masz juz do zywego drewna gdzieniegdzie odkurzyc, umyć zmatowić polerka siatka 220..nalozyc olej a pozniej refresher..i tyle raz na dwa lata jakbys stosowal tylko refresher..to nie byloby problemow i mialbys zawsze fajna posadzkę..pozdrawiam "Duchowo" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 26.04.2016 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 a jakbym chciał powiedzmy zmienić olej na inny to też tylko siatką szlifować czy jakoś inaczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milkawawa 29.04.2016 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 Witam, czy mogę prosić o informację, czy na zaolejowaną podłogę mogę nałożyć jakąś pastę żeby uzyskać efekt błyszczącego parkietu? jeśli jest taka pasta to proszę o informacje jaka i czym to nakładać (100m parkietu). Ważne żebym mogła to zrobić sama i żeby nie było plam. Kiedyś próbowałam nakładać pastę Libella ale nie uzyskałam pożądanego efektu a jedynie plamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Erko43 30.04.2016 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2016 O ja bym się też z chęcią dowiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 02.05.2016 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2016 Witam, czy mogę prosić o informację, czy na zaolejowaną podłogę mogę nałożyć jakąś pastę żeby uzyskać efekt błyszczącego parkietu? jeśli jest taka pasta to proszę o informacje jaka i czym to nakładać (100m parkietu). Ważne żebym mogła to zrobić sama i żeby nie było plam. Kiedyś próbowałam nakładać pastę Libella ale nie uzyskałam pożądanego efektu a jedynie plamy. Nikt ci nie odpowie na to pytanie z prozaicznego powodu..nie podalaś marki i nazwy oleju , który jest nałożony..bardzo dużo firm posiada takie srodki..ale sa na bazie woskow..i bedzie sie swiecic za to pielegnowac bedziesz co miesiąc:P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milkawawa 04.05.2016 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2016 Nikt ci nie odpowie na to pytanie z prozaicznego powodu..nie podalaś marki i nazwy oleju , który jest nałożony..bardzo dużo firm posiada takie srodki..ale sa na bazie woskow..i bedzie sie swiecic za to pielegnowac bedziesz co miesiąc:P. nie podałam marki celowo gdyż olej jest g..niany (PALLMANN SOYABASE), podłoga farbuje (dotknięta jasna ścierka do podłogi przybiera kolor ciemnożółto-brązowy). Rozważamy wycykllinowanie i położenie lakieru ale zanim to zrobimy może da się ją jakoś reanimować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 11.05.2016 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 mozna po przeprowadzeniu prob najprawdopodobniej mozna.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milkawawa 11.05.2016 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 mozna po przeprowadzeniu prob najprawdopodobniej mozna.. a konkretniej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 18.05.2016 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2016 dokladniej to znajdz srodek pt wax remover i sprobuj usunac za pomoca bezowego-czarnego pada te twoja soybase to powinno byc dosc latwe..potem naciagnij jak ci zalezy na polysku czego ja wcale nie polecam...jakies osmo olejowosk i przypatrz sie efektom jesli beda zadowalajace lecisz z cala posadzka w ten sposob jesli nie cyklinowanko proste.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulek123 06.06.2016 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2016 Witajcie, przebrnęłam przez cały wątek ale nadal nie jestem pewna jak należy dbać o podłogę olejowaną. Jestem świeżą użytkowniczką podłóg dębowych. Zostały one poolejowane mechanicznie olejem woca - lekko bielone. Od tego czasu minęły 3 m-ce. Póki co tylko myłam tę podłogę wodą z mydłem. Chciałabym o nią prawidłowo zadbać ale nie wiem jak. Czy mam ją ponownie olejować tym samym olejem czy może kupić refresh? Czy powinnam używać produktów tej samej firmy co przy pierwszym olejowaniu czy mogę zmienić na Osmo czy Loba? Co polecacie? jak wykonać takie olejowanie własnoręcznie? Czy wystarczy nałożenie pędzelkiem lub wałkiem i następnie zebranie nadmiaru i wycieranie bawełnianą szmatką? A może są inne sposoby?Poza podłogą mam od niedawna dębowe stopnie schodów. Jeszcze ich nie impregnowałam. Jak i czym to zrobić. Proszę o konkretne wskazówki. Z góry wielkie dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kryst1an 09.06.2016 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2016 Szanowni, Moja olejowana podłoga ma już ponad 5 lat. Jest to dąb szczotkowany zaolejowany preparatami firmy Saicos.Staram się dbać o nią zgodnie z wytycznymi itp. jednak po umyciu i zabezpieczeniu (SAICOS Ecoline Wax Care) dedykowanymi preparatami mam wrażenie że warstwa hydrofobowa jest bardzo delikatna. Pozostawione krople wody z czasem wnikają w drewno. Doradźcie proszę jak można przywrócić podłodze dawną świetność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataSlawek 10.06.2016 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2016 NO i przyjechali fachowcy zaolejować podłogę na 100 m2 zużyli jakimś cudem tylko 2/3 puszki 2.5 litra. Deski fazowane, nie wybrali z rowków nadmiaru oleju, zrobiła się z tego miejscami taka galaretka, po wejsciu w takie miejsce roznosi się potem olej i zostają dropki oleju na podłodze, najgorzej jest na parterze. Krawędzie pozostawiane nie wspomnę już o miejscach pod drzwiami balkonowymi, firma z dyplomami itp, szkoda gadać. Jak dojść z tym do ładu, tzn jak pozbyć sie nadmiarów, żeby nie robić plam, czy mam gwarancję, że reszta prac jest ok skoro według producenta z puszki powinno wyjść około 70m2 a im z 103 m2 została jesze 1/3?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 15.06.2016 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2016 NO i przyjechali fachowcy zaolejować podłogę na 100 m2 zużyli jakimś cudem tylko 2/3 puszki 2.5 litra. Deski fazowane, nie wybrali z rowków nadmiaru oleju, zrobiła się z tego miejscami taka galaretka, po wejsciu w takie miejsce roznosi się potem olej i zostają dropki oleju na podłodze, najgorzej jest na parterze. Krawędzie pozostawiane nie wspomnę już o miejscach pod drzwiami balkonowymi, firma z dyplomami itp, szkoda gadać. Jak dojść z tym do ładu, tzn jak pozbyć sie nadmiarów, żeby nie robić plam, czy mam gwarancję, że reszta prac jest ok skoro według producenta z puszki powinno wyjść około 70m2 a im z 103 m2 została jesze 1/3?! reczniki papierowe w reke i usunac...ale jak przyschnie to juz tylko mechanicznie..mozna to usunac..a czy to byla warstwa 1wsza czy druga?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 15.06.2016 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2016 dawna swietnosc..na preparatach z woskiem..no to juz trzebaby to obejrzec..ale w/g sztuki..posadzke sie powinno zmyc. bardzo gruntownie najlepiej polerka z inwazyjnym dosc padem.. , a pozniej.nalozyc w zaleznosci od stanu...olej plus zabezpieczenie ..badz zabezpieczene..samo.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataSlawek 04.07.2016 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 Była tylko jedna warstwa nakładana, tzn był olej fabryczny ale on się wogóle nie trzymał deski, fachowcy zmyli to co zostało jakimś środkiem Bona a następnie nanosili olej loba, zauważyłem też że nie czekali, tylko od razu bylo jechane padem, na 100m2 zużycie jeden pad zielony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 05.07.2016 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2016 (edytowane) Była tylko jedna warstwa nakładana, tzn był olej fabryczny ale on się wogóle nie trzymał deski, fachowcy zmyli to co zostało jakimś środkiem Bona a następnie nanosili olej loba, zauważyłem też że nie czekali, tylko od razu bylo jechane padem, na 100m2 zużycie jeden pad zielony. W/g mnie zuzycie akurat mieli..dobre..bo ten olej jest bardzo wydajny..i nie patrz w karty loby bo one nic nie daja, czemu zielony pad nie wiem..ale widocznie było trzeba inwazyjniej.. Ja bym po zielonym trzasnol dla efektu jeszcze ze 2-3ema bialymi badz pieluszkami tetrowymi przejechal.. Jesli posadzka jest fazowana robi sie we dwoch(jeden ogarnia fazy i recznie po obrysie drugi po nim poleruje)...i wlasnie ten drugi raz...na swiezo..sluzy do tego aby wiekszosci ..oleju w fazach i kropek jakowys na samej posadzce uniknac .. Ctzn ze olej sie fabryczny deski nie trzymal?? Nie wiem..jego przecie nie ma byc..on jest wpity w deszczółki..dlatego loby poszlo..mniej..bo deska byla juz 1 powloka nasiaknieta.. (nie wierze ze jednym zielonym padem ..jak zrobiono nie ma kółek w oleju po polerce..i olej jest ladnie wykonany estetycznie) , a co do pozostalosci w fazach ostroznie da sie usunąc ale mechanicznie skrawkiem papieru jakies 120-150..ostroznie..nawet jak dojdziesz do drewna surowego to kup parkiet oil de luxe 2 krople na szmatke i zatrzyj tym to miejsce sladu nie bedzie.. Pozdrawiam "Duchowo" Edytowane 5 Lipca 2016 przez ghost34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts