NatkaB 07.05.2005 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2005 Mam kosiarkę spalinową (hanseatic stiga). Jak ustawić (i czy w ogóle można) wysokość koszenia trawy? Teraz przycina bardzo krótko (ok. 2 cm) i w miejscach, gdzie mam starszą trawę - trawnik wygląda jak ściernisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 07.05.2005 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2005 w mojej spalinówce regulacja znajduje się przy przednich kółkach, takie wystające wajchy do przestawiania wysokosci kółek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 07.05.2005 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2005 w mojej spalinówce regulacja znajduje się przy przednich kółkach, takie wystające wajchy do przestawiania wysokosci kółek wajchy są od wewnętrznej strony kółek? (bo nazewnątrz nic nie mam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 07.05.2005 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2005 widać je na zewnątrz. Skoro u ciebie nic nie widać regulacja odbywa się za pomocą przekręcenia śrubek przy tych kołach. Masz jakigos linka do twojej kosiarki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 07.05.2005 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2005 widać je na zewnątrz. Skoro u ciebie nic nie widać regulacja odbywa się za pomocą przekręcenia śrubek przy tych kołach. Masz jakigos linka do twojej kosiarki? przeszukałam już chyba wszystkie zasoby internetu i nie znalazłam. Ja jestem drugim właścicielem tej kosiarki, nie mam instrukcji obsługi (ani konataktu z poprzednim właścicielem ) Pooglądam te koła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 07.05.2005 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2005 Najprawdopodobniej regulację- jeśli jest - masz na wkręcaniu kółek...czyli musisz je spróbować odkręcić i wtedy powinno się ukazać w obudowie kilka otworków na różnych wysokościach ...wybierasz najniżej położony i wkręcasz koło – nie potrzeba do tego narzędzi, i nie jest to skomplikowane – może się okazać, że kosiarka nie ma nawet takiej regulacji... ale za bardzo mi się nie chce w to wierzyć . Pozdrawiam słonecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lenowo 08.05.2005 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 Sprzet typu Hanseatic jest sprzedawany przez siec marketow budowlanych OBI wchodzaca w sklad koncernu OTTO.Jesli masz gdzies w poblizu jakis market OBI to tam popytaj.Ich kosiarki maja bardzo rozna regulacje wysokosci ciecia , od regulacji na poszczegolnych kolach do regulacji za pomoca dzwigni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej49 08.05.2005 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 A jaka regulacja jest lepsza i niezawodna - na poszczególnych kołach czy za pomoca dzwigni? Z jaką regulacją kupić kosiarkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 08.05.2005 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 Najlepiej z centralną - to oczywiste- jednym ruchem zmieniasz bez problemu wysokość, i nie musisz biegać od kółka do kółka pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 09.05.2005 05:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 Najprawdopodobniej regulację- jeśli jest - masz na wkręcaniu kółek... Pozdrawiam słonecznie faktycznie, reguluje się na wkręcaniu kółek. Ale... okazało się, że już jest ustawiony najwyższy poziom Czyli ok 2-3 cm ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 11.05.2005 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 a jakie można wyczarować cuda kosiarką...http://www.angliangardener.co.uk/lawncare/lawn.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
silver200 12.05.2005 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 Witam wszystkich, to mój pierwszy post tutaj:) Mam pytanie: czy ostrze kosiarki się ostrzy?? mam kosiarkę już rok i jakby zaczęła "strzępić" trawę, jeśli się ostrzy to jak?? jakas instrukcja?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 12.05.2005 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 ostrzy się, najlepiej w serwisie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
silver200 12.05.2005 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 ostrzy się, najlepiej w serwisie A może da się samemu? prawde mówiac nie bardzo stoję z czasem, zeby podjechać do serwisu, więc myslałem, że zrobiłbym sam. To co? lepiej jechać do serwisu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 12.05.2005 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 Da się samemu - to nie problem, jeśli masz szlifierkę ... wieczorkiem napiszę szczegółowiej jak to się robi pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 12.05.2005 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 Jeśli masz szlifierkę kątową - taką na tarczę z papierem ściernym – to ostrzysz nią – pamiętaj ,że ostrzy się tylko jedną stronę noża – raczej widać na oko, którą ( powinna być cieńsza ) po obu końcach . Nóż najlepiej zamontuj w imadle i pamiętaj o zasadach bezpieczeństwa Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts