Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Biblioteki CAD

Suja69

Recommended Posts

Witam

Jestem studentem i projektuje dom w programie autocad. Potrzebuje gotowych projektow (np meble drzwi okna itp) do ukonczenia projektu. Czy ktos moglby mi pomoc i wskazac jakiegos linka z bibliotekami CAD (najlepiej bezplatnymi - student bez grosza :-? )?

Z gory dziekuje za pomoc!

Pozdrawiam

student bez grosza

I do tego leń a narysowac samemu to juz nie można?

Suja - jesli szukasz gotowych bloków 2D AutoCADa to popieram kolege powyzej - chyba lenistwo przez ciebie przemawia... :-?

Po pierwsze takie bloki to sie na pniu macha, nie mówiąc ze sa ogolnie dostepe - strony www, dolaczane do ksiazek o Autocadzie np biblia Pikonia itp.

Jesli zas szukasz 3D to z tym przyznaje jest trudniej - jesli się oczekuje dodatkowo dobrej jakości to trzeba troche czasu poswiecic, zeby je zmachac. Sama też swego czasu szukalam takowych - troche znalazlam przez Mułka, a troche na zagranicznych stronach. Podstawowe bloki dolaczane sa też to Architecturala. Na szczescie niezle sie sprawa przedstawia jesli chodzi o bloki dot. łaczenek - na stronach np Koła czy Rocki znajdziesz ich mnóstwo - i 2D i 3D.

Powodzenia.

A przy okazji - moze ktoś ma bloki 3D (lub zna producentów którzy takie udostępniają), zwłaszcza mebli kuchennych - chetnie sie powymieniam "zdobyczami" ;)

Oczywiscie ze chodzi mi o biblioteki 3D. Sam probowalem zrobic sporo rzeczy lecz efekt nie byl zadowalajacy. Z meblami 2D nie mialbym problemu. Tak mi sie przynajmniej wydaje 8) Ale 3D jest troche za trudne dla mnie. Dlatego poszukuje pomocy. Nie z lenistwa!

Wojty dzieki za wskaznie stronek z meblami lazienkowymi. Bardzo sie przydaly. Mam nadzieje ze teraz moj dom bedzie chocial troche przypominal normalny. :wink: