Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dyskryminacja rodzin z dziećmi...

aaa

Recommended Posts

wiecie co, ja podłożę głowę pod topór na ochotnika,

dzieci są bardzo ważną częścią mojego życia, ale nie są jego sensem,

miłością do wszystkich dzieci też nie pałam, jedne lubię inne nie

i zdecydowanie szlag by mnie trafił, gdyby na imprezę, którą urządzamy w gronie dorosłych, ktoś przyprowadził swoją wesołą gromadkę

Witamy w klubie. Podkladam swoja glowe obok Twojej...

• Odpowiedzi 193
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ja generalnie jestem za tym by na imprezy rodzinne chodzić z dziećmi a na imprezki towarzyskie bez - tak jak większość przedmówców :wink:

A tak dla ciekawoski 8) - co powiecie na to, że moi sąsiedzi jeżdząc do rodziny wymuszają :o zaproszenie całą rodziną !!! czyli: 2 rodziców, do tego córka 25 lat z parnerem, syn 24 lata z partnerką, córka 23 lata z parnerem i dwójka najmłodszych 15 i 13 lat - to już chyba nie podchodzi pod dzieci i chyba jest lekką przesadą :wink:

A tak dla ciekawoski 8) - co powiecie na to, że moi sąsiedzi jeżdząc do rodziny wymuszają :o zaproszenie całą rodziną !!! czyli: 2 rodziców, do tego córka 25 lat z parnerem, syn 24 lata z partnerką, córka 23 lata z parnerem i dwójka najmłodszych 15 i 13 lat - to już chyba nie podchodzi pod dzieci i chyba jest lekką przesadą :wink:

Jak bliska rodzina - to jestem w stanie zrozumieć. Powiedzmy jesli chodzi o święta. Choć z drugiej strony mogliby tylko delegacje jakąś dwuosobową wystawić :-)

:-))))) a co powiesz na taką sytuację: przyjaciel ma szescioro rodzeństwa ciotecznego, kazde juz zonate lub męzate i dzieciate. Najpłodniejsza samica z tej szóstki ma juz z siódemke własnych szczeniaków. Pozostali niewiele odbiegają od liderki. No i przychodzi Wigilia albo obiad Wielkanocny...:-)

:-))))) a co powiesz na taką sytuację: przyjaciel ma szescioro rodzeństwa ciotecznego, kazde juz zonate lub męzate i dzieciate. Najpłodniejsza samica z tej szóstki ma juz z siódemke własnych szczeniaków. Pozostali niewiele odbiegają od liderki. No i przychodzi Wigilia albo obiad Wielkanocny...:-)

toż to jakaś wyjątkowo silnie związana ze sobą rodzinka jest. Rodzeństwo cioteczne i wspólne święta - pewnie się bardzo lubią/kochają. No cóż, z pewnością wesoło mają.

e, święta, to inna para kaloszy

problemem może być posiadanie dużego salonu z dużym stołem

a poza tym, to bajka

każdy przygotowuje część jedzenia, a prezenty są wręczane w ramach najbliższej rodziny

u nas zdarzały się już Wigilie na ok. 30 osób i powiem Wam, że było bosko

Anekri,

a ci Twoi sąsiedzi zwierzęta też ze sobą ciągną?

muszą być wszędzie lubiani i wyczekiwani

toż to jakaś wyjątkowo silnie związana ze sobą rodzinka jest. Rodzeństwo cioteczne i wspólne święta - pewnie się bardzo lubią/kochają. No cóż, z pewnością wesoło mają.

Tak podrzymują wiezi rodzinne i sie lubią, sa tez mniej więcej rówiesnikami. A maja jako zbiorowość swoja ksywkę "stonka" :-)

Tak podrzymują wiezi rodzinne i sie lubią, sa tez mniej więcej rówiesnikami. A maja jako zbiorowość swoja ksywkę "stonka" :-)

No kurcze nie dziwię się tej ksywce. Toż tam ich z pół setki jest (w każdym razie zdecydowanie więcej niż 34) :) Po takich wspólnych świętach to pewnie z tydzien w samotności odpoczywają. Choć nie, to niemożliwe, dzieciaki są przecież...

No kurcze nie dziwię się tej ksywce. Toż tam ich z pół setki jest (w każdym razie zdecydowanie więcej niż 34) :) Po takich wspólnych świętach to pewnie z tydzien w samotności odpoczywają. Choć nie, to niemożliwe, dzieciaki są przecież...

Nie wspomniałem ze przyjaciel tez ma dzieci (3) i brata rodzonego (plus zona i 1 dziecko. Trzeba też wspomniec o najstarszym pokoleniu (chociaz nie jest takie znów najstarsze)c zyli ich rodzicach, to następna czwórka. Przez te ilośc zatracił rachube kto ma ile dzieci, a juz znajomośc imion małych kuzynków to oddzielny problem :-)

ja tam się nie dziwię tej rodzince... pozazdrościć slinych więzów rodzinnych.

Ja też mam taką idee fix, żeby nasz dom uczycnić centrum życia rodzinnego, rodziny bliższej i dalszej. Na Wielkanoc na obiedzie miałam ok. 20 gości, a ostatni weekend na rocznicę ślubu w pewnym momencie było ponad 40 dorosłych i 2o-ściro dzieci. szcęsliwie mamy bardzo duży salon i początki ogrodu, więc goście mają się gdzie pomieścić. A po imprezie odpoczywałam zaledwie pół dnia... wszystko jest dla ludzi... :)

trzeba tylko zatrudnić jaką panią lub dwie panie do pomocy.... :)

Pozdrawiam,

gaga2

Gość M@riusz_Radom

Oj tam, takie duże imprezy są lux, po najlepszej w tym roku to dwa dni trzeź ....... odpoczywałem znaczy się (choć na codzień stronię od alkoholu)

Od razu mówie, że tak wesołej i kulturalnej gromadki to pewnie nikt z Was nie widział. Nawt sąsiad kolegi (przez płot) przyszedł z małżonką i dorosłym synem (nie licząc flaszki) bo powiedział, że i tak spać nie mogą przez te śpiewy to chociaż się przyłączą do śpiewania. Bawili się wyśmienicie z tego co wiem ;)

Na szczęście impreza była tylko z dorosłymi, pewnie gdyby były dzieci to byśmy tak nie popłynęli, bo tak troche głupio byłoby przed dzieciakami, nawet obcymi..

O mój rozmaryyyyynieeeee.... ;)

A spróbujcie znaleźć ofertę wczasów za granicą dla 2+3, prawie niemożliwość, a jak już to albo w lichych hotelach, albo w nieatrakcyjnych miejscowościach. Zresztą w kraju nie lepiej, tylko w agroturystyce nie ma kłopotu.

Bo model 2+3 jest za granica niemodny i nie ma to nic wspolnego z dyskryminacja ;)