am 18.02.2004 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2004 A to ciekawe - u mnie też był klopot z zamkniem - na szczęście nie miałem żadnych problemów - pan od Winkhausa przyjechał szybko, coś tam wyczyścił i jest OK Pozdrawiamam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 18.02.2004 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2004 amTe pękające płyty gipsowo-kartonowe to chyba urok (czyt. przekleństwo) nowych domów. U nas więźba jest jak najbardziej w porządku, a płyty pękają, zwłaszcza przy łączeniu skosu z murem. Najbardziej jest to widoczne w pokojach dzieci, gdzie jest rozprowadzenie ciepłego powietrza z kominka i przy suficie jest naprawdę ciepło. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 18.02.2004 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2004 Taaaaaa ... DGP z kominka chyba rzeczywiście ma w tym swój udział. Ale to "pocieszające" że nie tylko u mnie pęka. Ja się tym nie przejmuję - za to moi znajomi też niedawno się wprowadzili i pękanie bardzo im przeszkadza. Myślę że po kilku latach to się jednak ustabilizuje i po następnym szpachlowaniu/malowaniu będzie OK Pozdrawiam am Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 18.02.2004 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2004 co do pękających płyt to ja jeszcze poddasze mam niewykończone, ale coś mi mówił jeden z wykonawców że najlepiej na wszystko dać tapetę....tylko jaką...z włóknem szklanym?? cholerka, nie pamietam ta tapeta podobno pracuje razem z więźbą i na zewnątrz nie widac żadnych pęknięć, a można wybrać sobie jakąś fajną fakturę tapety i potem ja malować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 18.02.2004 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2004 Właśnie przeczytałam o Twoich kłopotach U nas z kotłem było to samo - wyskakiwał ten sam błąd (02) i kocioł się wyłączał Jacek zadzwonił do Viessmana i tam od razu powiedzieli nam co trzeba zmienić (najprawdopodobniej Jacek zadzwonił już po Twoich telefonach i rozmawiał z tym serwisantem co Ty. Dobrze, że przetarłeś szlaki ) U nas też pękają płyty gk - mamy podejrzenie, że były wilgotne i teraz jak w domu jest ciepło i dobra wentylacja to pękają na łączeniach jak głupie Już nie powiem co mnie trafia jak to widzę - na wiosnę nasza ekipa ma to poprawiać bo teraz nic poprawki nie dają Zużylismy 362 m3 propanu (od listopada do wczoraj) - troszkę mniej niż Ty. Najwięcej poszło w styczniu (120 m3) bo nie używaliśmy kominka - była robiona obudowa. A tak w miesiącu wychodzi ok. 100 m2. W tym miesiącu jak na razie zużyliśmy tylko 22 m3 gazu a jako, że do końca miesiąca już niewiele czasu to dużo tym razem nie zapłacimy Z oknami też mam problem - bardzo ciężko zamykały się drzwi tarasowe i jak przyjechał pan od Gebauera, żeby je wyregulować, okazało się, że drzwi są od zewnątrz wypaczone (dlatego tak ciężko się zamykały). Właśnie czekamy na ich wymianę. A mam jeszcze jeden kłopot - przy silnych wiatrach cofa się powietrze w kominie do wewnątrz Komin jest dobrze zrobiony więc nie wiemy co się dzieje. Dym się cofa tak, że aż uchodzi rurą, którą kominek pobiera powietrze z zewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 18.02.2004 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2004 No to witaj w klubie Maluszek . A swoją drogą to kiedy się przeprowadzacie? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 18.02.2004 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2004 No właśnie się pakujemy W tym tygodniu kończą schody i przeprowadzka chyba w przyszłym. Już mam dosyć pakowania Po co ludzie zbierają tyle rzeczy Już zapakowaliśmy tonę pudeł a końca nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 18.02.2004 09:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2004 Na pocieszenie napiszę tylko tyle, ze na wiosne muszę chyba zamówić kontener i wyrzucić wszystkie śmieci ze strychu - tyle sie tego nazbierało - a przecież mieszkam dopiero kilka miesiecy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 18.02.2004 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2004 Proszę nie załamuj mnie Najchętniej to pozbyłabym się wszystkiego i wprowadziłabym się do pustych ścian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 18.02.2004 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2004 jejku ale u ciebie ładniejak wszyscy dzielnie walczysz i jak widać z dobrym skutkiem. w temacie podłogówka - jaki piec wziąłeś? ja planuję podłogówkę na całości, wbrew różnym opiniom.trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 18.02.2004 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2004 popieram i takie wszystko dopieszczone aź chce się rzucać okiem gratulki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 18.02.2004 15:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2004 jejku ale u ciebie ładnie jak wszyscy dzielnie walczysz i jak widać z dobrym skutkiem. w temacie podłogówka - jaki piec wziąłeś? ja planuję podłogówkę na całości, wbrew różnym opiniom. trzymam kciuki Gorąco polecam podłogówkę w całym domu. Bardzo jesteśmy z tego zadowoleni. Mam kocioł gazowy - kondensacyjny - -przy podłogówce ma to jak nabardziej sens. Dokładnie mam Vitodens 200 Viessmana i jak na razie jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 18.02.2004 15:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2004 Dzieki magiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 19.02.2004 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 am - dzięki raz jeszcze za pamieć jak na dzień dzisiejszy jestem umówiona z Kasiorkiem, więc nie chciałbym mieszać pozdrawiam i do zobaczenia w sobotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula 26.02.2004 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2004 Am, zaluje ze sie nie spotkalismy na spotkaniu Muratora. Kiedy czytam twoj dziennik to moge sie podpisac pod pewnymi zdaniami obiema rekami. Co do wiercenia w gresie to nie wiem jak sobie z tym poradziles w kilkanascie minut. Mojemu mezowi zajelo to caly weekend, zniszczyl przy tym kilka wiertel oraz zarysowal plytke (i nie moge tej rysy nijak usunąc) . Jesli chodzi o wieszanie karniszy mam te same przemyslenia, w ogole wydaje mi sie ze gdzie by nie trzeba bylo wywiercic dziury tam zawsze jest albo betonowe nadproze albo wrecz zbrojenie. W zwiazku z tym zakladam ze wywiercenie kazdej dziury zamiast 5 minut zajmuje pol dnia. My tez mamy piec Viessmana ale nie kondensacyjny tylko zwykly oraz pogodowke. W domu jest za cieplo!!!. Nie wiem co z tym zrobic, na razie reguluje temperature poprzez skrecanie termostatow. Serwisant odradzil stosowanie regulacji pokojowej bo czujnik jest tuz nad podloga, gdzie jest podlogowka. Ta podloga na prawde niezle grzeje. Mam ten sam problem z zapachem tylko nie w pomieszczeniu gospodarczym ale w garazu. Jest tam kratka odplywowa do szamba, zaopatrzona w syfon ale problem sie pojawil. Przy czy jest to bardzo dziwne bo nie jest stale tylko co jakis czas. W ogole cos jest nie tak bo ten sam zapach pojawia sie na strychu. Na szczescie oba pomieszczenia mozna odizolowac ale nie podoba mi sie to. Czy juz rozwiazales problem u siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 26.02.2004 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2004 Witaj Anula Jak czytam kto był na spotkaniu to wychodzi na to, ze spotkałem zaledwie 30% osób - nie wiem jak to sie stało "Śmierdzącego" tematu jeszcze nie ruszałem - czekam na wiosnę. Jak uda mi sie rozwiązać - napiszę. Co do wiercenia w gresie to rzeczywiscie wiertła idą - ja się staram wiecić na fugach - łatwiej idzie - ale nie zawsze się da. Pozdr am Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 22.03.2004 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2004 am - no nieźle z tymi kosztami....budujące toto jest pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 23.03.2004 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 http://www.republika.pl/am2am/smieszkam16.jpg Chodzi mi o prysznic.Czy mógłbyś mi powiedzieć:Czy wykonanie takiego cuda jest skomplikowane?Jaka jest odległość między ściankami?Czy taki jest fajniejszy czy teraz wybrałbyś kabinę z brodzikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 24.03.2004 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 Odpisuje dopiero dzisiaj - mam taki zap.. w pracy, ze nie wiem jak się nazywam - nie mam czasu na forum. Ivonesca - zobaczymy po roku - na razie jednak jestem zadowolony - zwłaszcz po komentarzach "zyczliwych" ile to taka chałupa bedzie mnie kosztowała. Jasne, że koszty są wyższe ale przecież komfort życia też inny niż w bloku Magi - taki prysznic robi się bardzo łatwo. W instniejacym pomieszczeniu stawia się ściankę (u mnie z ytonga - kilka godzin pracy murarza). POtem trzeba to zabezpieczyć przeciwilgociowo (jakieś folie w płynie i inne takie) i obkłada się glazurą. U mnie odległości to jakieś 85-90cm - i gdyby było więcej to byłoby jeszcze lepiej - nie miałem wiecej miejsca. Jak na razie nie narzekam - utrzymanie tego jest OK. NIe wiem, jak będzie po kilku latach - jak jest kabina prysznicowa i za bardzo zajdzie kamieniem to mozna ją wymienić - wymiana płytek w łazience to inna bajka. Ja na razie jestem bardzo zadowolony i na pewno ponownie zbudowałbym taki sam. am ps zapomniałem o odpływie - trzeba zamontować w posadzce dobrą kratkę odpływową z syfonem - zeby nie było w przyszłości klopotów Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 24.03.2004 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts