am 19.11.2002 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2002 Maluszek - a jak tam Wasz dach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 19.11.2002 10:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2002 Maluszek - jeszcze jedno. Znalazłem Twój wątek o kotłach Viessman. Odświeżyłem go o moją odpowiedź (niedawno byłem u Viessmana). Czy macie już kocioł? Jeżeli tak to jaki? Podro.. Ps. Widzę, że mamy podobne gusta : dachówka, okna, kocioł ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 19.11.2002 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2002 Am,okna planujemy kupić w przyszłym roku). Rozmawiałam bezpośrednio z panią Gebauer, która twierdzi, że najlepiej składać zmówienia w lutym (koniec sezonu i mogą być większe obniżki). My zdecydowaliśmy się na Gebauera po rozmowach z Plonskim. Potem byliśmy w Milanówku, potem u Alicjanki (ma bardzo ładne okna), żeby zobaczyć je na żywca a nie na wystawce a na końcu trafiliśmy bezpośrednio do Gebauera. Myślę, że możemy złożyć zmówienie razem. Trzeba by się spotkać i porozmawiać.Dach jest już prawie cały zrobiony. Coraz ładniej wygląda. Najprawdopodobniej w tym tygodniu powinni skończyć.Czytałam wątek o kotłach i dopisałam do Ciebie kilka pytań. Jeżeli nie kupiłeś kotła to może też razem możemy złożyć zamówienie i uda nam się załatwić większy rabat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 19.11.2002 12:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2002 Jestem ZA. A może znaleźć więcej chętnych i negocjować jeszcze większe upusty A tak na poważnie to myslę, że naprawde warto rozważyc te wspólne zakupy. Czy wybierasz się na spotkanie grupy warszawskiej do lolka (początek grudnia)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 19.11.2002 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2002 Jeżeli nic nie wypadnie to może będziemy. A Ty? Jeżeli nie to możemy spotkać się wcześniej np. na budowie u mnie lub u Ciebie. Daj znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 19.11.2002 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2002 OK - przechodzę na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 11.12.2002 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2002 porwierdzam wczesniejsze wypowiedzi dotyczące planownia i uporzadkowania niejakiego am http://www.afternight.com/smiles/burnout.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 12.12.2002 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2002 am,czy możesz podać namiary na Twoich tynkarzy,dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 12.12.2002 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2002 Przesyłam na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg 27.01.2003 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2003 Am w Twoim dzienniku na zdjęciu widać, że doprowadzenie powietrza do kominka wykonałeś z kanałów prostokątnych. Jakie mają one wymiary? Wszędzie podają fi (np. 100, 150). Ni wiem jakie są odpowiedniki prostokątne dla kanałów o przekroju okrągłymSą to kształtki metalowe czy z PCV?Pozdrawiam Grzesiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann 28.01.2003 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2003 am zastanów się czy jak podwyższysz okna każde na inną wysokość to będzie dobrze wyglądało z zewnątz np. na jednej ścianie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 28.01.2003 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2003 Greg - faktycznie dałem kanał prostokątny. Niestety nie pamiętam już wymiarów. W sklepie z wentylacją poprosiłem o płaskie kanały na fi100 z przejściówkami na ogrągłe i tyle. Są całe gotowe systemy ze wszystkimi przejściówkami. Kanały są z PCV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 28.01.2003 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2003 ann, Dzięki za uwagę. Na szczęście nie mamy takiego problemu. Jak twierdzi moja żona będzie dobrze Mamy tak "pogibany" domek, że nie ma żadnej prostej ściany zewnętrznej na której sąsiadowałyby okna o różnej wysokości. Dodatkowo mamy różnice wysokości w podłodze co też wpływa na różne wysokości okna od podłogi przy zachowaniu tej samej wysokości na elewacji. Oczywiście od góry wszystkie okna i drzwi balkonowe są na jednakowej wysokości. Jeszcze raz dzięki za komentarz. Jak się zrobi cieplej zrobię kilka fotek elewacji i umieszczę w dzienniku - będziesz mogła ocenić wyniki naszej zabawy z podmurowywaniem okien Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 29.01.2003 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2003 dobrze, że miałes młotek i przecinak :grin: a co z dachem - już nie cieknie? co było przyczyną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alicjanka 29.01.2003 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2003 Am, z tym twoim zdrowiem to widzę pewne analogie do losu innych forumowiczów... Pozdrawiam i UWAŻAJ na siebie! Zdrowie naprawdę jest najważniejsze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg 29.01.2003 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2003 Am dzięki za odpowiedź. Zrobię tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 29.01.2003 15:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2003 Ivonesca Dach nie przecieka (pewnie dlatego, ze nie pada ). Z dekarzem jestem umówiony na później - sprawdzi obróbki komina. Mam nadzieję, że to nic poważnego. Do tej pory problemów nie było. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 29.01.2003 15:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2003 Alicjanka Dzięki! Tak - ja niestety też zauważyłem pewne analogie . Póki co lekarz mnie wygonił z pracy do domu - to sobie troche "odpocznę" z trójką dzieci na głowie - na pewno taka kuracja zrobi mi dobrze na kręgosłup . Pozrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 07.02.2003 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2003 am - powodzenia z przyznaniem kredytu. jak przypomne sobie ile to u nas trwało (BPHPBK) i ile razy trzeba było tam jechać i cos im dowozić - juz nawet po uruchomieniu kredytu, to..no wlasnie lepiej sobie nie przypominać. ciekawa jestem ile zapłacisz za wycene nieruchomosci. ja dalam bez faktury 700PLN, niżej we Wrocku nie schodzilo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 07.02.2003 14:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2003 Mam nadzieje, ze dostarczanie/zbieranie papierków mam za sobą. Robie to za pośrednictwem expandera - wszystko, co mi kazali przywieźć już dostarczyłem. Mam nadzieje, że pieniądze dostanę szybko - ciekawe - zobaczymy Co do wyceny, to na razie znalazłem rzeczoznawcę za 600 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts