Maluszek 07.02.2003 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2003 AM,w zeszłym roku robiłam wycenę i zapłaciłam 700 zł. Jak chcesz namiary to daj znać. Człowiek był polecony z banku (PBKPBH). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 12.02.2003 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2003 am - jak tam sprawa okien u Ciebie?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 14.02.2003 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2003 Uff - właśnie skończyłem mały maraton negocjacyjny w pracy (pięć dni i nocy ) - dlatego nie odzywałem się. W poniedziałek przyjeżdża do mnie pan z Gebauera zrobić pomiary. Okazało się przy okazji, że mój sąsiad (dwie edziałki dalej) też bierze Gebauera i tego samego dnia bedzie mial pomiary - świat jest mały ... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 18.02.2003 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2003 amjaką bramę garażową zamierzasz kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 18.02.2003 14:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2003 Myslę o Hormann Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 19.02.2003 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2003 am - no to rzeczywiscie gust w sprawie kolorow okien mamy ten sam Drewienko z takim kolorem mamy otrzymac z Gebauera...bo im wyszły w chwili gdy tam bylismy. a co do płytek - Alcorense czy to nazwa producenta czy sklepu ? jakos nie napatoczylam sie na taka nazwe, a może warto zobaczyć, bo mnie też interesowałaby taka wersja kolorystyczna na wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 19.02.2003 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2003 Ivonesca: http://www.alcorense.comNiestety po hiszpańsku.Jest taki sklep w okolicy Warszawy (Grodziska Mazowieckiego), w którym zaopatrywała sie m.in Alicjanka. Dosyc duży wybór własnie z tej fabryki. Nie wiem, czy jest to dla Ciebie opcja ze względu na odległośćPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 20.02.2003 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2003 am- dzięki za namiary. Rzeczywiscie jechać do W-wy po płytki to niezbyt dobry pomysł, ale poszukam, może cos mają w okolicach Wrocławia. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 26.02.2003 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2003 am- jak tam kredyt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 26.02.2003 16:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2003 W poniedziałek podpisałem umowę, następnie dostałem "milion" papierków do podpisania/załatwienia/opłacenia w sadach/urzędach skarbowych, ubezpieczalniach itp. We wtorek wziąłem urlop i załatwiłem wszystko z wyjątkiem cesji z ubezpieczeania na życie, które powinienem dostać jutro. Jeżeli to dosatarcze jutro - będę miał pieniądze jutro (tak twierdzi pan z banku) - zobaczymy. Planuje moje przygody opisać w dzienniku - na razie nie mam na to czasu. Generalne wrażenie - szkoda gadać - poziom biurokracji/niekompetencji w instytucjach (zwłaszcza publicznych ale nie tylko) PORAŻAJĄCY - może się wszystkiego odechcieć Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 09.03.2003 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2003 am - co to znaczy "wysokość nadproża minimum 115cm nad wysokość posadzki" Chodziło ci o 215, czy o coś innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 10.03.2003 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2003 amJa mam szerokość drzwi wejściowych 103 cm i co będą kłopoty z zakupem? W jakich firmach się orientowałeś? Napisz coś więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 10.03.2003 13:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2003 $#%#$^@##@!!! Bartt - Oczywiście chodziło o 215 - juz poprawiłem. Te 115 to chyba dla krasnali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 10.03.2003 13:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2003 Zielona. Dokładniej temat wygląda w ten sposób. Norma budowlana (i chyba przepisy ppoż) mówią o minimalnej szerokości otworu drzwi wejściowych jako 90cm. Chodzi również o wygodę. Kiedyś do drzwi stosowano zwykłą futrynę, która wypełniała otwór na drzwi. Ta futryna miała 5 cm grubości z każdej strony. Jak sobie dodasz 90cm+5cm+5cm to wychodzi równo 100cm. W otwór 103 bez problemu osadzisz takie drzwi. Firma złoty sęk robi porządne drzwi drewniane, gdzie futryna ma właśnie 5cm grubości (uwaga futryna jest klejona warstwowo, wiec powinno być OK). Niestety złoty sek nie robi drzwi z meranti, a ja takie chcę, ba takie mam okna. Inni producenci (większość, zktórymi miałem do czynienia: Stolbud Włoszczowa, Dziadek, Gebauer, Urzędowski, i jeszcze kilka innych) do drzwi stosują typową trójwarstwową klejonkę drewnianą,taką jaką stosuje się w oknach drewnianych (profil J68 czy coś takiego). Ja szukam takich rozwiązań, bo na to są wszelkie mozliwe atesty, że się nie bedzie paczyło (jak to przy oknach). Rozwiązanie takie charakteryzuje się to m.in. tym, że ościeżnica do drzwi ma wymiary 68mmx78mm (chyba). To oznacza (w zależności od producenta), że do szerokości otworu 90cm musisz z każdej strony doliczyć jakieś 7-8 cm. W sumie szerokość zestawu wynosi jakieś 104-106 cm. Do tego trzeba doliczyć jaieś 2-3 cm luzu na obsadzenie drzwi i wychodzi szerokość otworu właśnie w granicach 110cm. W drzwiach antywłamaniowych grubości ościeżnicy są mniejsze - i tak ościeżnica jest stalowa i przy mniejszej grubości ma wystarczającą wytrzymałość. O ile dobrze pamiętam, w Dierre wymagają szerokość otworu 104cm dla drzwi "90". To tylePOzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 13.03.2003 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2003 am - też mam ten sam problem z szerokoscią drzwi - mam 100cm, jak bylo w projekcie (starym z 96r), a teraz musze poszerzyć do 110cm, aby wstawić piekne drzwi firmy Gebauer . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 02.04.2003 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2003 AMgdzie Ci się udało dostać taki rabat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 02.04.2003 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2003 Zadzwoniłem do przedstawiciela producenta, wyjaśniłem jaka ilość mnie interesuje. Ten dał mi namiary na właściciela hurtowni na swoim terenie sprzedaży i obiecał dobre ceny. Hurtownia z Mińska Mazowieckiego. Upust dotałem ze względu na ilość (w sumie prawie 200m2) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 03.04.2003 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2003 AM czy mógłbyś podać namiary na sprzedawcę drzwi Dierre gdzie dostałeś 10% rabatu. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 03.04.2003 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2003 Maluszek, Przesyłam na privam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 08.04.2003 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2003 AM, kładziesz gdzieś drewno na swojej podłogówce? Jeśli nie, to jakie planujesz podłogi w sypialniach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts