am 08.04.2003 15:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2003 W sypialniach będą panele. Jeszcze nie wiem jakie, na pewno cienkie <1cm, trójwarstwowe.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.04.2003 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2003 AM, napisz, ile dałeś za Jotula i czy udało się coś wynegocjować. Napisz też, kto będzie instalował Twój wkład.PozdrawiamMariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 09.04.2003 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2003 Negocjacji prawie nie było - miałem "nóż na gardle" - musiałem wydac pieniądze żeby rozliczyć pieniadze z bankiem. Nie dostałem żadnego upustu na wkład. Dstałem 100PLN upustu na dystrybutor gorącego powietrza Montaż przeprowadzi człowiek polecany przez Jotula z Bartyckiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 09.04.2003 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2003 am- sorrki że tak późno - okna zamontowane od góry (2 lub 3 kotwy w zaleznosci od szerokosci) i po bokach (6 z każdej strony przy oknie 150cm wysokosci). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.04.2003 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2003 am, czy fachowiec od Jotula powiedział Ci, ile weźmie za montaż wraz z rozprowadzeniem (bez materiałów)?PozdrawiamMariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 17.04.2003 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2003 rozprowadzenie rurek: 100pln za punkt (zrobie sam)podłączenie wkładu i uruchomienie 300-350plnobudowa 2000-3500 pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.04.2003 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2003 am, podajesz ceny bez materiałów oczywiście?PozdrawiamMariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 18.04.2003 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2003 tak, niestety bez materiałów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.04.2003 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2003 am, mój fachowiec (też z Jotula) bierze podobną kasę. Mój kominek będzie kosztował w sumie 9000 zł. Straszna kasa.PozdrawiamMariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula 22.04.2003 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2003 czesc, am. Mamy chyba ten sam wkład i nam tez montował fachowiec od Jotula. Za wklad zaplacilismy 4700, montaz nas kosztowal 3000 plus ok 1500 za materialy (mamy rozprowadzenie). Straszna kasa ale dziala w porzadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 22.04.2003 06:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2003 Dzięki za informacje. Niestety kosztuje to wszystko - ale ten jotul - uwazam, że naprawdę wygląda superPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 16.05.2003 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2003 witaj am piękne okna masz, szczególnie podoba mi się ich kolor :grin: a jak tam z oznaczeniem na szybach? wszystko się wyjaśniło? ile Ty miałeś tych okien, że tak długo trwał montaż? myślę że u mnie nie zrobili na łapu-capu , na razie wszystko jest OK, mam ściągnięte okiennice i tynkują pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 16.05.2003 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2003 Taak - ten kolor jest naprawdę cool. Nie wiem dlaczego trwało to wszystko tak długo. Mieli trochę zabawy z parapetami - musieli sporo podkuwać. Kazałem im monotować również od dołu, do dużych drzwi balkonowych dali też dyble. Trochę im się zeszło z drzwiami a później jakieś regulacje i poprawki. Musieli poprawić okno przesuwne balkonowe - za słabo podparli i pianka im trochę rozepchnęła ramę - musieli poprawić. Generalnie jednak OK. Mam jakieś poprawki ale jak na razie jestem bardzo zadowolony z serwisu Gebauera - działa naprawdę OK. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 16.05.2003 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2003 Aha - co do oznaczeń, to twierdzą, że coś sie producentowi pochrzaniło - mam dostać na piśmie certyfikat, że wszystko jest OK. I wygląda, że jest to prawda. Zobaczymy co dostanę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 19.05.2003 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2003 pewnie dlatego u mnie trwało krócej,bo nie miałam montowanych drzwi ani parapetów ale masz tempo - ostatnie wpisy do dziennika są niesamowite ale najbardziej zazdroszczę Ci kominka- jest piękny, a z tym płomieniem ..........bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafi27 21.05.2003 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2003 Cześć amInteresuje mnie sprawa fundamentów. W jaki sposób je izolowałeś i jakich materiałów użyłeś. Czy możesz kilka słów na ten temat??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 21.05.2003 08:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2003 Ivonesca - rzeczywiście z tymi parapetami to się panowie trochę zmeczyli . Roboty rzeczywiście nabrały tempa - czekałem na okna - mam nadzieje, że teraz to już jakoś pójdzie. Kominek - no cóż - też jesteśmy pod wrażeniem. Tak naprawdę, to nie jest istotne jaki ten kominek jest - ważny jest ten płomień w środku - naprawdę ma się wrażenie obecności kolejnego domownika Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 21.05.2003 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2003 rafi27 Przyznam szczerze już nie bardzo pamiętam co poszło na izolację fundamentów. Robiłem to w 1999 roku - teraz na pewno jest inny wybór materiałów. Generalnie - nie zaizolowałem ławy fundamentowej (jeszcze nie czytałem forum - teraz bym to zrobił) - ścianki fundamentowe (bloczek 24cm+3cm styropianu + bloczek 12 cm) zaizolowałem na całej wysokości od zewnątrz i od środka jakimś specyfikiem (abizol czy coś podobnego) Najpierw smarowałem wartwą podkładową - (dosyć głęboko wnikała w materiał bloczka) a następnie warstwą zewnetrzna (dużo gęstsza) Na ściankę fundamentową dałem 2x papa na lepiku. I tak stało 2 lata i nic się nie stało. Przed rozpoczęciem stawiania ścian budynku dałem jeszcze raz papa na lepiku. Gdybym miał coś zmieniać, to teraz dałbym od zewnątrz taką gotową folię do izolacji fundamentów. Dodatkowo w naziemnej części fundamentu dałbym od razu cegłę klinkierową zamiast bloczka 12 cm. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 21.05.2003 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2003 amNapisz ile Cię wyjdą drzwi z ościeżnicami i listwami maskującymi czyli ile 1 kpl.Ja zamówiłam u stolarza drzwi na wzór Porta Toledo i zastanawiam się ile mnie to wyjdzie taniej od Porty, o jakości nie mamy co rozmawiać, bo ani ja nie mogę ocenić Twoich drzwi, ani Ty moich. Zdjęcie świeżo po montażu w moim albumie - www w stopce. [ Ta wiadomość była edytowana przez: Zielona dnia 2003-05-26 13:09 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 26.05.2003 15:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2003 Za 10 szt zapłacę w sumie 11960PLN. (z klamkami) Trudno okreslić cenę jednych drzwi - zależy od szerokości ościeżnicy. Generalnie skrzydło kosztuje 670PLN netto Osćieżnica regulowana 12,5-17,5 475 plne netto, 17,6-22,5 520PLN netto, a już 32,5-37,5 kosztuje 655PLN netto. Od tych cen mam 12% upustu i wychodzi właśnie te prawie 12kPLN brutto. Oczywiscie nie obejmuje to jeszcze montażu (będę płacił ok 100PLN/szt) Szkoda, że nie przeczytałem Twojego posta wcześniej - teraz juz wpłaciłem zaliczkę i tyle - byc może skorzystałbym z tego samego stolarza co Ty Pozdrawiam am Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts