Teska 26.05.2003 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2003 am u mnie tez ptaszki maja dniazdo...zastanawiałam sie czy przezyją, ale ciesla robiacy podbitke zakomunikował ze te ptaszki juz wylatuja z gniazda..i sa opierzone:smile: za jakis tydzien tez beda przenosic gniazdo ...do specjalnie zrobionej budki na słup od ogrodzenia:smile: Kominek piękny:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 29.05.2003 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2003 O budce dla ptaków nie pomyślałem . Mam nadzieję, że ptaszki przeżyją ... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 17.06.2003 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2003 AM - czy możesz przesłać namiary na kształtki parapetowe zewnętrzne? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 17.06.2003 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2003 Na fakturze mam tylko napisane Parapet L20 czerwony Nie pamietam producenta. Najlepiej jak pojedziesz i obejrzysz wystawkę parapetów - na pewno je znajdziesz. Adres firmy: Konstancin Jeziorna, ul Warszawska 87, Klinkier-Bud najlepiej jechać od Wilanowa w kierunku do Konstancina. Po prawej stronie duże ogrodzenie z klinkieru i duzy plac z cegłami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 17.06.2003 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2003 AM -dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Becik 18.06.2003 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2003 Am, ja wrócę do tematu drzwi. Pisałeś że wysokość otworu powinna wynosić min. 215 cm. U nas po wylewce będzie 220 i wygląda na to że mamy problem. Wszelkie typowe drzwi które oglądaliśmy mają wysokość ościeżnicy 210 cm ( interesuje nas raczej niższa półka - cena do 1500pln ), proponują nam nietopowe w 20% wyższej cenie i w bliżej nieokreślonym terminie ( ok. 5 tygodni ) . Wszelkie kombinowanie jest o tyle utrudnione że drzwi muszą być zlicowane z przylegającym oknem. Czy mógłbyś nam coś sensownego doradzić? Pozdrawiam serdecznie. B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 18.06.2003 13:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2003 Am, ja wrócę do tematu drzwi. Pisałeś że wysokość otworu powinna wynosić min. 215 cm. U nas po wylewce będzie 220 i wygląda na to że mamy problem. Wszelkie typowe drzwi które oglądaliśmy mają wysokość ościeżnicy 210 cm ( interesuje nas raczej niższa półka - cena do 1500pln ), proponują nam nietopowe w 20% wyższej cenie i w bliżej nieokreślonym terminie ( ok. 5 tygodni ) . Wszelkie kombinowanie jest o tyle utrudnione że drzwi muszą być zlicowane z przylegającym oknem. Czy mógłbyś nam coś sensownego doradzić? Pozdrawiam serdecznie. B. Nie bardzo wiem czy coś mogę doradzić. O ile dobrze zrozumiałem, chcecie żeby drzwi licowały z oknem (górną krawędzią ???). To, ze macie otwór 220 nie powinno przeszkadzać - można przecież zastosować długie dyble do mocowania ościeżnicy 210 i zapiankować/zatynkować te 10 cm. Jeżeli chodzi o estetykę, to chyba tylko drzwi na zamówienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Becik 18.06.2003 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2003 Dzięki am za odpowiedź... Mamy problem, bo w piątek zamawiamy okna i do tego czasu trzeba podjąć jakąś decyzję odnośnie drzwi. A najnowszy pomysł to żeby zmniejszyć otwory od góry ( o ile to będzie wykonalne ) i zamiast nietypowych drzwi mieć nietypowe okno. Ale to już nasz problem... Napisz czy ruszyłeś już temat sprzedaży mieszkania...bo my też się przymierzamy i jestem ciekawa jak duże jest zainteresownie na rynku. pozdr. B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 23.06.2003 07:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2003 Nasze doświadczenia ze sprzedażą mieszkania są nastepujące:1. Ogłoszenie w prasie (Gazeta Wyborcza) - zero zainteresowania2. Ogłoszenia rozwieszone w miejscowości w której mieszkam - telefony się urywały. Generalnie jest spory ruch i chyba się zwiększa. Przy sensownej cenie można sprzedać w miarę szybko. My chcieliśmy sprzedać mieszkanie z wyposażeniem - nie bardzo się udaje. Chyba przejdziemy w tryb sprzedaży "gołego" mieszkaniaPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurasz 23.06.2003 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2003 Cześć !Czy mógłbyś mi powiedzieć, jak wykonałeś rury doprowadzające świeże powietrze do kominka? - na jakiej wys. na ścianie wlot powietrza- rury pod wylewką? (ja jeszcze mam grunt i chyba w nim je umieszczę) Co do instalacji elektrycznej - czy kable sieciowe, głośnikowe i alarmowe ciągnąłeś obo siebie czy zachowałeś jakieś odległości. Jakie kabelki są stosowane do alarmu? PozdrawiamPiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 23.06.2003 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2003 Cześć ! Czy mógłbyś mi powiedzieć, jak wykonałeś rury doprowadzające świeże powietrze do kominka? - na jakiej wys. na ścianie wlot powietrza - rury pod wylewką? (ja jeszcze mam grunt i chyba w nim je umieszczę) Co do instalacji elektrycznej - czy kable sieciowe, głośnikowe i alarmowe ciągnąłeś obo siebie czy zachowałeś jakieś odległości. Jakie kabelki są stosowane do alarmu? Pozdrawiam Piotr 1. Rura doprowadzająca powietrze do kominka na wysokości ok 1,3 od ziemi. Rura fi 100. Jeżeli masz grunt to zdecydowanie umieść rurkę właśnie tam 2. Okablowanie - generalnie nie zwracałem na to specjalnej uwagi. Są miejsca, że kable idą razem. Wiem, ze bezpieczniej powinno być oddzielnie ale mysle, ze nie jest to duzy problem. Nie pamietam dokładnie jaki dałem kabel do alarmu - na pewno ma 4 pary (8 przewodów - i to polecam). Co do przekroju to nie ma tam dużych prądów (intslacja alarmowa "chodzi" na 12V - kable mogą być cieniutkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 26.06.2003 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 am- jak zwykle podziwiałam Twoje zdjęcia domek robi się coraz piekniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 27.06.2003 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2003 am Kiedy przeprowadzka? Dom - pierwsza klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 30.06.2003 16:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2003 Mam nadzieję przeprowadzić się pod koniec sierpnia - zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Becik 09.07.2003 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2003 Am - domek cudo. Aż miło popatrzeć. O przeprowadzkę bym się na Twoim miejscu nie martwiła. My właśnie jesteśmy po umowie przedwstępnej sprzedaży mieszkania, umowę notarialną planujemy za miesiąc i też do końca sierpnia obowiązkowa przeprowadzka. Tylko że u nas są tylko tynki i wylewki Ale to już taka tradycja tego naszego mieszkania - poprzedni jego właściciele też się na szlichtę przeprowadzali Pozdrawiam. B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 09.07.2003 14:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2003 Dzięki Becik za pocieszanie . Też mam nadzieje, że nie będzie tak źle. Życzę powodzenia w Waszej przeprowadzce am Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 28.07.2003 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2003 am- trzymam kciuki za ciąg dalszy i przeprowadzkę pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 29.07.2003 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 Dzięki Ivonesca, przyda się. Ja żyję w takim amoku, że już nie wiem, gdzie mam kciuki, więc za siebie nie mogę trzymać. Mam nadzieję, że po przeprowadzce będę pamiętał jak się nazywam Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paj 30.07.2003 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 do przeprowadzki mam jakies 2 miesiace a juz nie wiem jak sie nazywam, co to bedzie jak przyjdzie czas na przeprowadzke???) powodzeniania am!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 31.07.2003 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 am, pajJa już na szczęście mam to za sobą. Ale po przeprowadzce jeszcze jakieś trzy miesiące potrwa, zanim zejdziecie z karuzeli. Powodzenia.Am zamieść jakieś zdjęcia wnętrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts