Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pod lasem - komentarze

am

Recommended Posts

• Odpowiedzi 260
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

am - widzę ze nie tylko ja mam problemy w łazience :-)

dzisięć razy pytałam fościa co wszystko montuje czy napewno mam kupiż kibelek warszawski (dziura była w podłodze) - kupiłam - okjazało się że potrzeba jednak z odpływem poziomym i kawałek rury żeby pasowało :evil: brodzik miałam wgiety - pojechałam go wymienic - ale nie było takich na 9 cm , więc zdesperowana wzięłam na 5 cm - wygląda o nawet o wiele lepiej - ale teraz syfon się za bardzo nie mieści - trzeba jakis inny :evil:

i tak w kółko.....

am- łazienke mam skończoną, uffff .....no prawie skończoną...własnie dzwonili że wiozą kabinę, no i brakuje jeszcze lustra....ale kibelek podłączony :p i ręce mozna też umyć - co prawda na razie zimną wodą - ale można.....

też by mi się przydał taki wykop w pobliżu, o jakim Ty pisałeś :wink: potrzebujemy również dużo ziemi

i jeszcze raz w sprawie Pergo - czy bardzo "stukają" czy istnieje jakas wyciszona wersja - najbardziej w panelach boję się tego stukania :-(

pozdrawiam

U mnie w zasadzie wcale nie stukają. Pergo wprowadziło teraz taką wersję z podkładem, który ma za zadanie wyciszanie. Jest to jednak tylko kawałek jakiegoś filcu i moim zdaniem nie bardzo to działa. Jest tez droższe niz sam panel.

Ja kupiłem sam panel i do tego podkład wyciszający soundprotect czy coś takiego , produkowane przez Wirex (podobno ta sama fabryka co Pergo).

Po pierwsze nadaje sie świetnie pod podłogówke (o wiele niższe współczynniki oporu cieplnego niz tradycyjna pianka). Po drugie znakomicie wytłumia i niweluje małe nierówności.

Jestem bardzo zadowolony - koszt wyszedł taki sam jak pergo z tym przyklejonym filcem a naprawde nie słuchać stukania.

POzdrawiam

Woow - cały dziennik w jeden dzień - nieźle, nie sądziłem, że da się to przeczytać na raz.

Gres w salonie ma wymiary 60x60 :o , nasze wcześniejsze plany to terakota 45x45. Dostaliśmy jednak dobrą cenę na gres i ostatecznie płytki wyszły jeszcze większe.

Cena to coś koło 60PLN/m2

W sklepie ten gres kosztuje około 100PLN/m2 - ja kupowałem naprawde sporą ilość - ponad 130m2 - negocjowalem cene bezposrednio z handlowcem z fabryki i dlatego udalo sie tak obnizyc cene.

Pozdrawiaa

Ja również chcę się przyłączyć do gratulacji a szczególnie chcę Ci pogratulować zdyscyplinowania w kolorystyce .Twoja łazienka dla gości będzie podobna do mojej z sauną.Podobną mozaikę będę miała z "Porcelanosy".Mam pytanie jaki duże masz fugi w salonie na podłodze?