am 25.09.2003 08:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2003 Ivonesca, drzwi Porta Toledo, kolor podstawowy Teak 085. Kasiorek, Fuga w salonie ma 4 albo 5mm (sprawdzę i potwierdze jutro). Miała być mniejsza, ale po pierwsze płytki nie trzymały kąta i trzeba to bylo "chować" w fudze, po drugie, fugi w salonie mają się schodzić z fugami w korytarzach dochodzących do salonu, a tam płytki mają 30x60 - też trzeba było nadrabiać szerszą fugą. Wreszcie mamy ogrzewanie podłogowe i fuga 4-5mm to podobno minimum dla takiego grzania. Generalnie ze względu na wielkość płytek wyszło OK - jesteśmy zadowoleni. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.09.2003 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2003 Rozczulił mnie ten najmniejszy mieszkaniec.Takie to maleństwo było niedawno,a teraz się po schodach wspina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 25.09.2003 08:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2003 Dobrze że chociaż my się nie starzejemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.09.2003 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2003 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 25.09.2003 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2003 Ja też będę miała ogrzewanie podłogowe i planuję dosłownie nitkową fugę i na razie nikt mi nie mówił że jest za mała do ogrzewania.Czy to naprawdę ma takie znaczenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 25.09.2003 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2003 Nie jestem pewien jak to jest z tą fugą i ogrzewaniem podłogowym. My też na początku planowaliśmy podłogę bez fug (ach ten nierówny gres ). Powtarzam, co nam powiedział glazurnik powołując się na jakieś normy (on to miał normy na wszystko - nawet na opóźnienia w robocie ). Trudno powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 25.09.2003 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2003 am - tak sie właśnie domyślałam że to teak dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 25.09.2003 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2003 Dzięki am Od jakiegoś czasu zastanawiałem się, jak rozwiązać okna szerokości 180cm - zrobić trójdzielne?/szprosy?/jedna tafla? - teraz już wiem Twoje okno z widokiem na drzewo kominkowe jest zaje..., PS jakie ma wymiary hej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 25.09.2003 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2003 I jeszcze pytanie - jaką masz wysokość do sufitu na poddaszu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paj 25.09.2003 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2003 am, domek bardzo ladny, wszystko na swoim miejscu, po prostu bez LUKRU, SUPER, najwieksze wrazenie robia jetki, super to wyglada!!pochwal sie, gdzie zamawiales kuchnie, robiona przez stlolarzy czy kupiona gotowa, z MDFu czy z drewna?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 26.09.2003 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2003 Bartt, Wymiary dużego okna to 240x190, wysokość pomieszczeń na poddaszu - hmm to trudno powiedzieć - zależy gdzie się stoi A na poważnie, to w dwóch pokojach jest jakieś 270cm, w najmniejszym pokoju jest sporo niżej - ok 230-240 paj^ Kuchnia z Ikea, fronty z drewna Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.09.2003 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2003 Jejku, jaki macie piękny dom! A dziennik - cudo z tymi wszystkimi zdjęciami. Jaką masz wysokość parapetu? Ivette Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 30.09.2003 17:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2003 Ivette - nie jestem pewien czy rozumiem pytanie Chodzi Ci o grubość parapetu czy o wysokość zamocowania od podłogi Na pierwsze pytanie mogę odpowiedzieć - grubość to jakieś 3 cm, na drugie nie mogę - wysokość jest różna w różnych pomieszczeniach am Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.10.2003 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2003 am - zauważyłam różną wysokość parapetów od podłogi - chodziło mi o tzw. standardową wysokość np. w pokoju dziewczynek i w salonie przy "normalnych" oknach. Dziękuję z góry i pozdrawiam! Ivette P.S Ach, jaki piękny dom...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 01.10.2003 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2003 OK - sprawdze i jutro napisze Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 03.10.2003 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2003 am - obiecanki - cacanki wreszcie spełnione zerknij do mojego dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joskul 05.10.2003 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2003 Ślicznie wszędzie, ale najładniej w łazienkach Mam prośbę: czy mógłbyś napisać, ile drewna wyszło Ci na schody i balustradę? Miłych wieczorów przy kominku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 06.10.2003 14:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2003 Ivette w salonie okna mam na wysokosci 90cm (obnizona podłoga w stosunku do reszty pomieszczen), w sypialniach ok 85cm Joskul - nie wiem Stolarz przyjechał, zmierzył, zrobił u siebie, przywiózł i zamontował - zapłaciłem i to wszystko. nie mam pojęcia ile drzewa na to potrzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.10.2003 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2003 Dzięki am - uspokoiłam się, bo u mnie parapety też będą na wysokości ca. 90 cm i teraz okazało się, że to podobno trochę za wysoko.... Ale jak tak, to OK. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 07.10.2003 08:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2003 Nie bardzo wiem, dlaczego miałyby być za wysoko. W sypialniach u dzieci parapety celowo miały mieć ok 85 cm wysokości, bo takie najczęściej są wysokości wygodnych biurek - a my chcemy je postawić właśnie przy oknach. W kuchni mamy wysokośc okna ponad 100cm - przy oknie mamy zlew i kran. Po pierwsze chodziło o to, zeby okno można było swobodnie otworzyć i żeby nie zawadzało o kran, po drugie, zeby woda nie chlapała na szybę. Tak mamy i jesteśmy zadowoleni. W naszej jadalni nie mamy nic pod oknami i spokojnie moglibyśmy je zostawić niższe - niestety kiedyś wpadliśmy na pomysł podwyższenia tych okien i mamy ok 85 - ale też jest OK. POzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts