Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pod lasem - komentarze

am

Recommended Posts

Ivonesca,

drzwi Porta Toledo, kolor podstawowy Teak 085.

Kasiorek,

Fuga w salonie ma 4 albo 5mm (sprawdzę i potwierdze jutro). Miała być mniejsza, ale po pierwsze płytki nie trzymały kąta i trzeba to bylo "chować" w fudze, po drugie, fugi w salonie mają się schodzić z fugami w korytarzach dochodzących do salonu, a tam płytki mają 30x60 - też trzeba było nadrabiać szerszą fugą. Wreszcie mamy ogrzewanie podłogowe i fuga 4-5mm to podobno minimum dla takiego grzania.

Generalnie ze względu na wielkość płytek wyszło OK - jesteśmy zadowoleni.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 260
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie jestem pewien jak to jest z tą fugą i ogrzewaniem podłogowym. My też na początku planowaliśmy podłogę bez fug (ach ten nierówny gres :evil:). Powtarzam, co nam powiedział glazurnik powołując się na jakieś normy (on to miał normy na wszystko - nawet na opóźnienia w robocie :wink: ). Trudno powiedzieć.

Bartt,

Wymiary dużego okna to 240x190, wysokość pomieszczeń na poddaszu - hmm to trudno powiedzieć - zależy gdzie się stoi :lol: A na poważnie, to w dwóch pokojach jest jakieś 270cm, w najmniejszym pokoju jest sporo niżej - ok 230-240

paj^

Kuchnia z Ikea, fronty z drewna

Pozdro

am - zauważyłam różną wysokość parapetów od podłogi - chodziło mi o tzw. standardową wysokość np. w pokoju dziewczynek i w salonie przy "normalnych" oknach. Dziękuję z góry i pozdrawiam! Ivette

P.S Ach, jaki piękny dom...... :p

Ivette

w salonie okna mam na wysokosci 90cm (obnizona podłoga w stosunku do reszty pomieszczen), w sypialniach ok 85cm

Joskul - nie wiem :-?

Stolarz przyjechał, zmierzył, zrobił u siebie, przywiózł i zamontował - zapłaciłem i to wszystko. nie mam pojęcia ile drzewa na to potrzeba.

Nie bardzo wiem, dlaczego miałyby być za wysoko. W sypialniach u dzieci parapety celowo miały mieć ok 85 cm wysokości, bo takie najczęściej są wysokości wygodnych biurek - a my chcemy je postawić właśnie przy oknach.

W kuchni mamy wysokośc okna ponad 100cm - przy oknie mamy zlew i kran. Po pierwsze chodziło o to, zeby okno można było swobodnie otworzyć i żeby nie zawadzało o kran, po drugie, zeby woda nie chlapała na szybę. Tak mamy i jesteśmy zadowoleni.

W naszej jadalni nie mamy nic pod oknami i spokojnie moglibyśmy je zostawić niższe - niestety kiedyś wpadliśmy na pomysł podwyższenia tych okien i mamy ok 85 - ale też jest OK.

POzdrawiam