marekpatterson 08.05.2005 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 Jeżeli uzyskałem pozwolenie zamienne na dobudowę pewnego fragmentu do budynku będącego cały czas formalnie w budowie to czy muszę zawiadamiać nadzór budowlany odnośnie rozpoczęcia robót związanych z tym nowym fragmentem (chodzi o schody zewnętrzne) W decyzji jest tylko mowa o obowiązku zgłoszenia zakończenia budowy na 21 dni przed planowanym terminem przystąpienia do użytkowania. Proszę o odpowiedź. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Scarab 08.05.2005 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 kurka, a moze by tak po prostu zapytac w urzedzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 09.05.2005 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 Moim zdaniem nie trzeba zgłaszać rozpoczęcia. Jest to nadal ta sama budowa. Chyba, że jest inny kierownik budowy, wtedy zgłoś zmianę kierownika. Oczywiścia cały czas musi być tablica i dziennik budowy. Brak adnotacji o obowiązku zgłoszenia rozpoczęcia w Twojej decyzji to potwierdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekpatterson 09.05.2005 15:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 kurka, a moze by tak po prostu zapytac w urzedzie? He,he, he....zapytać w urzędzie , to jest ostatnia rzecz jaką robie, po to mam to forum i speców tutaj aby o to nie pytać w urzędzie. Niestety mało mamy jeszcze przyjaznych urzędów i urzędników, życie uczy mnie, że uzyskałbym odpowiedź, która nakładałby na mnie dodatkowe ciężary.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Scarab 09.05.2005 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 ech faktycznie ja bazuje na swoim doswiadczeniu, gdzie urzednicy sa w 90% pomocni. jak dotychczas jakas jedna paniusia probowala stworzyc problemy.... ale dala sobie spokoj. co do urzednikow wiec - mam raczej pozytywne zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 10.05.2005 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 czy muszę zawiadamiać nadzór budowlany odnośnie rozpoczęcia robót związanych z tym nowym fragmentem (chodzi o schody zewnętrzne) nie musisz, słusznie rozumujesz - budowa już została rozpoczęta i jest w toku - dopiro zakończenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janewa 12.05.2005 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 kurka, a moze by tak po prostu zapytac w urzedzie? He,he, he....zapytać w urzędzie , to jest ostatnia rzecz jaką robie, po to mam to forum i speców tutaj aby o to nie pytać w urzędzie. Niestety mało mamy jeszcze przyjaznych urzędów i urzędników, życie uczy mnie, że uzyskałbym odpowiedź, która nakładałby na mnie dodatkowe ciężary.... A ja pytam o wszystko właśnie w urzędzie. Każda gmina, każdy urząd ma swoje przepisy. Po co mieć potem problemy. Jak dotąd nie miałam żadnych złych doświadczeń z urzędnikami - mało tego, niekiedy byłam mile zaskoczona z obsługi klientów - np. pytanie - czy zgodzę się, że mapki będą do odbioru dopiero za 3 dni, bo jeśli nie, to postarają się przygotować na następny dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Scarab 12.05.2005 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 potwierdzam i zachecam, chyba ze w twojej miejscowosci sa urzednicy do bani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejjasinski 25.09.2012 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 potwierdzam i zachecam, chyba ze w twojej miejscowosci sa urzednicy do bani. Najlepszym rozwiązaniem jest wypełnienie formularza w serwisie ewnioski.pl, zajmuje to stosunkowo niewiele czasu, ponieważ formularz wypełnia się online. Sam jestem zadowolony z takiego rozwiązania, które nie wymagało ode mnie zbędnego jeżdżenia po urzędach. Formularz znajdziecie tutaj: https://ewnioski.pl/formularze/zawiadomienie-o-terminie-rozpoczecia-robot-budowlanych/informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts