Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zawiadomienie o terminie rozpoczęcia robót

marekpatterson

Recommended Posts

Jeżeli uzyskałem pozwolenie zamienne na dobudowę pewnego fragmentu do budynku będącego cały czas formalnie w budowie to czy muszę zawiadamiać nadzór budowlany odnośnie rozpoczęcia robót związanych z tym nowym fragmentem (chodzi o schody zewnętrzne) W decyzji jest tylko mowa o obowiązku zgłoszenia zakończenia budowy na 21 dni przed planowanym terminem przystąpienia do użytkowania. Proszę o odpowiedź. Z góry dzięki.

kurka, a moze by tak po prostu zapytac w urzedzie?

He,he, he....zapytać w urzędzie :lol: , to jest ostatnia rzecz jaką robie, po to mam to forum i speców tutaj aby o to nie pytać w urzędzie. Niestety mało mamy jeszcze przyjaznych urzędów i urzędników, życie uczy mnie, że uzyskałbym odpowiedź, która nakładałby na mnie dodatkowe ciężary....

kurka, a moze by tak po prostu zapytac w urzedzie?

He,he, he....zapytać w urzędzie :lol: , to jest ostatnia rzecz jaką robie, po to mam to forum i speców tutaj aby o to nie pytać w urzędzie. Niestety mało mamy jeszcze przyjaznych urzędów i urzędników, życie uczy mnie, że uzyskałbym odpowiedź, która nakładałby na mnie dodatkowe ciężary....

A ja pytam o wszystko właśnie w urzędzie. Każda gmina, każdy urząd ma swoje przepisy. Po co mieć potem problemy. Jak dotąd nie miałam żadnych złych doświadczeń z urzędnikami - mało tego, niekiedy byłam mile zaskoczona z obsługi klientów - np. pytanie - czy zgodzę się, że mapki będą do odbioru dopiero za 3 dni, bo jeśli nie, to postarają się przygotować na następny dzień.

• 7 years później...
potwierdzam i zachecam, chyba ze w twojej miejscowosci sa urzednicy do bani.

Najlepszym rozwiązaniem jest wypełnienie formularza w serwisie ewnioski.pl, zajmuje to stosunkowo niewiele czasu, ponieważ formularz wypełnia się online. Sam jestem zadowolony z takiego rozwiązania, które nie wymagało ode mnie zbędnego jeżdżenia po urzędach. Formularz znajdziecie tutaj:

https://ewnioski.pl/formularze/zawiadomienie-o-terminie-rozpoczecia-robot-budowlanych/informacje