wami 08.05.2005 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 Do budowy domu i projektu wszystko juz mam nakreslone, jedyny problem jaki mam to jakie zastosowac ogrzewanie; weglowe, olejowe czy gazowe. Jak to jest w tej chwili z cenami, co jest najbardziej opłacalne i na przyszłosc jak to moze wygladac? Jakie sa teraz ceny instalacji, piecow i samego paliwa??Waldek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.05.2005 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 poczytaj , poszukaj to wszystko zalezy od Ciebie i warunków w domuczy np. jest kotłownia z osobnym wejsciem bo inaczej nie polecam weglowego a jest najtańsze...itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek N. 09.05.2005 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 Witaj Z tym węglowym to bym się wstrzymał, że "najtańsze". Jeżeli masz możliwość to polecałbym ogrzewanie kominkowe z DGP.Pozdrawiam P.Ssam coś takiego posiadam i jak dotąd sie sprawdza. Drugi rok ogrzewam dom o pow.150 m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Scarab 09.05.2005 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 jezeli masz gaz 'w ulicy' to jest to dosc komfortowy sposob.wszystkie inne (na moj stan wiedzy) wymagaja dodatkowego pomieszczenia na skladowanie opalu (ktore de facto tez kosztuje).alternatywa moze byc elektryczne, ale jest tez jednym z najdrozszych.ja wybralem gazowe, jednak w dalszym ciagu nie wiem jaki piec zastowac... a deadline tuz tuz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaa 10.05.2005 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Każdy chwali swoje. Ja mam olejowe i osiwiałam przez ten sezon. 4tyś l oleju poszło. Ale dom nie ocieplony i mokry, to niby tłumaczy, inni spalają o połowę mniej przez cały rok. Gdybym była na etapie szukania to posłuchałabym rad kolegi, który opala kominkiem z płaszczem wodnym. Bardzo komfortowe i tanie grzanie. Bardzo polecam wzięcie tego pod uwagę i przynajmniej zrobienie sobie przygotówki pod takie grzanie. Pozdrawiam, mama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 1950 10.05.2005 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 oj mama na zachodzie w Richtig Fajnych Niymcach jak się kiedyś mówiło, ceny oleju i gazu są podobne. podejrzewam że i u nas też kiedyś tak będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 10.05.2005 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 oj mama na zachodzie w Richtig Fajnych Niymcach jak się kiedyś mówiło, ceny oleju i gazu są podobne. podejrzewam że i u nas też kiedyś tak będzie Oczywiście o ile "Nasza Piękna Kraj" podąży do normalności... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Scarab 10.05.2005 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 normalnosc oznacza wzrost ceny gazu, ... jak rozumiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 10.05.2005 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 normalnosc oznacza wzrost ceny gazu, ... jak rozumiem? - ja tego nie napisałem...ani mi o to nie chodziło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Scarab 10.05.2005 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 'chciejmy' wiec, by te roznice pozostaly. po co nam wybor miedzy techinkami ogrzewania - w takim samym koszcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 1950 10.05.2005 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 nie jest to tak instalacja olejowa zawsze będzie droższa chociażby ze względu na koszt zbiornika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Scarab 11.05.2005 04:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 instalacje moga sie roznic - natomiast koszty ogrzewania - juz nieznacznie. wszystko moze byc porownywalne. i tak nas czeka wkrotce energia sloneczna i tak.jak dobrze pojdzie, to moze i energia 'wiatrowa' bedzie u nas mozliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.05.2005 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 rozmawiamy o sprawach w tej chwili odległych więc szkoda czasu na dewagacje bo dijdziemy do konkluzji zebu czekac na atomową bo bedzie super tania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 11.05.2005 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 rozmawiamy o sprawach w tej chwili odległych więc szkoda czasu na dewagacje bo dijdziemy do konkluzji zebu czekac na atomową bo bedzie super tania Jądrową juz mamy(panowie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 11.05.2005 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 Jądrową juz mamy(panowie). Ale z kominem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts