Leszko 08.05.2005 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 Mam ocieplony budynek styropianem 10cm i wystające przewody elektryczne na gniazda.Mam pytanie czy są jakieś specjalne puszki lub jak umocować puszkę w styropianie żeby była stabilna. pozdr.Leszko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 08.05.2005 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 niespotkalem sie z czyms takim, ale mozna wkleic zwykla puszke, na kleju do styropianu, pamietajac ze kazda taka puszka to i mostek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karol N. 08.05.2005 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 Robilem tak jak pisze poprzednik ale dodatkowo bralem te puszki glebsze (wylacznikowo-rozdzielcze) i przykrecalem dodatkowo do muru po wybraniu calkowicie styropianu. Jezili puszka mimo wszysko wypadala za gleboko to stosowalem takie pierscienie wyrownawcze firmy Keisers. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 08.05.2005 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 ja bym wrecz plytsze puszki stosowal niz glebsze, zawsze iles tam styropianu zostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karol N. 09.05.2005 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 ja bym wrecz plytsze puszki stosowal niz glebsze, zawsze iles tam styropianu zostanie Moim zamiarem bylo jak najmocniejsze osadzenie tej puszki. Obawialem sie ze samo osadzenie w styropianie moze byc zaslabe. Musimy pamietac o tym ze styki gniazdek tych na zewnatrz sniedzieja i wyciagajac wtyczke z takiego gniazdka musimy zdrowo ciagnac. Jak ktos boi sie mostkow termicznych to mozna podlozyc jakis klocek drewniany przykrecony do sciany i nastepnie puszke do tego klocka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 09.05.2005 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 jak zrobiłem do tak, że do ściany przybiłem poskładane z kawałków desek, nazwijmy to klocki dystansowe, do którym przymocowałem puszki, trzyma jak diabli.. mostek napewno w tym miejscu bedzie.. ale przynajmniej puszki sa porządnie zamocowanem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damiang 10.05.2005 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Rozumiem że chodzi o jakieś gniazdka na zewnątrz? A czy nie powinny być one IP44 np. w wersji natynkowej (częściowo wpuszczone w styropian)? I wtedy raczej nie ma puszki. Za to jest problem jak zamocować gniazdko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karol N. 11.05.2005 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 Rozumiem że chodzi o jakieś gniazdka na zewnątrz? A czy nie powinny być one IP44 np. w wersji natynkowej (częściowo wpuszczone w styropian)? I wtedy raczej nie ma puszki. Za to jest problem jak zamocować gniazdko Sa tez podtynkowe o tej szczelnosi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts