johny27 08.05.2005 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 czu to wysokość do okapu czy do kalenicyW decyzji o warunkach zabudowy mam zapisane:- wysokość górnej krawędzi elewacji frontowej - do 5m- wysokość kalenicy do 11m - dach 2 lub wielo spadowy o rownoleglym lub prostopadlym usytuowanie Mam projekt http://www.dobredomy.pl/?id_project=41&infopage=3&lustro=1 czy ktos powie mi czy te 5m to wysokosc do okapu czy do kalenicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 08.05.2005 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 Spoko, do kalenicy masz przecież mieć 11 m - to wysokość ściany (pewnie włącznie ze ścianą kolankową). Nie patrzyłęm na twój projekt ale 5m ci wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 08.05.2005 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 A, teraz spojrzałem w twój projekt i rozumiem pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johny27 08.05.2005 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 czyli mam rozumiec ze: - wysokosc gornej krawedzi elewacji frontowej to tak naprawde wysokosc od powierzchni gruntu do scianki kolankowej? Czy w takim razie te dwa balkony nie sa juz w elewacji frontowej? Moze znajdzie sie ktos kto stwierdzi to jednoznacznie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 08.05.2005 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 Zobacz na moją drugą odpowiedź, która pojawiła sie nad twoją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 08.05.2005 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 hmmm...zapis jest bezsensowny jesli mozna stosowac dach dwuspadowy i równolegle i prostopadle do ulicy, bo jesli zrobisz ścianę szczytową elewacją frontową (tak jak w projekcie) to wg tego zapisu o 5metrach nie jest to mozliwe. jak zwykle ktos nie pomyslal.prawdopodobnie ten ostatni zapis jest z rozpedu (bo poprzedni wyklucza stosowanie dachu dwuspadowego prostopadle do drogi)radze sie przejsc do urzedu i zapytac czy będą robić problemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johny27 08.05.2005 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 kiedys pytalem urzednika i stwierdzil ze "wysokosc gornej krawedzi elewacji frontowej" - to wys do okapu - ale nie wiem czy wiedzial co mowi - chcialbym zobaczyc jakis przepis na to... mam wrazenie ze to co mi napisali wyklucza sie wzajemnie......\ a tu juz projekt zakupiony.... i jutro mial isc do adaptacji i pozwolenia na budowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johny27 08.05.2005 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 nigdzie w internecie nie moge znalezc co to jest "wys gornej krawedzi elewacji frontowej"Czy w moim przypadku ti wys. scianki kolankowej czy do kalenicy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johny27 08.05.2005 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2005 a moze urzednicy cos pomylili... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johny27 09.05.2005 06:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 czy wie ktos jak liczy się tą wysokość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 09.05.2005 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 dokładnie tak jak piszesz. czytales mój post? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johny27 09.05.2005 06:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 czytalem ale w dalszym ciagu nie wiem jak liczy sie ta wysokosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 09.05.2005 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 w przypadku postawienia sciany szczytowej jako elewacji frontowej liczy sie do kalenicy, w przypadku równoległego usytuowania kalenicy do wysokosci okapu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johny27 09.05.2005 06:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 dzwonilem do urzędu: jest to wysokość do okapu wiec wszystko ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość m_ch_konto usunięte 09.05.2005 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 miałem podobny problem (wysokość elewacji frontowej gzymsów, attkyk, okapów -4m). Żeby łatwiej byłoby zrozumieć wystarczyło dopisać - "*) niepotrzebne skreślić." (mój projekt nie miał attyki czy gzymsów, a tylko okapy). Też dzwoniłem do urzędu, żeby wyjaśnić.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts