Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

SHAR PEI

fafik

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 41
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dariusz ST Twój psiak sympatyczny, ale czy bez problemów ? Nad prawym okiem na zdjęciu jakaś mała blizna, czy to po korekcie ? A wargula też jakby na zęby zachodzi, ale tam chyba był jeszcze mały/a więc może już po problemie. A może to tylko zdjęcie tak wyszło .Poz.

Sharpy super psiaki jeśli chcesz psa i kota w jednym. Takie mają zachowanie :lol:

Blizna jest po bójce :lol: mały lubi się bić z innymi psami, ta nad okiem nie była

ciekawa :-? bardzo blisko oka :-? ( najczęściej próbuję coś ukraść - patyk, piłkę itd. ma jakąś obsesje ) blizn ma kilka ostatnio dorobił się 3 "dziur" w pysku i był bardzo dumny z tego powodu :-?

Moje psy nie miały żadnych korekt :D , starszy pies był leczony tylko raz - wpadł pod samochód :cry: ( właściwie to jakiś sk..... przejechał go ) :evil: .

Chce mieć kota w domu (najlepiej dużego jak ryś :wink: )

• 3 weeks później...

Mogą chorować i pewnie będą kłopoty. Pierwszy Shar-Pei z którym mieszkałem (nie byłem właścicielem) kupiony spontanicznie na zasadzie "ładny piesek" oczywiście miał problemy ze zdrowiem ( dzięki właścicielowi został "wyleczony" i później żyło mu się godziwie ale wymagało to wcześniej nakładów finansowych i troski ).

Odradzam ci zakup Shar-peia :-? nie zrozum mnie źle wprawdzie sam mam dwa ale zanim dołączyły do mojej rodziny miałem kontakt z tymi psami przez jakieś trzy lata.Psy które mam są super nie mam żadnych kłopotów ale wybrałem je świadomie i mam je też dzięki prawdziwym pasjonatom (nie mylić z hodowcami :evil:)

Kupienie Shar-peia jest dosyć ryzykowne . :-?

Heya Rimi

SĄSIADÓW :lol:

http://images12.fotosik.pl/86/3c16f094aef443aamed.jpg

Byli właśnie na budowie

http://images12.fotosik.pl/85/3e80d6e3e52a521fmed.jpg

Masakra - ulubione zajęcie - w celu ochłody tarzanie się w brudnej wodzie zalegającej w domku po polewaniu stropu (na szczęście już zniknęło to bagno :-? )

• 1 month później...

Ella.... niestety TA "hodowla" jest wielorasowa...mają shar-peie , labradory, Australian Silky Terrier, więć nie tylko sharpków to dotyczy. Sprawa w tej chwili przycichła...ale ogólnie wiadomo jaki jest stan zrowia piesków wychodzących z niej /w najlepszym wypadku problemy skórne/ Więc KAŻDEMU dajemy pod rozwagę czy skorzysta z dobrej rady i odpuści sobie maluch stamtąd .. dla własnego dobra.

Sama teraz będę brała drugiego sharpka ale NIGDY bym sie nie zdecydowała na tą "hodowlę"...choć mam ją bardzo blisko :evil:

Nasza rodzina to Bazylia i...reszta...

http://images27.fotosik.pl/45/25208c807bc0dcbf.jpg

W takim składzie od 5 lat, więc trochę doświadczeń zdążyło się zebrać...

Jedno jest pewne...nie zamieniłabym rasy na żadną inną...Planuję na jesieni nabyć drugi okaz podobnego zmarszczaka... :lol:

W nowym domu...nowy członek rodziny...

Chętnie odpowiem na wszelkie pytania ...

Pozdrawiam

Czy złożył ktoś doniesienie w lokalnym ZK i w TOZ-ie?

Niestety właściciele suni która padła dziwnie zamilkli........drugi, zarażony już przez małą piesek trafił od nich z powrotem do hodowcy /nie Volariusa...piesek był z hodowli ze śląska/ i z tamtąd już wyleczony do nowych właścicieli......i teraz czuje sie zupełnie dobrze....... więc jak sama widzisz bez konkretnych dowodów - badań udostępnionych przez właścicieli padłej suni nie bardzo jest z czym walczyć.... :cry: :cry: :cry: :cry:

Nasza rodzina to Bazylia i...reszta...

http://images27.fotosik.pl/45/25208c807bc0dcbf.jpg

W takim składzie od 5 lat, więc trochę doświadczeń zdążyło się zebrać...

Jedno jest pewne...nie zamieniłabym rasy na żadną inną...Planuję na jesieni nabyć drugi okaz podobnego zmarszczaka... :lol:

W nowym domu...nowy członek rodziny...

Chętnie odpowiem na wszelkie pytania ...

Pozdrawiam

Jejku...............śliczna ta sunia.......... :p :p :p :p ... ja też na jesień..taką wczesną będę miała nowego domownika.........śliczniutką czarniutką sharpkę ....i jedno jest pewne :p miłość do tej razy jest zaraźliwa :wink: :wink: :wink:

• 4 weeks później...
  • 1 month później...