wigmar 09.05.2005 05:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 Witam Mam pytanie odnośnie zakończenia komina. Otóż murarze wybudowali mi komin bez bocznych otworów na dopływ powietrza do kanałów wentylacyjnych i tym samym nie można wykończyć komina zadaszeniem (czyli tzw. "czapą"). Wykonawca twierdzi, iż niczemu nie przeszkadza, że komin nie będzie miał takiego wykończenia a wręcz przeciwnie - poprawią się jego "właściwości wentylacyjne". Mam jednak obawy, że swobodny napływ wody opadowej do komina może spowodować nadmierne zawilgocenie kanałów i powstanie grzyba. Proszę o rade: czy dobudować dodatkowo boczne wloty do kanałów i zakryć komin czy można zostawić komin tak jak jest bez żadnej nasadki zakrywającej? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/33129-zako%C5%84czenie-komina/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts