Danajot 22.10.2002 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2002 Stolarz, który będzie kładł mi od piątku deski na podłodze sugeruje, że powinny one być przyklejone do starego podłoża.Stan obecny jest taki: poddasze ,legary drewniane-przestrzeń między nimi wypełniona wełną mineralną, na legary nabita płyta OSB 18mm. Płyta lekko się ugina. Deski mają grubość po oszlifowaniu 32 mm .Kładzone będą na wpust i pióro. Stolarz twierdzi, że w związku z tym, że odległość między legarami jest zbyt duża - ok 85 cm, to lepiej będzie deski położyć na klej do płyty OSB - będą wówczas bardziej sztywne . Co o tym sądzicie ?Wiem, że prawidłowo powinna być położona kratownica, a nie płyta, ale jest jak jest - nie będę przecież teraz zwalać płyty i robić kratownicy. Koszty by mnie zjadły.Pozdrawiam. _________________DJ [ Ta wiadomość była edytowana przez: danajot dnia 2002-10-22 12:48 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danajot 22.10.2002 11:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2002 pliiiiiiiiiizzz - do końca tygodnia już niedaleko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszos 22.10.2002 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2002 Wykonawca ma rację. Kleić. Ma to również inne zalety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 22.10.2002 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2002 aby Cię upewnić że wykonawca ma rację to wiedz że dwie deski połączone klejeniem są sztywniejsze do trzeciej potęgi ich grubości natomiast dwie położone na siebie mają sztywność tylko dwa razy większą. Niw wiem czy kumasz, ale klej a napewno bedzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danajot 22.10.2002 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2002 kumam, kumam - wielkie dzięki, nieraz "fachowcy" zrobili nam takie kuchy, że szkoda gadać - teraz wolę pytać o wszystko przed wykonaniem, nawet jeśli te pytania są dla Was doświadczonych budowniczych naiwne:wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszos 22.10.2002 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2002 My też w większości jesteśmy doświadczeni "na własnej skórze":IoI: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danajot 23.10.2002 06:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2002 Tomaszos - dlatego właśnie te rady są tak cenne:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts