Waldon 09.05.2005 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 PEX czy PEX-AL-PEX na podłogówke co polecaciedzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echo 09.05.2005 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 Ja dałem pex-al-pert Wavin (taka sama rura do grzejników i podłogówki) http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=38495&highlight=pex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 1950 09.05.2005 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 jeżeli ktoś lubi się mocować z rurami polecam Pex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 09.05.2005 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 W wkładką chyba bardziej stabilne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
www005531gazeta.pl 10.05.2005 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Witam, Mam Alu Pex-y - są solidne (podłogówka oraz woda). Grzejniki mam w miedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cezarr 10.05.2005 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Może ktos powie, gdzie w Warszawie (okolicach) kupić dobrej jakości alupexy do podłogówki (np Wavin) w dobrej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
www005531gazeta.pl 10.05.2005 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Na Allegro sporo ludzi sprzedaje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cezarr 10.05.2005 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Na Allegro dominuje US Metrix, czy Purmo byłoby ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 10.05.2005 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Dlaczego pod uwagę nikt nie bierze na poważnie miedżi do podłogówki ,która jest o niebo lepsza od najleprzych plastików .Dobrej jakości miedz w otulinie pvc 15x1mm można kupić po 8zł brutto.US METRIX jest po 1.90zł wiem ,ale doliczyć proszę potem koszt wylewki i powieschni wykańczających i czy chcecie ryzykować.Natomiast totalną głupotą jest zrobienie sobie podłogówki plastikowej do kotła na paliwa stałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 10.05.2005 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Dlaczego pod uwagę nikt nie bierze na poważnie miedżi do podłogówki ,która jest o niebo lepsza od najleprzych plastików .Dobrej jakości miedz w otulinie pvc 15x1mm można kupić po 8zł brutto.US METRIX jest po 1.90zł wiem ,ale doliczyć proszę potem koszt wylewki i powieschni wykańczających i czy chcecie ryzykować.Natomiast totalną głupoą jest zrobienie sobie podłogówki plastikowej do kotła na paliwa stałe. ale dla czego ? tak czy inaczej nawet przy piecu gazowym na którym temp. max mam ustawioną na 80st. na podłogówkę nie puszczam więcej niż 45 st. za co odpowiada termostat sterujący pompą i zawtór 3 drożny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek_s 10.05.2005 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Dlaczego pod uwagę nikt nie bierze na poważnie miedżi do podłogówki ,która jest o niebo lepsza od najleprzych plastików dlaczego miedz jest o niebo lepsza od plastiku ???? ja az takiich zalet miedzi nie widze. Nie mówię że plastik jest super ale co lepsze miedz czy plastik to juz chyba zależy bardziej od własnych preferencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 10.05.2005 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Jak nie widzisz to nie zobaczysz .Przykro mi ,że nie możesz odróżnić metalu od plastiku i parametrów z tym zwiazanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 10.05.2005 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Dlaczego pod uwagę nikt nie bierze na poważnie miedżi do podłogówki ,która jest o niebo lepsza od najleprzych plastików .Dobrej jakości miedz w otulinie pvc 15x1mm można kupić po 8zł brutto.US METRIX jest po 1.90zł wiem ,ale doliczyć proszę potem koszt wylewki i powieschni wykańczających i czy chcecie ryzykować.Natomiast totalną głupotą jest zrobienie sobie podłogówki plastikowej do kotła na paliwa stałe. Adamos co się z tobą dzieje??? Co Ty za bzdury opowiadasz??? Z Twojego postu wynika ,że jesteś jeszcze jednym "fachowcem" ciągnącym podłogówkę od powrotu grzejnika. Przeciez temp. podłogówki steruje zawór termostatyczny (np tzw.RTL). I co w tym wypadku ma do rzeczy pex??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 10.05.2005 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Pokaz mi w którym miejscu napisane jest podłączenie z powrotu .Kocioł gazowy ma 3 zabezpieczenia a jest możliwe zagotowanie wody w czasie awarii ,wiec na kotle węglowym z prymitywnym zabezpieczeniem .albo wogóle co nie którzy robią pytam jest większe prawdopodobieństwo czy się mylę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 10.05.2005 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Pokaz mi w którym miejscu napisane jest podłączenie z powrotu .Kocioł gazowy ma 3 zabezpieczenia a jest możliwe zagotowanie wody w czasie awarii ,wiec na kotle węglowym z prymitywnym zabezpieczeniem .albo wogóle co nie którzy robią pytam jest większe prawdopodobieństwo czy się mylę Co ty piszesz??? Skoro jest sterownik pracy podłogówki w postaci regulatora termostatycznego to niby w czym przeszkadza zastosowanie plastiku w podłogówce??? Skoro w/g Ciebie przeszkadza to wnioskuję ,że stosujesz wcześniej opisany układ. Przeciez nawet jeśli węglówka sięzagotuje to podłogówka i tak się nie zdąży przegrzac bo zawór sie zamknie. A co do tworzywa w podłogówce to roumiem ,że np f-a Wavin ,Rehau i inni potentaci są IDIOTAMI w/g ciebie? Jeśli chcesz być fanatykiem miedzi to bądź, ale nie zarażaj na siłę innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 10.05.2005 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Idiotami są ci co kupują bo wierzą reklamie a jak by się dało choć na chwilkę instalacje zrobić ze słomy owsianej to wierz mi sporo byłoby idiotów co by wykonali .Nie wszystki złoto co sie świeci .Zachód z byłych demoludów sie smieję i zaciera ręce bo jest kasa a my jak idioci wierzymy we wszystko .To gwoli zadumy nad własnym rozumem .Przy prawie jednakowej cenie miedzi i plastiku to tylko idiota kładzie plastik przy kotłach węglowych .Swoją drogą klapeczki na oczach leżą bardzo ciasno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 10.05.2005 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 P.s. zapytajcie producentów tych plastików czy robili badania na starzenie sie w ekstremalnych warunkach i niech upublicznią co sie dzieje i czy 50 letnią gwaracje ktoś wyekzekwował po 1 jak sie instalacja sypła .Nie ponieważ zawsze jest wina inwestora a to pod rozwage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 10.05.2005 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 P.s. zapytajcie producentów tych plastików czy robili badania na starzenie sie w ekstremalnych warunkach i niech upublicznią co sie dzieje i czy 50 letnią gwaracje ktoś wyekzekwował po 1 jak sie instalacja sypła .Nie ponieważ zawsze jest wina inwestora a to pod rozwage Taaa jasne a w Wielkiej Brytanii robia podłogówke w Rehau Rautherm pod podłogi drewniane (bez wylewki) i jakoś wszystko od lat działa... cud jaki czy co???A z wylewkami jeszcze lepiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 10.05.2005 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Ponieważ mogę zostać posądzony plastykową fobię spieszę wyjaśnić ,że plastik jest też potrzebny i w wielu przypadkach jest nie zastąpiony ,ale panowie nie dajcie sobie wmówic ,że jest to panaceum na wszystko i to bezkrytyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 10.05.2005 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Przepraszam ty byłeś w angli czy tylko się naczytałeś lub przeszłeś kilkanaście plastikowych kursów na których wpoili ci nawyki myśleniowe .Z moich doświadczeń jest wręcz odwrotnie i 80% instalacji nawet w angli jest wykonywanych w miedzi i nerdzewce a pozostałe to domy na sprzedaż i czynszówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts