lola 09.05.2005 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 Uprzejmie prosze o info nt. premii gwarancyjnej. 1 Czy jezeli rodzice przekazuja mi ksiązeczke to traktuję to jako darowiznę?2. Czy płace jakiś podatek, czy jezeli przeznaczam na budownictwo mieszkaniowe - to nie? (niestety nie znam sie na podatkach, a wiem ze US od wszyskiego chce kaskę)Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 09.05.2005 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 Dostałam książeczkę mieszkaniową od rodziców i nie było to potraktowane jako darowizna. Brat też przepisał na mnie swoją książeczkę i też nie było podatku. Wszystko załatwialiśmy w banku i nawet nam nie przyszło do głowy, że US mógłby chcieć jakieś pieniądze.Przy realizacji premii gwarancyjnej też żadnego podatku nie płaciłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lola 10.05.2005 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Dzieki. Tak myślałam. Teraz ciagle wymyslaja coś noewgo, więc z dnia na dzień coś może się pozmieniać.... Np. roczne rozliczenia pit. Raz coś dodaja, raz odejmują (kasy mieszkaniowe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts