Bela 24.10.2002 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2002 am - właśnie są pytania, ale poczekamy do poniedziałku (ja nawet do wtorku, bo w pon. mnie nie ma). Ponieważ ja jestem przed... to cena za mb. rurki nic mi nie mówi. Powiedz ile Cię ogrzewanie podłogowe kosztowało za m2 i jakiej firmy (może być na priva).Pozdrawiam,B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 24.10.2002 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2002 Bela przecież AM napisał że zastosował system polskiej firmy KAN.CO do ceny za 1 m kw to może ona byc myląca, jest ona zależna m.in. od metrażu, im większa powierzchnia tym tańszy metr kw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bela 24.10.2002 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2002 Dobra, dzięki dobrzykowice - to fakt, ale pomogłoby mi jakby am napisał np. ja kładłem 100 m2 i wyszło mi to po ... za m2.Dajcie namiary na frmę KAN...B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bela 24.10.2002 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2002 Dobra, już nie trzeba - znalazłam: http://www.kan.com.plB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 25.10.2002 23:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2002 Jestem z powrotem Rzeczywiście trudno podać średni koszt 1m2 ogrzewania. Różne jest zużycie materiału (ja miałem rozstaw rurek od 10 do 30 cm) różna jest grubość rurek (zależy od długości obwodu i oporu hydraulicznego) Spróbuję podać moje koszty: Powierzchnia podłogówki: 230m2 rurki: 1050mb styropian systemowy z folią 240m2 taśma dylatacyjna: 275mb peszel :50mb rozdzielacze (8 i 5 obwodów do podłogówki, 4 obwody do grzejników) plastyfikator do betonu 45l rurka pex do grzejników 150mb kilkanaście metrów rurki miedzianej od pieca do rozdzielaczy W sumie za w/w materiał zapłaciłem ok 9000PLN robocizna to ok 5000PLN (tylko hydraulika, bez wylewek) Najlepiej póść do firmy z projektem - szacunkową wycenę robią za darmo (ja miałem z Purmo i Kan) Aha KAN jest rzeczywiście polską firmą, ale rurki mają z niemiec . W Polsce robią wszystkie kształtki i połączenia systemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts