Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 4 months później...

Skoro rozpoczęłaś od rzutów to proszę b.:

Parter:

1) słabo wykorzystano przestrzeń 4 i 5. Jakby architekt nie za bardzo wiedziałco chce tam zrobić i wewalił 2 szafy wnękowe.

Piętro:

1) ulubiony motyw z balkonami do wieszania betów, dodatkowo połaczone w pokojach dla dzieci co skutkuje wieczną wojną terytorialną, a w latach późniejszych podglądactwem :oops: ,

2) duża liczba garderób,

3) czy jesteś pewna, że wasza prywatna łazienka ma być większa od tej ogólniedostępnej.

Ogólnie qpa metrów2 dziwnie zagospodarowanych, a za każdy m2 trzeba zapłacić.

Elewacje:

No tu mamy odlot ze szkłem, które przewodzi ciepło inaczej, fajno kosztuje i należy je dość często myć, jeżeli ma się okna pod okapem to nie jest zbyt jasno i dlatego trzeba je myć częściej niż zwykął okna.

O tych połaciowych to nawet nie wspomnę, że pancerne muszą być inaczej złodziej przez okno do garderoby 8 wlezie i po ptokach.

Ogólnie bryła nie jest zła, ale do poprawki szkło w elewacji, że o rozplanowaniu przestrzeni nie wspomnę.

Dzięki za pierwsze uwagi.

W pierwszym poście nie napisałam, o co mi chodzi - o niedrogi i praktyczny dom dla rodzinki 2 + 2, który zmieści sie na małej działce. Dlatego szukam czegoś piętrowego - a nie tylko z użytkowym poddaszem. Myslę, że w tym projekcie wywalenie balkonów to nie problem - tez je uważam za zbędne. Notabene - 20 lat mieszkałam w pokoju z takim balkonem i znam wszystkie minusy :)

• 1 year później...

Jestem ciekawa, czy ktoś z forumowiczów buduje Kubę z Archipelagu? Jestem zaintersowana jego kupnem, tylko wcześniej chciałabym się dowiedzieć, czy budowa tego projektu jest bardzo kosztowna? Z pozoru dom wydaje się nieskomplikowany i prosty. Nie ukrywam,że planuję kilka zmian w projekcie np.likwidacja balkonów,garderoby na parterze nr 6 i kilka zmian na piętrze. Dom zabuduję szeregowo, bo idealnie pasuje do istniejących już zabudowanych domów, do których muszę sie dokleić. Bardzo proszę o opinię i radę, co do kosztów budowy.

http://www.archipelag.pl/projekty-domow/kuba/?Kind=1&Name=kuba

Asia