wicher 09.05.2005 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 Szukam kogoś kto buduje Kubę z Archipelagu.Napiszcie też co ewentualnie sądzicie na temat tego projektu. http://www.archipelag.pl/domek.php?KatID=3990500&ProjID=336 - co to kurcze taki fajny i nikt nie buduje!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicher 13.05.2005 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 Widzę, że albo nikt nie buduje lub też nikomu się ten domek niepodoba? Czy dobrze myślę????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusia 14.05.2005 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2005 osobiście mi się nie podoba ale każdy ma swój gust / My budujemy też z archipelagu ale ZUZIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicher 16.05.2005 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 Dzięki za opinie, osobiście uważam, że każdy projekt ma coś w sobie. Wybraliśmy Kubę ze względu na prowokującą i oryginalną prostotę formy jaką trudno znaleźć w innych projektach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiewióra1976 29.09.2005 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 Co sądzicie o tym projekcie bez garażu albo z, jeszcze nie wiem.Czekam na uwagi!Z góry dzięki http://www.archipelag.pl/domek-rzuty.php?KatID=3990400&ProjID=336 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 29.09.2005 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 Skoro rozpoczęłaś od rzutów to proszę b.: Parter: 1) słabo wykorzystano przestrzeń 4 i 5. Jakby architekt nie za bardzo wiedziałco chce tam zrobić i wewalił 2 szafy wnękowe. Piętro: 1) ulubiony motyw z balkonami do wieszania betów, dodatkowo połaczone w pokojach dla dzieci co skutkuje wieczną wojną terytorialną, a w latach późniejszych podglądactwem , 2) duża liczba garderób, 3) czy jesteś pewna, że wasza prywatna łazienka ma być większa od tej ogólniedostępnej. Ogólnie qpa metrów2 dziwnie zagospodarowanych, a za każdy m2 trzeba zapłacić. Elewacje: No tu mamy odlot ze szkłem, które przewodzi ciepło inaczej, fajno kosztuje i należy je dość często myć, jeżeli ma się okna pod okapem to nie jest zbyt jasno i dlatego trzeba je myć częściej niż zwykął okna. O tych połaciowych to nawet nie wspomnę, że pancerne muszą być inaczej złodziej przez okno do garderoby 8 wlezie i po ptokach. Ogólnie bryła nie jest zła, ale do poprawki szkło w elewacji, że o rozplanowaniu przestrzeni nie wspomnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiewióra1976 29.09.2005 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 Dzięki za pierwsze uwagi. W pierwszym poście nie napisałam, o co mi chodzi - o niedrogi i praktyczny dom dla rodzinki 2 + 2, który zmieści sie na małej działce. Dlatego szukam czegoś piętrowego - a nie tylko z użytkowym poddaszem. Myslę, że w tym projekcie wywalenie balkonów to nie problem - tez je uważam za zbędne. Notabene - 20 lat mieszkałam w pokoju z takim balkonem i znam wszystkie minusy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 30.09.2005 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 Podaj warunki zabudowy dla działki. Kat dachu, wysokość, ustawienie kalenicy, szerokość domu ( z odstępów od granicy działki), ..., nie wszędzie można wszystko budować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hejjpozn 18.05.2007 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Jestem ciekawa, czy ktoś z forumowiczów buduje Kubę z Archipelagu? Jestem zaintersowana jego kupnem, tylko wcześniej chciałabym się dowiedzieć, czy budowa tego projektu jest bardzo kosztowna? Z pozoru dom wydaje się nieskomplikowany i prosty. Nie ukrywam,że planuję kilka zmian w projekcie np.likwidacja balkonów,garderoby na parterze nr 6 i kilka zmian na piętrze. Dom zabuduję szeregowo, bo idealnie pasuje do istniejących już zabudowanych domów, do których muszę sie dokleić. Bardzo proszę o opinię i radę, co do kosztów budowy. http://www.archipelag.pl/projekty-domow/kuba/?Kind=1&Name=kuba Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts