Angrafran 09.05.2005 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 Witajcie, moze mi ktos powiedziec jak wyglada teraz odbior budynku mieszkalnego bo ponoc weszly jakies nowe przepisy . Angrafran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarzeb 09.05.2005 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 bylem w piatek i potrzeba pozwolenie na budowe, projekt, ksiege budowy z wpisami - albo inwentarke, obmiar geodezyjny, i papiery od dostawcow mediow - i finitopzdracha - tyle sobie zycza w Poznaniu - czyli nic nowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angrafran 10.05.2005 17:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Dokumenty mam czy wybieraja sie z urzedu na odwiedziny bo tak jeszcze nie mam wszystkich drzwi no i czekam na plytkarza a chcialbym odbior miec za soba.Angrafran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 10.05.2005 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 No właśnie ja też niebawem będe musiał się z tym zmierzyć...słyszałem ponoć że czasem mogą się wybrać na wizytę...Co wtedy oglądają?? Pewnie wszystko zależy od Powiatu...Podobno, że zwracają uwagę na poręcze przy schodach wew. barierki na balkonach...A czy oglądają kominy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 10.05.2005 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 W PINB powinni Ci dać listę potrzebnych papierów. Jest tam trochę pozycji (ale nie ma np. umów na media). We Wrocławiu (powiat) sprawę załatwiają szbko, fachowo i bezbolesnie. I jeszcze dostałem pochwałę za pożądnie przygotowane dokumenty. Złożyłem 10.04.2005. Do dzisiaj nie dostałem pisma, więc wszystko jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nesia 11.05.2005 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 3 tyg. temu robiłem odbiór więc coś mogę na ten temat mogę powiedzieć.Ważne jest żeby zrobić odbiór całkowity a nie częściowy. Przy odb. całkowitym PINB nie ma obowiązku przychodzić na plac budowy i tego w zasadzie nie robią (bo nie muszą, rzecz normalna, leniwośc lub nadmiar pracy) a przy częściowym odbiorze muszą przyjść i spiszą wszystkie braki w stosunku do budynku i planu zagospodarowania, nie mówiąc już o odchyłkach od projektu w elewacjach. Po tygodniu od złożenia zawiadomienia o zakończeniu budowy + dokumentów (już wcześniej wymienionych) dostałem zaświadczenie, zameldowałem się i mieszkam. Nikt z PINB na budowie się nie pojawił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 11.05.2005 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 mi powiedziano w nadzorze, ze oni nie maja czasu chodzic po budowach domkow jednorodzninnych....maja za malo czasu na kontrole duzych obiektów....ledwo sie wyrabiają... nie znam osoby u ktorej tacy ludzie sie pojawili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polanka 11.05.2005 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 No właśnie ja też niebawem będe musiał się z tym zmierzyć...słyszałem ponoć że czasem mogą się wybrać na wizytę... Co wtedy oglądają?? Pewnie wszystko zależy od Powiatu... Podobno, że zwracają uwagę na poręcze przy schodach wew. barierki na balkonach... A czy oglądają kominy?? kominy ogląda kominarz. PINB ogląda tylko zaświadczenie o odbiorze kominiarskim, a jakoś o tym tu zapomniano. Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angrafran 11.05.2005 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 Dzieki zostalem pocieszony, dzisiaj rozmawialem z stosownym urzedem no i z rozmowy wynikalo ze tez sie nie wybieraja na wizyte tylko komplet dokumentow i powinno byc ok. Angrafran Ps moj kierownik mnie nastraszyl bo chyby gdzies narobil bigosu i teraz go sprawdzaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts