BeataK 22.10.2002 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2002 Pomocy - czym obsadzić skarpę z kamieni, aby nie zarastała niepotrzebnym zielskiem.Mam działkę na skale. Aby dojechać do garażu musiałam wykopać drogę prawie w skale, teraz droga jest położona niżej. Różnica poziomów na całej działce ładnie wygląda, lecz w wystających kamieniach rośnie wszystko, łącznie z akacją. Na całej działce rośnie dosłownie wszystko i to w bardzo krótkim czasie. Na wiosnę będę ją chciała zagospodarować, ale nie mam pomysłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGACKA 22.10.2002 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2002 NIE MA POWODU DO PANIKI NA SKALNIAKACH MOGĄ PIĘKNIE ROSNĄĆ ROŚLINKI SKALNE KTÓRYCH W NASZYM KLIMACIE JEST BARDO DUŻO. TAKI NATURALNY SKALNIAK JEST PIEKNĄ OZDOBĄ I TO WIELOLETNIĄ Z MOICH ULUBIONYCH MOGĘ CI POLECIĆ ŻAGWIN I RÓŻNE ODMIANY PŁOMYKA A JESLI CHCESZ WIĘCEJ TO PROPONUJĘ STRONĘ http://www.OGRODNIK.PL TO MASA WIADOMOŚCI SZUKAJ SKALNIAKÓW POWODZENIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga99 25.11.2002 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2002 Polecam też coś co się nazywa suchy murek. Jeśli ta skarpa jest od południa... Moja droga, możesz wzbudzić zazdrość u sąsiadów. Poszukaj dobrej ksiązki o skalniakach najlepiej z opisanymi gatunków roślin. Polecam smagliczkę, zawciąg nadmorski, żagwin, dzwonki drobny i karpacki, wiesiołka. Większość z nich jest prosta w uprawie. Można też taką skarpę obsadzić nie tylko bylinami, ale i karłowatymi iglakami o małych wymaganiach czy roślinami zimozielonymi, by zimą skarpa nie straszyła tylko kamieniami. iga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 27.11.2002 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2002 Irga ploaza lub troche wyzsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts