slawkin 10.05.2005 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Mam problem!Mam do kupienia działkę budowlaną oddaloną od głównej drogi (asfaltowej) o jakieś 30 metrów. Wszystkie media są w głównej drodze (woda, kanalizacja, prąd, gaz, telefon) Do działki prowadzi droga (bita). Nie daje mi spokoju taki problem.Ile kosztować mnie będzie doprowadzenie tych wszystkich mediów (z drogi asfaltowej) do mojej działki?? Czy warto się wogóle bawić w takie klocki?? Jaki to koszt i kto go poniesie? (Czy dostawcy mediów partycypują w kosztach? Czy za wszysko płacę ja??) Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa szymkiewicz 11.05.2005 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 Jeśli chodzi o energię to przyłącze na pewno robi rejon energetyczny ty tylko płacisz za moc (my zapłaciliśmy 1000 zł) i za skrzynkę. Moja druga połówka pracuje w rejonie energetycznym więc jestem chyba dobrze poinformowana . Jeśli chodzi o przyłącze wodne to w naszej gminie robisz sobie na własną rękę tylko wpłacasz jeśli się nie mylę 130 zł do Przedsiębiorstawa Wodno- Kanalizacyjnego, kupujesz licznik lub płacisz 250 zł. My wybraliśmy tę drugą wersję czyli wpłaciliśmy 250 zł i możemy korzystać z wody do momentu kiedy wprowadzimy sie do domu lecz nie dłużej niż przez 5 lat potem trzeba kupić licznik. Nie wiem jak z telefonem bo nie zakładamy, gazu narazie nie ma. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts