chemik 24.10.2003 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 Zgadzam się z Securą. Każdy musi opanować palenie we własnym kominku. Najczęściej odbywa się to metodą prób i eksperymentów. Ja na początku spalałem cały wsad w 4 godziny a teraz spokojnie "wyciągam" 8. Myślę, że po radach Sucury uda mi się wyciągnąć i 12 godzin w Tarnawie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarator 24.10.2003 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 nic do tej pory nie przekonuje mnie do kupna poniewaz nikt nie powidzial tak tylko tarnaswa wydaje mi sie ze sa tansze dajace takie same efekty , to co mialbym wydac na Tarnawe wole wydac na zabudowe dla mnie to jest top samo co gadanie o scinie sciana taka albo taka glowa muru nie nie przebijesz,patrz na kieszen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia 26.10.2003 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2003 Jagoda,Dołączam się do pytania Chriso - gdzie są przedstawiciele Tarnawy we Wrocławiu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grove1wp.pl 26.10.2003 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2003 A ja mysle ze mimo tego iż na zakup Tarnavy bede musial wziasc pozyczke to jednak ten wklad kupie a nie jakies ładne francuskie badziewie na sróbach i masie szamotawej skrecane gdzie piszą w rekamówce" 100% żeliwa" i dają 5 lat gwarancji , bo po tym okresie masa szamotawa przepala się robiąc dziurki w miejscu łączenia ścian wkładu i swąd przedostaje się do powietrza ogrzewanego które potem my wdychamy w pokojach, po drodze robiąc czarne zadymienia na suficie(a sprzedawcy tłumaczą to tym że to dym przy otwieraniu drzwiczek ) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spanish_Fly 26.10.2003 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2003 -------------------------------------------------------------------------------- troche ko kominku a troche okominie planuję kominek ok 16 kw nie wiem jeszcze jakiej firmy ale pytanie dotyczy odprowadzenia spalin kominem: przewód kominowy ma wymiary 0,14 x 0,27 czyli wg normy niby dobrze ale komin biegnie miedzy sypialniami na piętrze planowanymi dla dzieci i nie mam pewności co do jego szcelności a nie chciałbym by oddychały tlenkiem węgla bo długo by nie pociągnęły -pytania więc są takie: 1) jak sprawdzić szczelność komina 2 ) jak go ewentualnie uszczelnić (wysokość prawie 8,5 metra) 3) czy się w otwór 0,14x0,27 zmieści wkłąd kominowy i jaki wystarczy (o ile wiem norma mówi o fi 150 ifi 180) bądę naprawdę wdzięczny za odpowiedź bo mi to sen z oczu spędza -niedługo będzie północ [email protected] marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość jagoda5 27.10.2003 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2003 Dla zainteresowanych z Wrocławia: Tarnawę na raty sprzedał nam Michel z ul. Hallera a za godówkę chciał nam sprzedać Gruszecki z Bielan Wr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.10.2003 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2003 Na raty jak fajnie tylko za jakie procenty? To żagiel czy inny spec od "tanich kredytów" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grove1wp.pl 27.10.2003 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2003 Wiatm Gościuakurat to jest pozyczka zakładowa na 3%A myślę że szybciej ją spłacę niż wytrzymają "tanie francuskie piekarniki"Może ładnie to one i wyglądają ale na chwile, niestety rozkurczliwość szamotu, stali i żeliwa w jednym podgrzewanym pudełku nie idzie w parzepozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.10.2003 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2003 Rozkurczliwość stali i szamotu... Klasyczne kominki sa szamotowe bo tonajlepszy material do ognia . Wiele kominków stalowych ma lepsze opinie od zeliwnych . Osobiście lubie Tarnave.. Dokonaleś dobrego wyboru Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 28.10.2003 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2003 Dla zainteresowanych z Wrocławia: Tarnawę na raty sprzedał nam Michel z ul. Hallera a za godówkę chciał nam sprzedać Gruszecki z Bielan Wr. podaj namiary. Może być na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość jagoda5 28.10.2003 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2003 Nie pamiętam numerów telefonów obydwu firm, ale są i w książce telefonicznej i w branżowym katalogu firm pod hasłem :kominki. Wkład rzeczywiście kredytował Żagiel ale jak nie ma gotówki to nie można wybrzydzać. Kontaktowałam się z GE Capital Bank i gotowi byli kredytować zakup wkładu ale wychodziło trochę drozej jak w Zaglu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekS 29.10.2003 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2003 Czytalem wiele dobrych opinii o Tarnawie. Zamowilem wiec Tarnawe PZPOS o mocy 18KW, ktora za pomocą DGP ogrzeje cały dom o pow. prawie 200 m kw. Taca o ktorej wyzej pisano, a ktora ulatwia wymiatanie lub zbieranie popolu do popielnika jest juz jak sądze w standardzie, widzialem ja w salonie sprzedazy wkladow. Tez dlugo sie zastanawialem nad wkladem, o jego wlasciwosciach bede mogl cos napisac po najblizszej zimie. Wklad odbieram pod koniec listopada i bede nim grzal całą zime jako jedynym zrodlem ciepła, gdyz gaz ziemny mam miec dopiero na wiosne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roose 29.10.2003 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2003 w końcu jakieś poparcie polskiej produkcji - nie jakieś fonte femme, czy jotul - jesteśmy w Polsce - mówmy po POlsku szukam wkładu i przekonuje mnie to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 29.10.2003 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2003 jak dobieraliscie moc? Myślałem o 14 kW (cena i wielkość) ale z drugiej strony myślę czy wystarczy. Całość do ogrzania ok 160m2, moc zapotrzebowana (dla -18 ) ok. 9 kW. Wystarczy 14 kW????? Wszystko już rozumiem, powiedzcie tylko jaką moc wziąć. I jaka to jest moc? Szczytowa czy nominalna?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
W-waBiker 29.10.2003 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2003 A jak jest w Ternawie rozwiązana sprawa dopływu powietrza do spalania???Czy jest możliwość szczelnego podłączenia rury z powietrzem do wkładu (od dołu)??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pik33 29.10.2003 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2003 Jest.Tarnawa ma dwa prostokątne wloty powietrza od spodu i da się zrobić "adapter" z płaskiego kanału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 29.10.2003 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2003 Jest. Tarnawa ma dwa prostokątne wloty powietrza od spodu i da się zrobić "adapter" z płaskiego kanału. Czy dotyczy to wersji z popielnikiem czy tylko bez? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Karol N. 29.10.2003 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2003 A jak jest w Ternawie rozwiązana sprawa dopływu powietrza do spalania???Czy jest możliwość szczelnego podłączenia rury z powietrzem do wkładu (od dołu)??? Pisalem kiedys do Tarnawy i odpowiedzieli, ze nie. Pozdr. Karol N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szadam 29.10.2003 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2003 A co o tym sądzicie?http://foto.onet.pl/upload/49/40/_170131_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 29.10.2003 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2003 A co o tym sądzicie? OK. To też Tarnawa? Nie ma tego w internecie. Jaka moc i ile kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts