Zdun Darek B 14.02.2006 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Jak macie problem Tarnava czy Tarnawa ... to proponuje :mam na składzie wkłady Trnavy / Tarnawy do wyboru do koloru... Oczywiście PANORAMA 18kW jest do kupienia . Darek B diler nr 7 [ w kolejnosci podjecia współpracy handlowej] na liście Tarnawy/Tarnavy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 14.02.2006 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Właśnie zrobiłem pierwsze palenie. Pali się. A co do blachy: u mnie jest to płyta grubości ok. 5mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 14.02.2006 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 A tak na marginesie to adres wwx.tarnava.pl TO TYLKO DILER co sprytnie " zaklepał sobie" taki adres a producent ma teraz problem jak z tym gościem sobie poradzić . Jest jeden wielki bur.....el z dwoma firmami i jeszcz ten sciemniacz z tym http://www..... POLSKA 2006. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 14.02.2006 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Darku czyli jak mam rozumieć te kominkie tarnaw/tarnava to są dokładnie te same kominki ??? Czy możesz w takim razie podac mi cene tej panoramy 18 u Ciebie (moze byc na priv coby admin nie interweniował). Chodzi mi o komplet ze stojakiem. No i jak by to miało wyglądac z ewentualnym transportem od Ciebie.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiaterwiater 14.02.2006 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Wy chyba mówicie o jakiejś innej Tarna(w v )ie. U mnie ta blacha, jak ją nazywacie ma 8 mm grubości i palnika chyba by trzeba żeby się to powyginało. No, ale ja się nie znam, w końcu to tylko 14 kW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 14.02.2006 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Zauważyłem, że drzwiczki po przymknięciu nie przylegają idealnie na całym obwodzie. pozostaje 1-2mm szpara w dolnym prawym rogu. Dopiero przy zamykaniu skobel "dociąga" do idealnego zamknięcia. Czy tak ma być? Być może tak, bo przy otwieraniu drzwiczki lekko sprężynują i rozszczelniają się same. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomik_B 15.02.2006 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 Wy chyba mówicie o jakiejś innej Tarna(w v )ie. U mnie ta blacha, jak ją nazywacie ma 8 mm grubości i palnika chyba by trzeba żeby się to powyginało. No, ale ja się nie znam, w końcu to tylko 14 kW. Wczoraj zmierzyłem grubość deflektora w mojej Tarnavie 14 kW. Wynik: 5 mm z dokładnością +/- 0.05 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomik_B 15.02.2006 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 Zauważyłem, że drzwiczki po przymknięciu nie przylegają idealnie na całym obwodzie. pozostaje 1-2mm szpara w dolnym prawym rogu. Dopiero przy zamykaniu skobel "dociąga" do idealnego zamknięcia. Czy tak ma być? Być może tak, bo przy otwieraniu drzwiczki lekko sprężynują i rozszczelniają się same. W moim wkładzie, drzwiczki przylegają szczelnie i nic nie sprężynuje. Myślę, że powinieneś reklamować wkład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lonly 15.02.2006 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 Czytałem, ze aby dobrze wykorzystać ciepło wkladu kominkowego warto zbudować powyżej wylotu spalin ceglaną komorę akumulacyjną, przez którą przejdą spaliny rurą metalową wyposażoną w radiator. Tu powinno zgromadzić się sporo ciepła, które ma szansę zostać stopniowo odzyskiwane nocą i podczas naszej nieobecności. Jak prawidłowo powinno to zostać wykonane, żeby pożytek był największy? Witam To mnie zainteresowało. Możesz naszkicować o co dokładnie chodzi i gdzie o tym czytałeś? (może być na priva) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 15.02.2006 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 Zauważyłem, że drzwiczki po przymknięciu nie przylegają idealnie na całym obwodzie. pozostaje 1-2mm szpara w dolnym prawym rogu. Dopiero przy zamykaniu skobel "dociąga" do idealnego zamknięcia. Czy tak ma być? Być może tak, bo przy otwieraniu drzwiczki lekko sprężynują i rozszczelniają się same. W moim wkładzie, drzwiczki przylegają szczelnie i nic nie sprężynuje. Myślę, że powinieneś reklamować wkład. Dzwoniłem do Tarnawy. Miła Pani powiedziała żeby kilka razy przepalić i wtedy ewentualnie się zgłosić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOGUS66 16.02.2006 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 jak do tej pory jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 16.02.2006 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 Jestem co prawda dopiero na etapie projektowania domu ale nurtuje mnie jedno pytanie: czy rury do DGP z kominka można prowadzić tylko nad sufitem podwieszanym, czy też bezpośrednio w stropie? A jeśli tak, to czy tylko w gęstożebrowym, czy w innych rodzajach też? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrul 17.02.2006 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 Wszedzie gdzie chcesz - oczywiście logicznie - byle by tylko konstrukcja stropu na tym nie ucierpiała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 17.02.2006 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 Zauważyłem, że drzwiczki po przymknięciu nie przylegają idealnie na całym obwodzie. pozostaje 1-2mm szpara w dolnym prawym rogu. Dopiero przy zamykaniu skobel "dociąga" do idealnego zamknięcia. Czy tak ma być? Być może tak, bo przy otwieraniu drzwiczki lekko sprężynują i rozszczelniają się same. Korekta powyższego zapisu: Po dokładniejszym oglądzie stwierdziłem że jest trochę inaczej. Przy domknięciu (bez skobla) drzwiczek, pozostaje ok. 2-3 mm równa szczelina (niedomknięcie) całych drzwiczek od strony skobla. Skobel "dociąga" to przy zamykaniu. ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomik_B 17.02.2006 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 Zauważyłem, że drzwiczki po przymknięciu nie przylegają idealnie na całym obwodzie. pozostaje 1-2mm szpara w dolnym prawym rogu. Dopiero przy zamykaniu skobel "dociąga" do idealnego zamknięcia. Czy tak ma być? Być może tak, bo przy otwieraniu drzwiczki lekko sprężynują i rozszczelniają się same. Korekta powyższego zapisu: Po dokładniejszym oglądzie stwierdziłem że jest trochę inaczej. Przy domknięciu (bez skobla) drzwiczek, pozostaje ok. 2-3 mm równa szczelina (niedomknięcie) całych drzwiczek od strony skobla. Skobel "dociąga" to przy zamykaniu. ?? Palisz już w tym wkładzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 17.02.2006 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 Tak, całe 3 razy. Pani w tarnawie powiedziała żeby parę razy przepalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lonly 17.02.2006 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 U mnie jest minimalna szparka (Comfort 16kW) po środku drzwiczek. Taka na szerokość kartki papieru. W pozstałych miejscach drzwiczki przylegają idealnie do czoła. Tak było od poczatku. Czy Wy też tak macie czy to jest feler ? A co do szczelności wkładu i palenia się ognia płomieniami przy zamknietych pokrętłach powietrza i rozgrzanym wkładzie już tu się pytałem wcześniej i wszystko wskazywało na specyficzne warunki pogodowe na zewnątrz to teraz sprawa powróciła bo pogoda jest inna a dalej sie tak pali a ostanio jeszcze usłyszałem lekki syk powietrza w górnej części szyby tak jakby się dostawało się "lewe" powietrze. Czy mozna to zlikwidować dociągając wkrety przytrzymujące szybę ? Czy ktoś to regulował? Trochę za wcześnie na wypalenie uszczelki między szybą a drzwiczkami!!!!!!?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOGUS66 17.02.2006 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 Wy chyba mówicie o jakiejś innej Tarna(w v )ie. U mnie ta blacha, jak ją nazywacie ma 8 mm grubości i palnika chyba by trzeba żeby się to powyginało. No, ale ja się nie znam, w końcu to tylko 14 kW. ja też mam tylko 14 kW więc też się nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomik_B 17.02.2006 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 U mnie jest minimalna szparka (Comfort 16kW) po środku drzwiczek. Taka na szerokość kartki papieru. W pozstałych miejscach drzwiczki przylegają idealnie do czoła. Tak było od poczatku. Czy Wy też tak macie czy to jest feler ? A co do szczelności wkładu i palenia się ognia płomieniami przy zamknietych pokrętłach powietrza i rozgrzanym wkładzie już tu się pytałem wcześniej i wszystko wskazywało na specyficzne warunki pogodowe na zewnątrz to teraz sprawa powróciła bo pogoda jest inna a dalej sie tak pali a ostanio jeszcze usłyszałem lekki syk powietrza w górnej części szyby tak jakby się dostawało się "lewe" powietrze. Czy mozna to zlikwidować dociągając wkrety przytrzymujące szybę ? Czy ktoś to regulował? Trochę za wcześnie na wypalenie uszczelki między szybą a drzwiczkami!!!!!!?? Ta szczelina jest przy zimnym wkładzie, czy jak porządnie rozpalisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lonly 17.02.2006 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 I tak i tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts