Sp5es 12.05.2005 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 Od wielkości granulek jakie wytworzy fabryka granulatu styropianowego (produkt do spieniania) i rodzaju gazu spieniającego. Zasadniczo gestośc idzie w parze z twardością dla dobrze zrobionego wyrobu. Dla żle zrobionego - nie. O nadmiernym spienieniu nic nie wiem. Jeśli się go przegrzeje w produkcji - spodziewam się,że może porozrywać strukturę komórek wewnętrznych - nadmierne ciśnienie pentanu. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/33201-dlaczego-zakupiony-styropian-fs-20-jest-mi%C4%99kki/page/2/#findComment-646866 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 12.05.2005 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 Zasadniczo gestośc idzie w parze z twardością dla dobrze zrobionego wyrobu. Dla żle zrobionego - nie. Czyli przy styropianie występuje zależność między gęstością a twardością przy założeniu, że produkcja odbywa się zgodnie z technologią i normami. Wracając do wcześniejszych przypadków rozbieżności w jakości (twardości) wynika z tego, że część opisanych produktów to raczej buble. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/33201-dlaczego-zakupiony-styropian-fs-20-jest-mi%C4%99kki/page/2/#findComment-646877 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.