osowa 10.05.2005 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Ile pijecie dziennie piwa? – pytanie raczej do panów - choć kobitki też, z tego co widzę lubią ten złoty trunek ( między innymi ja do nich należę ) . Czy pijecie piwo codziennie ? Gdzie zaczyna się uzależnienie ? czy codzienna porcja 1-3 puszki to już alkoholizm? Co sądzicie na ten temat? p.s. Piwko nie tylko na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 10.05.2005 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 zglasza sie miloszka piwa. Powiem tak : moj kochany mezulek wypija 1 piwko dziennie wieczorkiem po kolacji a ja razem z nim tez 1 piwko{chyba wiecej tak od razu nie dalabym rady }.Maz moglby oczywiscie wiecej,ale ja go ograniczam!!.Osowa mysle,ze 3 piwka dziennie to jeszcze nie nalog...chyba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 10.05.2005 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Lubię piwo, lubię wódeczkę, nie lubię tylko wódki na myszach, za dużo się tego ochlałem będąc na wyjazdach W sumie to wypije może jedno piwo na miesiąc Jakoś nie ma okazji żeby się napić więcej a ja nie z tych co to zawsze okazję sobie znajdą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 10.05.2005 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Uwielbiam piwo ! Piję je często, kilka razy w tygodniu, najchętniej do jakiejś roboty. Układ idealny: kwadrans pracy - łyk piwa - kwadrans pracy - łyk piwa -... Nie uważam, że to uzależnienie - brak piwa w lodówce nie powoduje u mnie drżączek, ślinotoku, czy delirum To nie woda jest źródłem życia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolka 10.05.2005 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Osowa, a już myślałam, że tylko ja mam taki problem, a może to nie problem? Ja - jedno, góra dwa, małżek 2-3. Wprawdzie niecodziennie (ale prawie ), ale jak jest coś na kolację podchodzącego z piwkiem, a w lodówce pusto to coś mi brakuje i to uczucie zaczęło mnie niepokoić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 10.05.2005 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 pierwsze piwo to zaspokojenie pragnienia drugie piwo, żeby się napić piwa od trzeciego wzwyż nareszcie można pogadać PS.3 piwa dziennie to 90 na miesiąc to jakieś 250zł przelane przez nerki a z budowy trzeba wracać 18km, tak, że na budowie góra 1, a w domu nie zawsze na dom trzeba wyrzeczeń przynajmniej u mnie. A co do alkoholizmu czy uzależnienia to może być krok w tym kierunku, bo po 3 czwarte wchodzi i jest bez różnicy, a po takim przygotowaniu to do ósmego spoko , tylko potem to można sprzedać samochód, a potem "przepić domek naszej babci" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 10.05.2005 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Jakbym pił 3 piwa dziennie to bym się już powaznie zastanowił, czy się nie uzależniłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 10.05.2005 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 a zapomniałem i powiedz potem dzieciom, że paczka chipsów i puszka coca- coli codziennie to nic zdrowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 10.05.2005 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 skoro temat przeniesiony z "psychologa" to się przyznaję najwięcej piwa piję w KK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 10.05.2005 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 skoro temat przeniesiony z "psychologa" to się przyznaję najwięcej piwa piję w KK Ale ten temat krąży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 10.05.2005 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Krąży jak browiec po wilgotnych ściankach kufla ... No, ale ja dalej nie wiem - codzienne picie piwa - to uzależnienie, czy nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 10.05.2005 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Ile pijecie dziennie piwa? – pytanie raczej do panów - choć kobitki też, z tego co widzę lubią ten złoty trunek ( między innymi ja do nich należę ) . Czy pijecie piwo codziennie ? Gdzie zaczyna się uzależnienie ? czy codzienna porcja 1-3 puszki to już alkoholizm? Co sądzicie na ten temat? p.s. Piwko nie tylko na budowie 1 piwko wieczorkiem ok. 3 piwka codziennie - nalog. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 10.05.2005 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 skoro temat przeniesiony z "psychologa" to się przyznaję najwięcej piwa piję w KK Ale ten temat krąży jak ja po ósmym kufelku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sakus 10.05.2005 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 skoro temat przeniesiony z "psychologa" to się przyznaję najwięcej piwa piję w KK Ale ten temat krąży jak ja po ósmym kufelku Ja też lubię pokrążyż po... którymś tam kufelku - tylko żonka mocno smycz w takich przypadkach trzyma. Wracając do tematu. Jak nie piję to nie piję, ale jak zaskoczę to kilka pod rząd...(piwek nie dni) . No czasami przy pracy w ogrodzie 1 czy 2. Czyli to nie jest alkoholizm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaśka 10.05.2005 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Od piwa brzuch rośnie. Po piwie jeść się chce. Człowiek je. Ergo: się tyje od piwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 10.05.2005 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Od piwa brzuch rośnie. Po piwie jeść się chce. Człowiek je. Ergo: się tyje od piwa. od piwa glowa sie kiwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sakus 10.05.2005 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Od piwa brzuch rośnie. Po piwie jeść się chce. Człowiek je. Ergo: się tyje od piwa. od piwa glowa sie kiwa i huć się odzywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patunia 10.05.2005 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 mysle,ze 3 piwka dziennie to jeszcze nie nalog...chyba... Niestety, nie można jednoznacznie określić, że trzy piwa dziennie to nie nałóg, a cztery to już nałóg. Rzecz nie w ilości, ile w regularności spożywanego alkoholu. Niebezpiecznie robi się wówczas, gdy bez tego piwa ( jednego, drugiego czy trzeciego) zaczyna nam czegoś brakować, stajemy się rozdrażnieni, itp. Jeśli rezygnacja z rytualnej szklanicy staje się dla nas wyrzeczeniem to już jest sygnał ostrzegawczy. A ja i tak wolę dobre wino Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 10.05.2005 13:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Mnie raczej męczy lekkoduszny sposób podchodzenia do tematu – gro ludzi twierdzi , że to nie jest nic złego ... ja też mówię – wszystko jest dla ludzi, ale ...no właśnie- jeśli ktoś pije codziennie po jednym piwku a w dni wolne kilka i twierdzi, że to nie uzależnienie: a pije bo lubi...czy należy już zacząć się bać, że to jednak nałóg ..lub grozi nałogiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paprotka 10.05.2005 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 pije bo lubi...czy należy już zacząć się bać, że to jednak nałóg ..lub grozi nałogiem? wiesz to jest tak, że ci co mówili wczoraj że piją, bo lubią, dziś piją bo muszą ( nie wszyscy, oczywiście. Oczywiście. ) wieczorem wkleję jeszcze kilka takich haseł powszechnie znanych natomiast jeśli Ty potrzebujesz informacji, pomocy... whatever, coś Cię niepokoi - to zapraszam na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts